Contact & FAQ

Wij zijn een familiebedrijf en vinden het contact met u belangrijk. De gegevens die worden opgevraagd dienen voor een correcte verwerking en verzending van uw bestelling. Met uw e-mailgegevens kunnen wij u ook inlichten over de toestand ervan (o.a. door middel van een Track & Trace-code).

Net zoals de vele winkeliers die zich dagelijks 100 % inzetten voor hun klanten streven wij naar een aangename en positieve ervaring voor onze bezoekers; daarom kunt u bij ons steeds terecht voor een persoonlijk en vrijblijvend advies. Neem gerust contact op, uw persoonlijke mening wordt door ons erg gewaardeerd.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 056 41 91 48 (+ 32 56 41 91 48).
Maandag tot en met zaterdag: 8.00 - 19.00 u.
[email protected]

CO2 neutrale levering bpost

 

FAQ - Veelgestelde vragen

WEBSHOP
. Hoeveel bedragen de verzendingskosten?
ALGEMEEN
. Wat betekent ’Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH)’?
. Hoe kan ik voedingssupplementen optimaal bewaren?
. Vermindert de kwaliteit van voedingssupplementen bij het naderen van de houdbaarheidsdatum?
. Wat betekent standaardisatie van kruiden?
. Moet ik het gebruik van voedingssupplementen bij mijn (huis)arts melden?
. Mag ik voedingssupplementen samen met geneesmiddelen innemen?
. Waarom plantaardige capsules?
. Mag ik mijn huisdier(en) ook voedingssupplementen geven?

WEBSHOP
Hoeveel bedragen de verzendingskosten?
. België: € 4,95 (afhaalpunt € 4,85; btw inbegrepen) maar GRATIS indien de waarde van de bestelling meer dan € 55 bedraagt.
. Nederland: € 6,00 (btw inbegrepen) maar GRATIS indien de waarde van de bestelling meer dan € 59 bedraagt.
. Frankrijk: € 7,85 (btw inbegrepen) maar GRATIS indien de waarde van de bestelling meer dan € 85 bedraagt.
. Groothertogdom Luxemburg en Duitsland: € 7,65 (btw inbegrepen) maar GRATIS indien de waarde van de bestelling meer dan € 80 bedraagt.
. Italië, Portugal en Spanje: € 18,95 (btw inbegrepen) maar GRATIS indien de waarde van de bestelling meer dan € 200 bedraagt.
. Zwitserland: € 19,95 (btw inbegrepen) maar GRATIS indien de waarde van de bestelling meer dan € 220 bedraagt.
Lees meer over verzending & kosten …
Overzicht

ALGEMEEN
Wat betekent ’Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH)’?
De belangrijkste bekommernis van officiële instellingen die verantwoordelijk zijn voor het vastleggen van voedingsaanbevelingen (waaronder de Hoge Gezondheidsraad of HGR in België) is immers bepalen welke innames van voedingsstoffen voldoen aan de lichamelijke behoeften van het merendeel van de bevolking, met inbegrip van groepen met bijzondere behoeften naargelang geslacht (mannen, vrouwen), leeftijd (kinderen, volwassenen, ouderen), lichamelijke toestand (zwangere vrouwen, zogende vrouwen, sporters, …) of aandoening (gebruik van geneesmiddelen, …). Concreet vertaalt deze bekommernis zich in het vastleggen van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH), een waarde die wordt verondersteld om de behoefte van meer dan 97,5 % van de bevolking te dekken (HGR, 2015).
Overzicht

LampjeEen voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Hoe kan ik voedingssupplementen optimaal bewaren?
Bewaar voedingssupplementen, ook na het openen, in de originele verpakking, droog en donker, op kamertemperatuur (niet in de badkamer) en zet ze niet in de koelkast tenzij het zo wordt aangegeven. Hoewel koel en donker, is een koelkast toch niet de aangewezen plaats om supplementen te bewaren. Na het openen van een, in de koelkast bewaarde, verpakking zal warmere lucht in de pot terechtkomen. Eenmaal terug in de koelkast, zal uit de warme lucht door condensatie vocht neerslaan. Het vochtig worden van tabletten of capsules wordt daardoor sterk vergroot met kwaliteitsverlies tot gevolg.
Bij een optimale bewaring kan verder nog onderscheid worden gemaakt tussen:

. Aminozuren verliezen hun werkzaamheid heel langzaam waardoor ze gerust nog één tot twee jaar na de houdbaarheidsdatum kunnen worden gebruikt.

. Enzymen kunnen tot één jaar na de houdbaarheidsdatum worden ingenomen.

. Kruidensupplementen (voedingssupplementen op basis van gedroogde planten) kunnen, mits goed bewaard, tenminste drie tot vier jaar worden gebruikt. Daarna gaat hun kwaliteit er beetje bij beetje op achteruit waardoor de werkzaamheid vermindert.

. Darmbacteriën bevatten levende organismen en zijn daarom kwetsbaar. Meestal moeten ze in de koelkast worden bewaard. Na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum worden ze best niet meer gebruikt.

. Visolie, andere oliën en voedingsstoffen opgelost in vloeistoffen: zijn erg delicaat om te bewaren. Vaak moeten ze gekoeld, of op zijn minst op een koele en donkere plaats, worden bewaard. Enkele maanden na de houdbaarheidsdatum mogen ze niet meer worden gebruikt.

. Vitaminen, antioxidanten en mineralen bezitten een optimale werking tot aan de houdbaarheidsdatum. Daarna vermindert de kwaliteit redelijk snel.
Overzicht

Lampje Gebruik geen voedingssupplementen waarvan de geur of kleur is gewijzigd.
Bewaar voedingssupplementen ook steeds buiten het bereik van kinderen.

Vermindert de kwaliteit van voedingssupplementen bij het naderen van de houdbaarheidsdatum?
Van voedingssupplementen is het niet erg duidelijk hoelang ze kunnen worden bewaard of hoelang ze hun werkzaamheid behouden. 
De aangegeven houdbaarheidsdatum is dan ook meestal in de vorm van een ‘Best voor …’ of 'Houdbaar tot.. ’-vermelding. Hierdoor wordt de aanwezigheid en de werkzaamheid van de ingrediënten gegarandeerd gedurende twee tot drie jaar (afhankelijk van het product) na de productiedatum. Bij een optimale bewaring vermindert de kwaliteit dus niet bij het naderen van de houdbaarheidsdatum.
Overzicht

Wat betekent standaardisatie van kruiden?
De effectiviteit van kruiden en kruidencomplexen wordt vooral bepaald door het gehalte aan werkzame bestanddelen. De klimatologische en geografische omstandigheden waaronder kruiden groeien, maar ook de wijze van telen, behandelen en bewaren zijn hierbij belangrijke bepalende factoren. Een gestandaardiseerd kruidenpreparaat biedt u een garantie op het gehalte aan werkzame bestanddelen. Het kruidenpreparaat bevat dan steeds een constante hoeveelheid werkzame stoffen, verpakking na verpakking. Bij een goed opgezet wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van kruiden wordt daarom alleen gebruikgemaakt van gestandaardiseerde preparaten. Indien het etiket van uw kruidenpreparaat aangeeft dat het preparaat gestandaardiseerd is en indien het percentage werkzame bestanddelen vermeld wordt, dan weet u wat u koopt.
Overzicht

Moet ik het gebruik van voedingssupplementen bij mijn (huis)arts melden?
Ook al worden voedingssupplementen meestal niet als geneesmiddelen aanzien, toch is het aangewezen om het gebruik ervan te melden bij uw (huis)arts. Om een juiste diagnose te kunnen stellen, een behandeling op te starten, om rekening te kunnen houden met interacties of om een evaluatie van uw ziekteverloop mogelijk te maken dient uw (huis)arts zo volledig mogelijk geïnformeerd te zijn.
Overzicht

Mag ik voedingssupplementen samen met geneesmiddelen innemen?
Meestal wel, maar toch raden wij aan om bij twijfel uw (huis)arts te raadplegen.
Overzicht

Waarom plantaardige capsules?
Doorgaans worden capsules gemaakt van gelatine. Gelatine is een eiwitproduct dat wordt bereid door gedeeltelijke hydrolyse van collageen. Collageen is een eiwit dat voorkomt in bindweefsel (huid, botten, kraakbeen, …) van vooral zoogdieren. Om deze reden onthouden vegetariërs en veganisten zich vaak van producten die verpakt zijn in gelatine (zoals bijvoorbeeld ook softgels) of waar gelatine in voorkomt. Voor plantaardige capsules wordt geen gebruik gemaakt van dierlijk materiaal. De plantaardige grondstoffen lossen in het lichaam minstens zo snel op als gelatine.
Overzicht

Mag ik mijn huisdier(en) ook voedingssupplementen geven?
Ja, ook dieren kunnen gunstig reageren op het gebruik van voedingssupplementen. Om de gezondheid van uw hond te bevorderen, kunt u bijvoorbeeld dagelijks een multivitaminenpreparaat toedienen. Het is bekend dat dieren met huidproblemen baat ondervinden bij het gebruik van extra vetzuren zoals EPA en GLA. Ondanks het feit dat de darmflora anders is dan bij mensen, blijken darmklachten zoals verstopping en diarree met darmbacteriën goed te worden verholpen. Bij het toedienen van kruiden dient er, zeker in het begin, laag gedoseerd te worden. Het is immers meermaals gebleken dat vooral paarden sneller en intensiever reageren op kruidenpreparaten dan mensen.
Overzicht

Over ons
Veilig & kosteloos betalen
Achteraf betalen met KBC/CBC
Verzending & kosten BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen