VITAMINE D3 - VEGAN - 25 MCG - 1000 IU (90 V-CAPS) (SPRINGFIELD NUTRACEUTICALS)

. behoud van sterke botten, belangrijk voor de spieren en ondersteunt het immuunsysteem

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 3

VITAMINE D3 - VEGAN - 25 MCG - 1000 IU (90 V-CAPS)


Omschrijving
De D3-Vegan supplementen van Springfield zijn volledig plantaardig en bevatten vitamine D3 afkomstig van algen. D3-Vegan is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Vitamine D3 in voedingssupplementen is vrijwel altijd afkomstig van schapenwolvet. Deze bron is voor vegetariërs wel geschikt, maar niet voor veganisten. Voedingssupplementen met het plantaardige vitamine D2 worden ook aangeboden, maar uit onderzoek blijkt dat vitamine D3 een duidelijk hogere vitamine D-concentratie in het bloed te zien geeft.

Vitamine D is in vet oplosbaar en wordt in de darm het best opgenomen als er ook vet of olie aanwezig is. Advies is dan ook om vitamine D in te nemen na een warme maaltijd.

Vitamine D heeft tal van functies in het lichaam. Het draagt bij aan de instandhouding van sterke botten, is goed voor de spieren en speelt een rol in weefselgroei en -ontwikkeling. Het meest bekend is de vitamine echter voor zijn bijdrage aan het normale functioneren van het immuunsysteem. Niet alleen de afweer van volwassenen wordt ondersteund, ook dat van kinderen. Steeds meer en duidelijkere onderzoeksresultaten wijzen uit dat vitamine D de normale werking van het immuunsysteem reguleert en zo mede zorgt voor een goede weerstand.

Vitamine zonlicht, voor wie een aanvulling? Vitamine D wordt aangemaakt in de huid onder invloed van zonlicht. Hiervoor zult u dagelijks tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags minimaal 15-30 minuten buiten moeten zijn met een gedeeltelijk onbedekte huid. Bovendien moet het weer mee zitten. Helaas is de zon tussen november en mei niet altijd krachtig genoeg om de aanmaak van vitamine D in de huid te stimuleren. Mede daardoor kan met name in deze maanden de beschikbaarheid van voldoende vitamine D voor het lichaam in het gedrang komen. Voor iedereen die onvoldoende vitamine D via de voeding binnenkrijgt of onvoldoende blootgesteld wordt aan zonlicht, is gebruik van een vitamine D-supplement zinvol. Oudere mensen, kinderen tot 4 jaar, zwangere vrouwen en mensen die huidbedekkende kleding dragen hebben vaak een verhoogde behoefte aan vitamine D.

Ingrediënten
Vitamine D3 (cholecalciferol) uit algen 25 mcg (1000 IU) 500 % RI*
*Referentie inname

Vulstof (microkristalijne cellulose, dicalciumfosfaat, maïssiroop)
Stabilisator (capsule: hypromellose)
Emulgator (arabische gum)
Antiklontermiddel (siliciumdioxide)
Antioxidant (natriumascorbaat)
Vitamine D3 (cholecalciferol) uit olie van algen

Gebruik
1 v-cap per dag tijdens de maaltijd.
Niet geschikt voor kinderen t/m 10 jaar!
Er zijn geen interacties gekend.
Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
GMO-vrij

Opmerking
Vitamine D (D3) werkt nauw samen met vele andere voedingsstoffen, vitaminen en mineralen om zo een grote reeks van complexe biochemische functies te kunnen vervullen. Belangrijk om te weten is dat vitamine D voor de omzetting naar de actieve vorm in het bloed magnesium nodig heeft en in dit proces ook verbruikt. WANNEER MEN EXTRA VITAMINE D3 GEBRUIKT DUS OOK EXTRA MAGNESIUM NEMEN! Als men dat niet doet kunnen vervelende ‘neveneffecten van vitamine D’ ontstaan die in werkelijkheid symptomen zijn van een groeiend magnesiumgebrek, of erger, men denkt dat men lijdt aan een overdosis vitamine D.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen