Min: €0 Max: €100

Cholesterol is een noodzakelijk (en dus nuttig!) bestanddeel voor onder andere de aanmaak van vitamine D, de gal en de hormonen en de opbouw van de celmembranen en het zenuwstelsel. Het bloed vervoert cholesterol door het aan lipoproteïnen (eiwitten) te binden. HDL (Hoge Dichtheid Lipoproteïne) is het eiwit dat ervoor zorgt dat cholesterol kan worden afgebroken in de lever en uitgescheiden via de ontlasting. HDL-cholesterol wordt daarom als gunstig aanzien. LDL (Lage Dichtheid Lipoproteïne) vervoert cholesterol van de lever via de bloedbaan naar de rest van het lichaam. Als er veel LDL aanwezig is, wordt er veel cholesterol naar de organen vervoerd dat zich, onder invloed van persoonlijke aanleg, verhoogde bloeddruk, roken, slechte eetgewoonte of ouderdom, in de bloedvaten kan ophopen (aderverkalking of atherosclerose). LDL verwijst daarom naar slechte cholesterol. Bij een te hoog cholesterolgehalte in het bloed is er sprake van te veel LDL in verhouding tot HDL. Ook een te hoog triglyceridengehalte (vetsoort) in het bloed is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Onverzadigde vetzuren in de voeding kunnen voor meer HDL of  ’goede’ cholesterol zorgen en uw gezondheidsrisico’s verminderen. Voor een optimaal resultaat, bespreek met uw arts welke producten voor u kunnen nuttig zijn en hoe u ze het best kunt gebruiken. Dat kan vooral van belang zijn als u nog andere geneesmiddelen moet innemen.


Pagina 1 van 5
Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen