VITAMINE B-COMPLEX PLATINUM (60 V-CAPS) (MANNAVITAL NATURAL PRODUCTS)

VITAMINE B-COMPLEX
. draagt bij tot normale geestelijke functies en een een evenwichtige gemoedstoestand
. helpt bij werkdruk, stress, burn-out
. ondersteunt weerstand en energie, zenuwstelsel, huid, haar, nagels en ogen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

VITAMINE B-COMPLEX PLATINUM (60 V-CAPS)


Omschrijving
De veelzijdige inzetbaarheid van het vitamine B-complex.
Het “vitamine B-complex” omhelst een groep van nutriënten die heel vaak in synergie met elkaar verschillende essentiële lichaamsfuncties bevorderen. Vooral op gebied van stressbestendigheid, geestelijk functioneren, werking van het zenuwstelsel, energieleverend metabolisme en bloedaanmaak is het vitamine B-complex zeer belangrijk. Helaas bevatten de meeste B-complexen op de markt vooral minder werkzame, moeilijk opneembare of soms zelfs schadelijke, synthetische componenten. Ook is hun dosering soms te laag voor het beoogde doel. Wat zijn de interessantste, direct actieve vormen van het vitamine B-complex en wat zijn de voornaamste indicaties voor een goed vitamine B-complex?

Bio-actieve vormen
Als er wordt beslist om B-vitamines als voedingssupplement in te nemen, dan wordt er best gekozen voor de vormen van deze vitamines in een natuurlijke, “bio-actieve” vorm. Niet alleen worden deze vormen best opgenomen en kunnen ze hun functie onmiddellijk uitoefenen, ze belasten het organisme niet zoals synthetische vormen. De belangrijkste accenten die hierbij kunnen gelegd worden:

 • vitamine B1: de bio-actieve vorm hiervan is thiaminepyrofosfaat ; helaas is deze verbinding (voorlopig nog) uitzonderlijk duur, zodat er vaak ook een deel van thiamine wordt aangeleverd onder de vorm van thiaminehydrochloride of thiaminemononitraat;
 • vitamine B2: kies voor de bio-actieve vorm riboflavine-5-fosfaat; vermijd riboflavine;
 • vitamine B3: niacinamide is de betere vorm; nicotinezuur mag trouwens niet in een voedingssupplement in België;
 • vitamine B5: kies voor calcium-D-panthothenaat; vermijd panthoteenzuur;
 • vitamine B6: kies absoluut zeker voor pyridoxal-5’-fosfaat; vermijd pyridoxinehydrochloride dat in hogere doses neurologische klachten kan opleveren;
 • vitamine B9/B11/M/foliumzuur: ga voor 5-MTHF of 5-methyltetrahydrofolaat, onder de vorm van calcium 5-methyltetrahydrofolaat (calciumzout) of het glucosaminezout van 5-methyltetrahydrofolaat; vermijd foliumzuur of folaat;
 • vitamine B12: kies voor de direct actieve vormen methylcobalamine en adenosylcobalamine; vermijd cyanocobalamine.

Wat zijn de belangrijkste potentiële indicaties van een goed vitamine B-complex?
1. Vanwege een bijdrage tot de aanmaak van diverse neurotransmittors (zenuwsignaalstoffen) en van bepaalde hormonen (zoals het steroïde hormoon cortisol), vanwege een bijdrage tot een normaal energiemetabolisme en tot het metabolisme van koolhydraten, eiwitten en vetten in de hersenen, vanwege een bijdrage tot een normale stofwisseling van aminozuren en vetten:
. stress, verminderde stressbestendigheid, burn out, zenuwachtigheid, rusteloosheid, slaapstoornissen
. stemmingsstoornissen en -wisselingen, humeurigheid, depressiviteit, angst, gedragsstoornissen, prikkelbaarheid, agressiviteit
. geheugen- en concentratiestoornissen, leerstoornissen
. ziekte van Parkinson, ziekte van Alzheimer: preventie en afremmen
2. Vanwege de bijdrage tot een normale functie van het zenuwstelsel (neurotransmittoraanmaak, energiestofwisseling en stofwisseling van koolhydraten, eiwitten en vetten) en vanwege een bijdrage tot de normale functie van de zenuwen (myelineschade, zenuwimpulsgeleiding):
. zenuwontsteking/zenuwpijn (neuritis, diabetische polyneuritis)
. ischias (sciatique) en andere neurocompressiesyndromen
. gevoelsstoornissen (paresthesieën), zinderingen/tintelingen
. facialis paralyse (Bell’s palsy)
. migraine
. evenwichtsstoornissen en coördinatiestoornissen
. multiple sclerose: ondersteuning
3. Vanwege een bijdrage tot een normaal energieleverend metabolisme, tot een normaal metabolisme van koolhydraten, eiwitten en vetten; alsook door het bevorderen van de aanmaak van bloedcellen:
. (tijdelijke) vermoeidheid, energiegebrek, futloosheid
. prestatiezwakte, intensief sporten en trainen
4. Vanwege een bijdrage tot de aanmaak van rode bloedcellen:
. pernicieuze anemie (vnml door B12-gebrek)
. megaloblastaire anemie (vnml door foliumzuurgebrek)
. ferriprieve of ijzergebreksanemie (in te zetten naast ijzer)
5. Vanwege een bijdrage tot normale celdelingen en weefselgroei:
. zwangerschap: bijdrage tot de preventie van spina bifida (“open ruggetje”), van shisis (hazenlip, open verhemelte), van hartanomalieën, van syndroom van Down, van intra-uteriene groeivertraging
. mannelijk subfertiliteit door een gebrek aan spermatozoïden
6. Vanwege een bijdrage tot normale haren, huid en nagels:
. haaruitval, grijs worden van de haren, broze haren
. broze nagels
. huidkloven
. diverse huidziekten: ondersteuning
7. Vanwege een bijdrage tot een normaal homocysteïnegehalte, tot een normale functie van het hart, tot een normaal energiemetabolisme, tot een normaal metabolisme van vetten:
. hart- en vaatziekten (atherosclerose, hartinsufficiëntie, hypertensie)
8. Vanwege een bijdrage tot een normaal metabolisme van koolhydraten, eiwitten en vetten, vanwege een bijdrage tot het behoud van een normale leverfunctie, vanwege een bijdrage tot een normale functie van de slijmvliezen:
. verminderde leverfunctie
. diverse leverziekten
. zwakke spijsvertering, zwakke maagfunctie
9. Vanwege een bijdrage tot de celdeling van de witte bloedcellen, tot een normale functie van de huid en de slijmvliezen:
. verminderde immuniteit, preventie van infecties
. aandoeningen van de slijmvliezen (o.a. mond, tandvlees en tong)

VITAMINE B-COMPLEX PLATINUM van MannaVital 

 • bevat alle B-vitaminen in een goed opneembare en vooral direct werkzame vorm, waardoor het lichaam ontlast wordt en niet zelf de omzettingen moet doen vanuit synthetische vormen van B-vitaminen;
 • voert ook de stoffen aan die niet officieel tot de B-vitamines gerekend worden, maar die omwille van de synergie wel thuis horen in een B-complex: biotine, choline, inositol en para-aminobenzoëzuur (PABA).
 • De B-vitamines zitten verwerkt in een basis van biergist, zelf een bron van B-vitamines, maar vooral van cofactoren van B-vitamines, die de opname en de werking ervan verhogen.  

Vitamine B-complex draagt bij tot het energieleverend metabolisme (B1-B2-B3-B5-B12-biotine) - de afname van vermoeidheid en futloosheid (B2-B3-B5-B6-B9-B12) - een normale geestelijke functie (B1-B3-B6-B9-B12-biotine) - een normale werking van het zenuwstelsel (B1-B2-B3-B6-B12-biotine) - het behoud van een normale huid en normale slijmvliezen (B2- B3-biotine) - het behoud van een normaal homocysteïnegehalte (B6-B9-B12) - een normale aanmaak van rode bloedcellen (B2-B6-B9- B12) - een normale werking van het immuunsysteem (B6-B9- B12) - een normaal celdelingsproces (B9-B12) - het behoud van normaal haar (biotine) - een normaal metabolisme van vet (choline).

Hoe VITAMINE B-COMPLEX combineren voor meer succes?

 • Voor meer rust, een gezonde slaap, een optimale stressbestendigheid: met een goede opneembare vorm van magnesium en/of met een adaptogene plant (Ashwagandha, Rhodiola….) en/of met alfa-S1caseïndecapeptide en/of met ontspannende planten zoals passiebloem/valeriaan/citroenmelisse.
 • Voor meer energie, betere (sport)prestaties, bij vermoeidheid: met een goed opneembare vorm van magnesium en/of met een adaptogene plant (Ashwagandha, Rhodiola….) en/of met ubiquinol en/of met astaxanthine en/of met chlorella en/of met spirulina.
 • Voor een optimaal geheugen, concentratievermogen, aanleervermogen; ter preventie van neurodegeneratieve ziekten: met oligomere procyaniden (OPC’s) uit zeeden en/of met Ginkgo biloba en/of met Ashwagandha en/of met vitamine D3 en/of met omega 3-vetzuren (DHA, EPA) en/of met groene thee en/of met ubiquinol en/of met fosfatidylserine.
 • Bij neerslachtigheid en negatieve gevoelens, voor een positieve instelling: met saffraan en/of Rhodiola en/of Sint-Janskruid en/of omega 3-vetzuren en/of een goed opneembare vorm van magnesium.
 • Voor gezonde haren, een gave huid en sterke nagels: met cholinegestabiliseerd orthosiliciumzuur en/of met methylsulfonylmethaan en/of met tocotriënolen.
 • Bij atherosclerose, hoge bloeddruk; ter preventie van hart- en vaatziekten: met gefermenteerde knoflook en/of met omega 3-vetzuren en/of met oligomere procyaniden (OPC’s) uit zeeden en/of met vitamine K2 en/of met tocotriënolen.

Actieve ingrediënten per vegetarische capsule
Vitamine B1 (4545 % RI*) 50 mg: waarvan 5 mg thiamine pyrofosfaat en 45 mg thiamine hydrochloride
Vitamine B2 (3571% RI*) 50 mg: als riboflavine-5-fosfaat (geen riboflavine)
Vitamine B3 (313% RI*) 50 mg: als niacinamide
Vitamine B5 (833% RI*) 50 mg: als D-calcium pantothenaat
Vitamine B6 (428 % RI*) 6 mg: als pyridoxaal-5'-fosfaat (niet pyridoxinehydrochloride)
Vitamine B9/B11/M/foliumzuur (250 % RI*) 500 mcg: als 5-methyltetrahydrofolaat of 5-MTHF (geen foliumzuur of foliumzuur)
Vitamine B12 (2000 RI*) 50 mcg: als 50% methylcobalamine en 50% adenosylcobalamine (niet cyanocobalamine)
D-biotine (1000 % RI*) 500 mcg
Choline 50 mg: als cholinebitartraat
Inositol 50 mg
PABA (para-aminobenzoëzuur) 15 mg
Biergist 147 mg
Glutenvrij niet-gecertificeerd
Zonder suikertoevoeging
Lactosevrij
Vegan
*RI = Referentie-inname

Gebruik
1 capsule per dag, met een glas water bij een hoofdmaaltijd, of zoals voorgeschreven.

Lees meer over vitaminen ...

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen