CALCIUMCITRAAT (100 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

CALCIUMCITRAAT
. geeft stevigheid aan het skelet en het gebit
. ondersteunt het functioneren van de spieren, de zenuwgeleiding, de bloedstolling, de celgroei, de hormoonstofwisseling en de energievoorziening in het lichaam

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

CALCIUMCITRAAT (100 V-CAPS)


Omschrijving
Calcium is belangrijk voor de stevigheid van de beenderen en de tanden. Calcium is ook betrokken bij het goed functioneren van de spieren, de zenuwgeleiding, de bloedstolling, de celgroei, de hormoonstofwisseling en de energievoorziening in het lichaam. Een calciumtekort kan ook leiden tot een vertraagde bloedstolling of spierkrampen.

Bij ouderen kan een te lage calciuminname leiden tot botontkalking (osteoporose). Ter voorkoming van fracturen wordt calcium samen met vitamine D aangeraden. Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die zorgt voor de opname van kalk en fosfaat uit de voeding. Vitamine D speelt een rol bij de opbouw van het skelet en de tanden en beïnvloedt de spierfunctie, de hersenwerking en de weerstand. Vitamine D3 (cholecalciferol) is de meest gebruikte vitamine D-vorm.

Dit calciumcitraat is een organisch gebonden vorm van calcium die, in tegenstelling tot calciumcarbonaat, geen zure maaginhoud nodig heeft om door het lichaam goed te worden opgenomen. De biologische beschikbaarheid van calciumcitraat ligt daarenboven 20 tot 25 % hoger dan van calciumcarbonaat.

Calciumcitraat is daarom als supplement bijzonder aangewezen voor personen met te weinig maagzuur of die maagzuurremmers nemen. Een bijkomend voordeel is dat de nevenwerkingen die bij calciumcarbonaat voorkomen, zoals opgeblazen gevoel, winderigheid en constipatie, bij het gebruik van dit supplement weinig of niet aanwezig zijn.

CALCIUMCITRAAT van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per plantaardige capsule
Calciumcitraat (elementair calcium 150 mg - 18,75 % ADH) 715 mg

Gebruik
2 à 6 capsules per dag met een beetje water of zoals voorgeschreven.
Om de werking van dit product nog beter te ondersteunen wordt aangeraden om dit product te combineren met vitamine D3.

Opmerking
Calcium heeft magnesium nodig om opgenomen te worden en goed te kunnen werken. Een hoge calciuminname moet dus gepaard gaan met een hoge magnesiuminname anders raakt de voorraad magnesium in het lichaam uitgeput en kunnen chronische aandoeningen ontstaan.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen