VITAMINE B-COMPLEX PLATINUM (60 V-CAPS) (MANNAVITAL NATURAL PRODUCTS)

. vitamine B complex draagt bij tot normale geestelijke functies en een evenwichtige gemoedstoestand, ondersteunt de normale weerstand

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

VITAMINE B-COMPLEX PLATINUM (60 V-CAPS)


Omschrijving
Het vitamine B-complex is een groep van levensnoodzakelijke stoffen die – heel vaak in synergie – diverse belangrijke lichaamsfuncties vervullen. Vooral voor het omgaan met alledaagse stress, alsook om over een adequaat energiepeil te beschikken en om de huid, haren en slijmvliezen gezond te houden, kan een aanvulling van een vitamine B-complex aangewezen zijn. VITAMINE B COMPLEX PLATINUM van Mannavital heeft twee uitzonderlijke troeven: niet alleen worden de B-vitaminen in hun direct werkzame en goed opneembare vormen aangeboden, ze worden ook in een zeer adequate (en veilige) dosis aangevoerd. Bovendien zorgt de basis van biergist nog voor de aanvoer van cofactoren die de B-vitaminen in hun opname en werking ondersteunen.

Bio-actieve vormen
Als er wordt beslist om B-vitamines als voedingssupplement in te nemen, dan wordt er best gekozen voor de vormen van deze vitamines in een natuurlijke, “bio-actieve” vorm. Niet alleen worden deze vormen best opgenomen en kunnen ze hun functie onmiddellijk uitoefenen, ze belasten het organisme niet zoals synthetische vormen. De belangrijkste accenten die hierbij kunnen gelegd worden:

  • vitamine B1: de bio-actieve vorm hiervan is thiaminepyrofosfaat ; helaas is deze verbinding (voorlopig nog) uitzonderlijk duur, zodat er vaak ook een deel van thiamine wordt aangeleverd onder de vorm van thiaminehydrochloride of thiaminemononitraat;
  • vitamine B2: kies voor de bio-actieve vorm riboflavine-5-fosfaat; vermijd riboflavine;
  • vitamine B3: niacinamide is de betere vorm; nicotinezuur mag trouwens niet in een voedingssupplement in België;
  • vitamine B5: kies voor calcium-D-panthothenaat; vermijd panthoteenzuur;
  • vitamine B6: kies absoluut zeker voor pyridoxal-5’-fosfaat; vermijd pyridoxinehydrochloride dat in hogere doses neurologische klachten kan opleveren;
  • vitamine B9/B11/M/foliumzuur: ga voor 5-MTHF of 5-methyltetrahydrofolaat, onder de vorm van calcium 5-methyltetrahydrofolaat (calciumzout) of het glucosaminezout van 5-methyltetrahydrofolaat; vermijd foliumzuur of folaat;
  • vitamine B12: kies voor de direct actieve vormen methylcobalamine en adenosylcobalamine; vermijd cyanocobalamine.

Waarom u kiest voor VITAMINE B-COMPLEX PLATINUM: 

  • Bevat alle B-vitaminen in een goed opneembare en vooral direct werkzame vorm, waardoor het lichaam ontlast wordt en niet zelf de omzettingen moet doen vanuit synthetische vormen van B-vitaminen.
  • Voert ook de stoffen aan die niet officieel tot de B-vitamines gerekend worden, maar die omwille van de synergie wel thuis horen in een B-complex: biotine, choline, inositol en para-aminobenzoëzuur (PABA).
  • De B-vitamines zitten verwerkt in een basis van biergist, zelf een bron van B-vitamines, maar vooral van cofactoren van B-vitamines, die de opname en de werking ervan verhogen.  

VITAMINE B-COMPLEX PLATINUM van MannaVital draagt bij tot het energieleverend metabolisme (B1-B2-B3-B5-B12-biotine), de afname van vermoeidheid en futloosheid (B2-B3-B5-B6-B9-B12), een normale geestelijke functie (B1-B3-B6-B9-B12-biotine), een normale werking van het zenuwstelsel (B1-B2-B3-B6-B12-biotine), het behoud van een normale huid en normale slijmvliezen (B2- B3-biotine), het behoud van een normaal homocysteïnegehalte (B6-B9-B12), een normale aanmaak van rode bloedcellen (B2-B6-B9- B12), een normale werking van het immuunsysteem (B6-B9- B12), een normaal celdelingsproces (B9-B12), het behoud van normaal haar (biotine) en een normaal metabolisme van vet (choline).

Actieve ingrediënten per vegetarische capsule
Vitamine B1 (4545 % RI*) 50 mg: waarvan 5 mg thiamine pyrofosfaat en 45 mg thiamine hydrochloride
Vitamine B2 (3571% RI*) 50 mg: als riboflavine-5-fosfaat (geen riboflavine)
Vitamine B3 (313% RI*) 50 mg: als niacinamide
Vitamine B5 (833% RI*) 50 mg: als D-calcium pantothenaat
Vitamine B6 (428 % RI*) 6 mg: als pyridoxaal-5'-fosfaat (niet pyridoxinehydrochloride)
Vitamine B9/B11/M/foliumzuur (250 % RI*) 500 mcg: als 5-methyltetrahydrofolaat of 5-MTHF (geen foliumzuur of foliumzuur)
Vitamine B12 (2000 RI*) 50 mcg: als 50% methylcobalamine en 50% adenosylcobalamine (niet cyanocobalamine)
D-biotine (1000 % RI*) 500 mcg
Choline 50 mg: als cholinebitartraat
Inositol 50 mg
PABA (para-aminobenzoëzuur) 15 mg
Biergist 147 mg
Glutenvrij niet-gecertificeerd
Zonder suikertoevoeging
Lactosevrij
Vegan
*RI = Referentie-inname

Gebruik
1 capsule per dag, met een glas water bij een hoofdmaaltijd, of zoals voorgeschreven.

Lees meer over vitaminen ...

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen