VITAMINE B12 ACTIEF METHYLCOBALAMINE (100 ZUIGTABLETTEN) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

VITAMINE B12
. draagt bij tot de vorming van de rode bloedcellen
. ondersteunt het zenuwstelsel, de weerstand en de zwangerschap
. helpt bij vermoeidheid, spierzwakte, evenwichtsstoornissen en concentratiestoornissen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

VITAMINE B12 ACTIEF METHYLCOBALAMINE (100 ZUIGTABLETTEN)


Omschrijving
Vitamine B12 is een gangmaker van verschillende enzymen en uitermate belangrijk voor de hersenen, de instandhouding van het zenuwstelsel en de vorming van het bloed (hemoglobine). Vitamine B12 speelt ook een rol bij de stofwisseling van foliumzuur.   

Personen die een veganistisch dieet volgen (geen enkel voedingsmiddel van dierlijke oorsprong, dus ook geen zuivelproducten of eieren), kinderen die borstvoeding krijgen van veganistische moeders en personen die een heelkundige ingreep hebben ondergaan wegens zwaarlijvigheid lopen het risico om een vitamine B12-gebrek te ontwikkelen.
Intensieve arbeid en sporten, een mindere maagwerking of spijsverteringsproblemen en het verouderingsproces kunnen in sommige gevallen tot een vitamine B12-gebrek leiden.
Naast een tekort aan intrinsieke factor (IF), kunnen geneesmiddelen voor het hart, cholesterol, diabetes (suikerziekte) en maag (onder andere tegen overproductie van maagzuur) een tekort aan vitamine B12 veroorzaken. Inname van hoge dosissen foliumzuur kan een tekort aan vitamine B12 maskeren.  

Een langdurig tekort aan vitamine B12 leidt uiteindelijk tot bloedarmoede (met onder andere vermoeidheid, eetlustverlies, ademnood, pijn op de borst, hoofdpijn, spierzwakte) en aantasting van het zenuwstelsel (met onder andere tintelende of gevoelloze handen en voeten en geheugen- en concentratieproblemen). Homocysteïne kan zich immers in het lichaam ophopen bij een onvoldoende aanvoer van vitamine B12, foliumzuur en vitamine B6 met een verhoogd risico voor hart-en vaatziekten, osteoporose en neurologische aandoeningen tot gevolg.

Vitamine B12-tekort kan worden verholpen met hydroxocobalamine inspuitingen, het toedienen van gist bij veganistische diëten of het toedienen van smelttabletjes met actieve methylcobalamine.

. Hydroxocobalamine moet om de 2 à 3 dagen in de spieren worden ingespoten om het maag- en darmstelsel te omzeilen bij pernicieuze anemie (bloedarmoede) of na bepaalde chirurgische ingrepen voor obesitas (vermageringsoperaties). Bij verbetering van de symptomen wordt als onderhoudsdosis om de 3 maanden een nieuwe inspuiting (boost) toegediend.

. Personen die een veganistisch dieet volgen (en sommige vegetariërs) hebben nood aan een vitamine B12-supplement. Ook, zoals reeds eerder vermeld, borstgevoede kinderen van veganistische moeders lopen een risico op vitamine B12-tekort! Vitamine B12 is plantaardig bijna alleen in spirulina en chlorella aanwezig. Verschillende ontbijtgranen, sojamelk en bepaalde merken van voedingsgist zijn verrijkt met vitamine B12, bevatten goede bronnen ervan of helpen bij het opnemen van vitamine B12.

. Een nieuwe, betere en actieve vorm van vitamine B12 die via de mond (bij voorkeur smelten onder de tong) kan worden ingenomen is methylcobalamine. De voordelen van dit supplement spreken voor zich: de actieve vorm wordt uitstekend opgenomen en is direct werkzaam in het lichaam waardoor injecties kunnen worden vermeden.

Alle personen bij wie ooit een vitamine B12-tekort werd vastgesteld kunnen worden aangeraden regelmatig een methylcobalamine kuur te volgen.

De hoog gedoseerde, sublinguale vitamine B12-tablet van Deba Pharma (bij voorkeur onder de tong te smelten) bevat liefst 1000 mcg vitamine B12 per tablet en dit in de uitstekend opneembare en direct werkzame vorm methylcobalamine. (Cyanocobalamine, de niet actieve vorm van B12, moet in het lichaam eerst nog worden omgezet in zijn actieve vorm. Bij heel wat personen, veelal bij ouderen, gebeurt deze omzetting zeer moeilijk.)
 
VITAMINE B12 ACTIEF van Deba Pharma bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleurstoffen, lactose en gluten. Bevat een natuurlijk kersenaroma, wordt uitstekend opgenomen en is direct werkzaam in het lichaam.

Samenstelling per zuigtablet
Vitamine B12 onder de vorm van het goed opneembare en direct actieve methylcobalamine 1000 mcg - 40 000 % ADH
Mannitol en xylitol, natuurlijke zoetstoffen
Kersenaroma, natuurlijk aroma
Citroenzuur, antioxidant

Gebruik
1 zuigtablet per dag bij voorkeur laten smelten onder de tong of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen