VITAMINE D COMPLEX ULTRA (120 PARELS) (NATURAL ENERGY)

VITAMINE D
. is aangewezen voor een normaal calciumgehalte in ons lichaam
. draagt bij tot het behoud van normaal bot- en tandweefsel en de spierwerking
. speelt een rol in de celdeling en het gezond functioneren van het immuunsysteem

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 2

VITAMINE D COMPLEX ULTRA (120 PARELS)


Omschrijving
De term vitamine D staat voor een groep van vetoplosbare prohormonen, waarvan de twee belangrijkste vormen vitamine D2 (ergocalciferol, de plantaardige vorm) en vitamine D3 (cholecalciferol, de dierlijke vorm) zijn.

Vitamine D3 kan door de huid worden geproduceerd onder invloed van ultraviolet zonlicht, wat in de klassieke interpretatie van het begrip vitamine geïnterpreteerd zou kunnen worden als dat vitamine D eigenlijk geen echte vitamine is. In de meeste gevallen is de synthese door de huid in West-Europa echter ontoereikend en blijft de mens afhankelijk van de aanvoer uit externe bronnen zodat deze stof algemeen toch als vitamine wordt beschouwd.

Heden wordt vitamine D3 vaak beschouwd als een prohormoon omdat het door hydroxylatie in lever en nieren in de actieve vorm (calcitriol) wordt omgezet. Vitamine D2 dient in het lichaam te worden gemetaboliseerd tot vitamine D3 om vervolgens te worden omgezet in de actieve vorm (calcitriol).

Vitamine D-tekort
Onze huidige westerse voeding bevat onvoldoende vitamine D, daar slechts zeer weinig voedingsmiddelen (eidooiers, paddenstoelen, levertraan) vlot resorbeerbare vormen van vitamine D bevatten. Onderzoek wijst uit dat in West-Europa bijna driekwart van de volwassenen een te lage vitamine D-inname van gemiddeld 3,2 μg/d uit voedsel vertonen terwijl de aanbevolen dagelijkse dosis 5 μg betreft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat uit meta-analyses van laboratoria uit heel West-Europa blijkt dat driekwart van de bevolking boven de 45 jaar een tekort aan vitamine D vertoont (< 30 ng/ml).

VITAMINE D-COMPLEX ULTRA van Natural Energy bevat 120 parels met elk 75 μg (3000 IU) vitamine D3 (cholecalciferol) onder een vlot resorbeerbare vorm, voor een perfecte bio-beschikbaarheid. Zonder bewaarmiddelen, zonder kleurstoffen.

Ingrediënten per parel
Extra virgin olijfolie (Olea europeae L.)
Gelatine
Bevochtigingsmiddel (glycerol)
Water
Vitamine D3 (cholecalciferol) 75 μg (3000 IU) - 1500 % ADH

Gebruik
Volwassenen: 1 parel per dag tijdens de maaltijd of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, raadpleeg voor gebruik uw apotheker.
Niet toedienen aan kinderen jonger dan 11 jaar.
Informeer bij gelijktijdige inname van geneesmiddelen.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Het merk ‘Natural Energy’ is ontstaan vanuit de praktijkervaring van een aantal artsen als antwoord op de toename aan chronische aandoeningen en energie-gerelateerde klachten zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en depressie in onze maatschappij. Vanuit de filosofie van ‘Mens sana in corpore sano’ werd een breed gamma aan specifieke voedingssupplementen ontwikkeld die huisartsen en therapeuten in staat stelt een behandeling op maat van de patiënt te adviseren en voor te schrijven.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen