Min: €0 Max: €45

UrinewegenDe nieren hebben de belangrijke taak om het bloed te zuiveren, de waterhuishouding te regelen en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen langs de urinewegen. De meeste urineweginfecties zijn het gevolg van darmbacteriën (Escherichia coli) die vanuit het anale gebied via de plasbuis in de blaas terechtkomen. De bacteriën hechten zich vast aan de blaaswand en veroorzaken zo een ontsteking. Vooral als de blaas niet volledig leeg geplast wordt krijgen de bacteriën de kans zich te vermenigvuldigen en zal er sneller een infectie optreden. Deze meest voorkomende infecties verdienen zeker onze speciale aandacht. De meest simpele urineweginfecties beperken zich tot de blaas waardoor men vooral een verhoogde aandrang heeft en een pijnlijk gevoel tijdens het urineren ervaart. Een nierinfectie kan het gevolg zijn van een opstijgende blaasontsteking. Dit kan bijkomend gepaard gaan met koorts, rillingen, malaise en pijn in de lage rugstreek. Dergelijke situatie kan ernstige gevolgen hebben voor de normale nierwerking en de algemene toestand.  Urineweginfecties komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Omdat vrouwen een veel kortere plasbuis hebben, kunnen bacteriën gemakkelijker in de blaas terechtkomen. Bovendien liggen de vagina en de urinebuis dichter bij de anus dan bij mannen het geval is. Ook zwangere vrouwen en vrouwen in de menopauze blijken, door toedoen van een veranderd hormonaal evenwicht, vatbaarder te zijn. Bij mannen kunnen de bacteriële infecties zich nestelen in de prostaat. Wanneer men echter antibiotica preventief of in het kader van een steeds weerkerende behandeling gebruikt, dan wordt dit een probleem voor de publieke gezondheid. Overdadig en ongepast gebruik van antibiotica  heeft namelijk geleid tot een stijgende resistentie van bacteriën tegen deze geneesmiddelen. Om blaas- en urineweginfecties te voorkomen drink altijd voldoende water om bacteriën snel weer uit te plassen, de blaas voldoende te ’spoelen’ en vermijd voedingsmiddelen (geraffineerde suikers, frisdranken, ... of citrusvruchten, pikante kruiden, koffie, alcohol, ...) die uw blaas overmatig kunnen prikkelen. Veenbessensap (cranberry) en D-mannose blijken ontstekingen van blaas- en urinewegen heel doeltreffend tegen te gaan doordat indringers zich moeilijker kunnen vasthechten en daardoor gemakkelijker en sneller kunnen worden uitgeplast. Een hoge dosis vitamine C maakt dan weer de urine zuurder waardoor bacteriën moeilijker kunnen overleven. Deze voedingssupplementen houden niet alleen uw urinewegen in goede conditie, ze maken u ook weerbaarder. Proflavon, broccoli en lycopeen zijn dan weer uitermate geschikt om bepaalde prostaatproblemen aan te pakken en bieden bescherming tegen bacteriën en schimmels.


Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen