VITAMINE D3 PLATINUM (90 PEARLS) (MANNAVITAL NATURAL PRODUCTS)

. draagt bij tot de normale opname van calcium en fosfor
. zorgt voor het behoud van normale beenderen, normale tanden en een normale spierfunctie
. ondersteunt een normale functie van het immuunsysteem en een normale celdeling

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

VITAMINE D3 PLATINUM (90 PEARLS)


Omschrijving
Het belang van vitamine D voor een optimale calciumopname en dus het behoud van normale beenderen en tanden is bijna door iedereen gekend. Nu is de laatste jaren ook aangetoond dat deze “zonnevitamine” ook nog op andere terreinen zoals spierwerking, weerstand en celdeling een niet te onderschatten rol vervult. In landen met een gematigd klimaat zoals België kunnen velen een aanvulling van vitamine D gebruiken, zoals Vitamine D3 Platinum, dat de actiefste vorm van vitamine D aanvoert namelijk D3 of cholecalciferol.

Risicogroepen voor een vitamine D-tekort zijn vegetariërs en veganisten, personen met een ongezonde eetgewoonte,  alcoholisten,  personen die een vetarm of vetvrij dieet volgen, zwangere vrouwen, kinderen die borstvoeding krijgen, personen met een donkere huidskleur (de vitamine D-synthese in de huid is opmerkelijk langzamer) of die onvoldoende aan zonlicht blootgesteld worden. De huid wordt op oudere leeftijd ook dunner waardoor het vermogen om vitamine D in de huid aan te maken vermindert.

Mogelijke symptomen van een vitamine D-tekort zijn zwakke beenderen (botontkalking), lusteloosheid, chronische vermoeidheid, angstaanvallen, spierkrampen, gewrichtspijn, bloedend tandvlees en in erge gevallen bijschildklier- en hartproblemen. Voldoende vitamine D uit enkel natuurlijke voedselbronnen opnemen is moeilijk. Voor veel mensen is het eten van vitamine D-verrijkte voedingsmiddelen en de blootstelling aan zonlicht essentieel voor het behoud van een gezond vitamine D-gehalte. Bij zwangere vrouwen, kinderen en oudere personen zijn voedingssupplementen nodig om aan de dagelijkse behoefte vitamine D te voldoen.

  • Uit onderzoek blijkt dat zwangere vrouwen die een supplement met een hoge dosis vitamine D innemen een sterk verminderde kans hebben op complicaties, met inbegrip van zwangerschapsdiabetes, vroeggeboorte en infecties. Een vitamine D-tekort tijdens de zwangerschap kan leiden tot groeiachterstand en skeletafwijkingen bij het kind. Het kan ook invloed hebben op het geboortegewicht. Bij een gebrek aan vitamine D tijdens de zwangerschap kan de baby reeds een tekort vertonen bij de geboorte.
  • Kinderen hebben behoefte aan vitamine D voor een normale groei van hun beenderen en algemene lichaamsontwikkeling. Kinderen met een gebrek aan vitamine D kunnen onder andere last hebben van krampen, spasmen, ademhalingsproblemen, pijn in de beenderen, abnormale groei, beendervervormingen en -breuken (rachitis), spierpijn, spierzwakte, groeiachterstand, langzame tandgroei, prikkelbaarheid en een verhoogde vatbaarheid voor infecties.
  • Vitamine D tekort is geassocieerd met spierzwakte en komt vaak voor bij oudere mensen. Oudere mensen zijn gevoelig voor vitamine D- tekort wegens een verminderde inname via de voeding, verminderde blootstelling aan zonlicht, een minder dikke huid, verminderde intestinale opname en verminderde hydroxylering in de lever en de nieren.

Waarom u kiest voor VITAMINE D3 PLATINUM:

  • Kleine parels die gemakkelijk te slikken zijn.
  • Op basis van extra vierge olijfolie, beter opneembaar dan droge tabletten.

VITAMINE D3 PLATINUM van MannaVital draagt bij tot de normale opname van calcium en fosfor, het behoud van normale beenderen, het behoud van normale tanden, het behoud van een normale spierfunctie, een normale functie van het immuunsysteem en een normale celdeling.

Actief ingrediënt per parel
Vitamine D3 of cholecalciferol (actiefste vorm van vitamine D) 1000 IU of 25 mcg
Glutenvrij niet-gecertificeerd
Zonder suikertoevoeging
Lactosevrij

Gebruik

Kinderen tot 10 jaar: 1 parel per dag of meer zoals voorgeschreven. 
Jongeren ouder dan 10 jaar en volwassenen: 1 à 2 parels per dag of meer zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen