VITAMINE D3 DRUPPELS 1000 IE (20 ML) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

VITAMINE D3
. bij botproblemen, spierproblemen, immuniteitsproblemen, vermoeidheid, lusteloosheid

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 4

VITAMINE D3 DRUPPELS 1000 IE (20 ML)


Omschrijving
Vitamine D of de 'zonneschijnvitamine' is een vetoplosbare vitamine die zorgt voor de opname van kalk en fosfaat uit de voeding. Vitamine D speelt een rol bij de opbouw van het skelet en de tanden en beïnvloedt de spierfunctie, de hersenwerking en de weerstand. Risicogroepen voor een vitamine D-tekort zijn vegetariërs en veganisten, personen met een ongezonde eetgewoonte,  alcoholisten,  personen die een vetarm of vetvrij dieet volgen, zwangere vrouwen, kinderen die borstvoeding krijgen, personen met een donkere huidskleur (de vitamine D-synthese in de huid is opmerkelijk langzamer) of die onvoldoende aan zonlicht blootgesteld worden. De huid wordt op oudere leeftijd ook dunner waardoor het vermogen om vitamine D in de huid aan te maken vermindert. Mogelijke symptomen van een vitamine D-tekort zijn zwakke beenderen (botontkalking), lusteloosheid, chronische vermoeidheid, angstaanvallen, spierkrampen, gewrichtspijn, bloedend tandvlees en in erge gevallen bijschildklier- en hartproblemen.

In het rijke westen, waar vroeger varkensvet zorgde voor vitamine D3 en goede vetzuren in onze voeding, is ondanks een bijzondere wetenschappelijke ontwikkeling de beste bron van gezondheid verloren gegaan. Onze mestvarkens komen niet meer buiten en kunnen geen UVB-licht absorberen en dus ook geen vitamine D3 aanmaken voor hun eigen gezondheid, en die van ons. Triest genoeg blijkt dan ook dat de vitamine D-status van grote groepen van de bevolking ronduit slecht is, en dat de aanbevelingen en normaalwaarden voor wat een gezonde vitamine D-status is, aan herziening toe zijn. In de vijftiger à zestiger jaren van vorige eeuw zijn grote inspanningen gedaan om met levertraanolie dat gebrek op te lossen. Een tijdelijke oplossing, zo blijkt. Nu is onze zee zo besmet met kwikzouten dat levertraanolie niet meer van aanvaardbare kwaliteit is, dat wij met z’n allen aan een vitamine D3-supplement moeten.

Bij de meeste mensen kan in de lente een vitamine D3-waarde van minder dan 20 ng/ml (50 nmol/L) worden vastgesteld bij een bloedstaalcontrole. Het is absoluut nodig dat wij in de winter vitamine D3 bijnemen want de voeding is daarvoor bij iedereen ontoereikend, net zoals het UVB-licht in de wintermaanden te zwak is. Daarbij komt nog dat de enzymen van vijftigplussers minder goed functioneren en in de meeste gevallen 4 x minder vitamine D3 aanmaken.

VITAMINE D3 van PharmaNutrics kan ingezet worden bij:

  • botproblemen
  • spierproblemen en -krampen
  • immuniteitsproblemen
  • vermoeidheid
  • lusteloosheid

Ingrediënten per druppel
Cholecalciferol (natuurlijke vitamine D3) 1000 IE - 500 % ADH
Bevat geen allergenen

Gebruik
1 druppel per dag of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen