MENOTON - MENOPAUZE (30 V-CAPS) (MANNAVITAL NATURAL PRODUCTS)

MENOTON
. hoppe helpt overgangsverschijnselen verlichten zoals warmteopwellingen, overmatige transpiratie, prikkelbaarheid en rusteloosheid
. vitamine B6 draagt bij tot de regulatie van het hormonaal evenwicht
. zeedenschors ondersteunt de circulatie

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

MENOTON - MENOPAUZE (30 V-CAPS)


Omschrijving
Wetenschappelijk onderbouwde formule voor minder perimenopauzale klachten en ter preventie van postmenopauzale osteoporose. Als de ovaria (eierstokken) geleidelijk minder oestrogenen en progesteron afscheiden en de menstruele cycli, na aanvankelijk een onregelmatig verloop, totaal ophouden, dan heeft de vrouw de menopauze bereikt (normaal tussen 45 à 55 jaar). In de periode voor en na de menopauze of de “perimenopauze”, kunnen zich vervelende overgangsverschijnselen voordoen.

Met MENOTON van MannaVital bestaat nu een voedingssupplement om de overgang draaglijker te maken: het bevat hiertoe niet alleen een wetenschappelijk onderzocht hopextract (LIFENOL®) dat de gedaalde oestrogeenspiegel opvangt, omdat overgangsverschijnselen voor een deel ook te maken hebben met ouderdomsverschijnselen in de bloedvaten en vanaf de menopauze ook het proces van atherosclerose versnelt, zit in MENOTON met OLIGOPIN® ook een wetenschappelijk onderzocht extract van OPC’s (oligomere procyaniden) uit de schors van de zeeden. Tenslotte zit in MENOTON ook vitamine B6 onder zijn goed opneembare, werkzame vorm: pyridoxal-5-fosfaat. Deze vitamine draagt namelijk bij tot het behoud van een optimale hormonale balans.

Belangrijkste indicaties van MENOTON:

  • (Peri)menopauzale of overgangsklachten: klachten zoals opvliegers, warmteopwellingen, nachtzweten, droge vagina, verminderd libido, grotere gevoeligheid voor blaasinfecties, slapeloosheid, lusteloosheid, prikkelbaarheid en sombere stemming kunnen allen als perimenopauzale klachten optreden. Ze worden voor een groot deel toegeschreven aan de vrij bruuske daling van de oestrogeenspiegel rond de menopauze. Er bestaan in de natuur kruiden die “fyto-oestrogenen” bevatten en via een binding op de onbezette oestrogeenreceptoren - bij een correcte dosis - zorgen voor een milde en niet schadelijke oestrogeenprikkel. Dat kan in veel gevallen zorgen voor een substantiële verlichting van overgangsverschijnselen.
  • Preventie van postmenopauzale osteoporose: één van de gevolgen van de menopauze is het feit de botafbrekende beencellen (osteoclasten) door de lagere oestrogeenspiegel minder afgeremd worden en dus het proces van osteoporose sneller evolueert. Aangenomen wordt dat kruiden met fyto-oestrogenen dit proces kunnen afremmen. Van hopextract is alvast in celculturen aangetoond dat de sleutelcomponent 8-prenylnarigenine een oestrogene prikkel op het botweefsel uitoefent. In een dierenstudie werd bovendien aangetoond dat het botverlies dat geïnduceerd wordt door het wegnemen van de ovaria (en dus door daling van de oestrogeenspiegel) volledig kan voorkomen worden door 8-prenylnarigenine uit hop. Dit impliceert dat MENOTON ook bijdraagt tot de preventie en het afremmen van postmenopauzale osteoporose.
  • Preventie van hart- en vaatziekten: oestrogenen oefenen een belangrijke bescherming uit ter hoogte van de bloedvaten, waardoor wordt waargenomen dat na de menopauze de kans op hart- en vaatziekten sterk toeneemt. MENOTON kan hier op twee vlakken bijdragen tot de preventie. Enerzijds is er het hopextract dat met 8-prenylnaringenine een milde, fyto-oestrogene werking uitoefent. Maar vooral van het OPC-rijke zeedenschorsextract is in diverse studies de vaatbeschermende werking aangetoond, waarbij het accent vooral ligt op het verbeteren van de microcirculatie, die specifiek bij postmenopauzale vrouwen verstoord raakt.

MENOTON van MannaVital helpt overgangsverschijnselen verlichten zoals warmteopwellingen, overmatige transpiratie, prikkelbaarheid en rusteloosheid.

Actieve ingrediënten per vegetarische capsule
Hopbelextract (Humulus lupulus) gestandaardiseerd op 15 % à 25 % 8-prenylnaringenine (LIFENOL®) 85 mg
Zeedenschorsextract (Pinus pinaster) gestandaardiseerd op 67 % OPC of Oligomere procyaniden (OLIGOPIN®) 60 mg
Vitamine B6 o.v.v. pyridoxal-5-fosfaat (= 429 % ADH*) 6 mg
Glutenvrij niet-gecertificeerd
Zonder suikertoevoeging
Lactosevrij
Vegan
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Gebruik
1 capsule per dag bij een hoofdmaaltijd.
Bij voorgeschiedenis van kwaadaardige tumoren van borst of baarmoeder(hals): enkel op voorschrift van een arts.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen