VITAMINE B12 PLATINUM (60 V-TABLETTEN) (MANNAVITAL NATURAL PRODUCTS)

. draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en vermindering van vermoeidheid
. een normale psychologische functie en (enkel door vitamine B12) tot een normale functie van het zenuwstelsel
. een normale werking van het immuunsysteem

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

VITAMINE B12 PLATINUM (60 V-TABLETTEN)


Omschrijving
Vitamine B12 is een gangmaker van verschillende enzymen en uitermate belangrijk voor de hersenen, de instandhouding van het zenuwstelsel en de vorming van het bloed (hemoglobine). Vitamine B12 speelt ook een rol bij de stofwisseling van foliumzuur.   

Personen die een veganistisch dieet volgen (geen enkel voedingsmiddel van dierlijke oorsprong, dus ook geen zuivelproducten of eieren), kinderen die borstvoeding krijgen van veganistische moeders en personen die een heelkundige ingreep hebben ondergaan wegens zwaarlijvigheid lopen het risico om een vitamine B12-gebrek te ontwikkelen.
Intensieve arbeid en sporten, een mindere maagwerking of spijsverteringsproblemen en het verouderingsproces kunnen in sommige gevallen tot een vitamine B12-gebrek leiden.
Naast een tekort aan intrinsieke factor (IF), kunnen geneesmiddelen voor het hart, cholesterol, diabetes (suikerziekte) en maag (onder andere tegen overproductie van maagzuur) een tekort aan vitamine B12 veroorzaken. Inname van hoge dosissen foliumzuur kan een tekort aan vitamine B12 maskeren.  

Een langdurig tekort aan vitamine B12 leidt uiteindelijk tot bloedarmoede (met onder andere vermoeidheid, eetlustverlies, ademnood, pijn op de borst, hoofdpijn, spierzwakte) en aantasting van het zenuwstelsel (met onder andere tintelende of gevoelloze handen en voeten en geheugen- en concentratieproblemen). Homocysteïne kan zich immers in het lichaam ophopen bij een onvoldoende aanvoer van vitamine B12, foliumzuur en vitamine B6 met een verhoogd risico voor hart-en vaatziekten, osteoporose en neurologische aandoeningen tot gevolg.

Dergelijk tekort kan door VITAMINE B12 PLATINUM aangevuld worden. Deze sublinguale tablet (bij voorkeur onder de tong te smelten) bevat liefst 1000 mcg actieve vitamine B12, die voor een optimale werking is vergezeld van dat andere belangrijke B-vitamine foliumzuur en dit eveneens onder een direct actieve vorm. 

Waarom u kiest voor VITAMINE B12 PLATINUM:

  • Bevat maar liefst 1000 mcg vitamine B12 per tablet en dit in de uitstekend opneembare en direct werkzame vorm “methylcobalamine”.
  • Bevat voor een optimale synergetische werking ook foliumzuur en dit onder de uitstekend opneembare en direct werkzame vorm “5-methyl-tetrahydrofolaat glucosaminezout”.
  • Bevat geen geraffineerde suiker; gezoet met de suikeralcoholen erythritol en xylitol.
  • Bevat rode bietensap als kleurstof en een natuurlijk kersenaroma.

VITAMINE B12 PLATINUM van MannaVital draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen, de vermindering van vermoeidheid en moeheid, een normale psychologische functie en (enkel door vitamine B12) tot een normale functie van het zenuwstelsel, een normaal metabolisme van homocysteïne en een normale werking van het immuunsysteem.

Actieve ingrediënten per plantaardige tablet
Vitamine B12 onder de vorm van het goed opneembare en direct actieve methylcobalamine (fermentatie product) 1000 mcg - 40 000 % ADH
Foliumzuur onder de vorm van het goed opneembare en direct actieve glucosaminezout van 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF, Quatrefolic, fermentatieproduct) 200 mcg - 100 % ADH
Suikeralcoholen erythritol en xylitol, natuurlijke zoetstoffen
Rode bietensap, natuurlijke kleurstof
Kersenaroma, natuurlijk aroma
Zonder suikertoevoeging
Lactosevrij

Gebruik
1 tablet per dag bij voorkeur laten smelten onder de tong of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen