Min: €0 Max: €60

MenopauzeDe menopauze vindt meestal plaats tussen de 45 en 55 jaar en maakt door een verminderde oestrogeenproductie een einde aan de vruchtbaarheid bij de vrouw. De lichamelijke ongemakken of menopauzale klachten zijn erg uiteenlopend van aard en meestal niet te voorspellen. Veel vrouwen krijgen last van onregelmatig of veranderd bloedverlies, opvliegers of ‘vapeurs’ (korte, plotse en hevige warmteopstoten, meestal in het gelaat, de hals en op de borst, dikwijls vergezeld door hartkloppingen) en veelal nachtelijke transpiratieaanvallen. In een later stadium van de overgang kunnen vaginale droogte en een daardoor veroorzaakte pijn tijdens het vrijen optreden. De verminderde oestrogeenproductie zorgt er ook voor dat botontkalking en botverlies sneller optreden. Andere veel voorkomende ongemakken zijn sombere gevoelens of gedachten, angst, depressie, slapeloosheid, prikkelbaarheid, spier- en gewrichtsklachten en vermoeidheid (die soms ook aan andere gebeurtenissen, aandoeningen of behandelingen kunnen worden toegeschreven).
Vitex agnus castus zorgt dat het hormonale evenwicht wordt hersteld. Daardoor worden zwaarmoedige gevoelens en lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en opvliegers verholpen en een mogelijke burn-out voorkomen. Duindoornolie oefent een sterke hydraterende, helende en regenererende werking uit op de slijmvliezen en de huid. Voor vrouwen in de overgang kan duindoornolie worden ingezet om de slijmvliezen te bevochten en vaginale droogte tegen te gaan. Isoflavonen zijn plantaardige oestrogenen afkomstig uit soja. In tegenstelling tot de lichaamseigen en synthetische oestrogenen hebben ze een eerder regulerende werking. Ze kunnen worden ingezet om opvliegers en nachtelijk zweten te verminderen en botontkalking te vermijden.


Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen