VITAMINE D3 DRUPPELS (50 ML) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

VITAMINE D3 DRUPPELS (50 ML)


Omschrijving
Vitamine D of de 'zonneschijnvitamine' is een vetoplosbare vitamine die zorgt voor de opname van kalk en fosfaat uit de voeding. Vitamine D speelt een rol bij de opbouw van het skelet en de tanden en beïnvloedt de spierfunctie, de hersenwerking en de weerstand:

  • vitamine D draagt bij tot de normale opname van calcium en fosfor;
  • vitamine D speelt een belangrijke rol in het celdelingsproces;
  • vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem;
  • vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten;
  • vitamine D draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van de spieren.

Risicogroepen voor een vitamine D-tekort zijn vegetariërs en veganisten, personen met een ongezonde eetgewoonte,  alcoholisten,  personen die een vetarm of vetvrij dieet volgen, zwangere vrouwen, kinderen die borstvoeding krijgen, personen met een donkere huidskleur (de vitamine D-synthese in de huid is opmerkelijk langzamer) of die onvoldoende aan zonlicht blootgesteld worden. De huid wordt op oudere leeftijd ook dunner waardoor het vermogen om vitamine D in de huid aan te maken vermindert.

Mogelijke symptomen van een vitamine D-tekort zijn zwakke beenderen (botontkalking, osteoporose), lusteloosheid, chronische vermoeidheid, angstaanvallen, spierkrampen, gewrichtspijn, bloedend tandvlees, bijschildklier- en hartproblemen, verminderde immuniteit, diabetes, hypertensie (hoge bloeddruk), artritis, depressie.

Voldoende vitamine D uit enkel natuurlijke voedselbronnen binnenkrijgen is moeilijk. Voor veel mensen is het eten van vitamine D-verrijkte voedingsmiddelen en de blootstelling aan zonlicht essentieel voor het behoud van een gezond vitamine D-gehalte. Bij zwangere vrouwen, kinderen en oudere personen zijn voedingssupplementen nodig om aan de dagelijkse behoefte vitamine D te voldoen.

  • Uit onderzoek blijkt dat zwangere vrouwen die een supplement met een hoge dosis vitamine D innemen een sterk verminderde kans hebben op complicaties, met inbegrip van zwangerschapsdiabetes, vroeggeboorte en infecties. Een vitamine D-tekort tijdens de zwangerschap kan leiden tot groeiachterstand en skeletafwijkingen bij het kind. Het kan ook invloed hebben op het geboortegewicht. Bij een gebrek aan vitamine D tijdens de zwangerschap kan de baby reeds een tekort vertonen bij de geboorte.
  • Kinderen hebben behoefte aan vitamine D voor een normale groei van hun beenderen en algemene lichaamsontwikkeling. Kinderen met een gebrek aan vitamine D kunnen onder andere last hebben van krampen, spasmen, ademhalingsproblemen, pijn in de beenderen, abnormale groei, beendervervormingen en -breuken (rachitis), spierpijn, spierzwakte, groeiachterstand, langzame tandgroei, prikkelbaarheid en een verhoogde vatbaarheid voor infecties.
  • Vitamine D tekort is geassocieerd met spierzwakte en komt vaak voor bij oudere mensen. Oudere mensen zijn gevoelig voor vitamine D- tekort wegens een verminderde inname via de voeding, verminderde blootstelling aan zonlicht, een minder dikke huid, verminderde intestinale opname en verminderde hydroxylering in de lever en de nieren.

Vitamine D3 (cholecalciferol) is de meest gebruikte vitamine D-vorm.

VITAMINE D3 VLOEIBAAR van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per druppel
Vitamine D3 (cholecalciferol) 200 IE - 100 % ADH
MCT-olie

Gebruik
5 (1000 IE) tot 15 (3000 IE) druppels per dag tijdens de maaltijd of zoals voorgeschreven. Schudden voor gebruik.

Opmerking
Vitamine D (D3) werkt nauw samen met vele andere voedingsstoffen, vitaminen en mineralen om zo een grote reeks van complexe biochemische functies te kunnen vervullen. Belangrijk om te weten is dat vitamine D voor de omzetting naar de actieve vorm in het bloed magnesium nodig heeft en in dit proces ook verbruikt. WANNEER MEN EXTRA VITAMINE D3 GEBRUIKT DUS OOK EXTRA MAGNESIUM NEMEN! Als men dat niet doet kunnen vervelende ‘neveneffecten van vitamine D’ ontstaan die in werkelijkheid symptomen zijn van een groeiend magnesiumgebrek, of erger, men denkt dat men lijdt aan een overdosis vitamine D.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen