Min: €0 Max: €50

De menopauze vindt meestal plaats tussen de 45 en 55 jaar en maakt door een verminderde oestrogeenproductie een einde aan de vruchtbaarheid bij de vrouw. De lichamelijke ongemakken of menopauzale klachten zijn erg uiteenlopend van aard en meestal niet te voorspellen. Veel vrouwen krijgen last van onregelmatig of veranderd bloedverlies, opvliegers of ‘vapeurs’ (korte, plotse en hevige warmteopstoten, meestal in het gelaat, de hals en op de borst, dikwijls vergezeld door hartkloppingen) en veelal nachtelijke transpiratieaanvallen. In een later stadium van de overgang kunnen vaginale droogte en een daardoor veroorzaakte pijn tijdens het vrijen optreden. De verminderde oestrogeenproductie zorgt er ook voor dat botontkalking en botverlies sneller optreden. Andere veel voorkomende ongemakken zijn sombere gevoelens of gedachten, angst, depressie, slapeloosheid, prikkelbaarheid, spier- en gewrichtsklachten en vermoeidheid (die soms ook aan andere gebeurtenissen, aandoeningen of behandelingen kunnen worden toegeschreven).


Pagina 1 van 2
Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen