B-50 COMPLEX (200 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

B-VITAMINEN
. dragen bij tot normale geestelijke functies zoals een evenwichtige gemoedstoestand, concentratievermogen, geheugen en leervermogen
. helpen bij werkdruk
. ondersteunen weerstand en energie, zenuwstelsel, huid, haar, nagels en ogen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

B-50 COMPLEX (200 V-CAPS)


Omschrijving
B-vitaminen werken vaak samen en zijn voor hun individuele taken sterk van elkaar afhankelijk. Ze beïnvloeden op een synergistische manier (het effect van de samenwerking is groter dan de optelsom van de individuele effecten) belangrijke enzymen in het lichaam en versnellen het verloop van zeer veel biochemische reacties. Daarom is het belangrijk dat ze in een ‘complex’ en in een voldoende hoge dosering worden ingenomen. Een tekort aan B-vitaminen heeft dan ook allerlei uiteenlopende tekorten tot gevolg, die vaak niet als zodanig worden herkend.
 
Stress en het gebruik van koffie en alcohol verhogen de behoefte aan B-vitaminen. Daarenboven bevat onze westerse voeding, weliswaar rijk aan suikers en geraffineerde koolhydraten, wel voldoende energie, maar te weinig of soms geen voedingsstoffen (waaronder B-vitaminen) die nodig zijn om deze energie te verwerken. B-vitaminen zijn ook nodig voor groeiprocessen, waardoor kinderen en zwangere of zogende vrouwen een verhoogde behoefte hebben.

In het algemeen beïnvloedt het vitamine B-complex de volgende processen:

. Energiestofwisseling: veel van de biochemische reacties hebben betrekking op de omzetting van voedsel in energie (citroenzuurcyclus, glycolyse, oxidatieve fosforylering) maar B-vitaminen zijn eveneens belangrijk bij reacties in het koolhydraat-, vet- en aminozuurmetabolisme.

. Zenuwstelsel: B-vitaminen zijn erg belangrijk voor het functioneren van het zenuwstelsel en brengen vaak ontspanning en ondersteuning bij stress, onrust, geïrriteerdheid, slapeloosheid, depressie en vermoeidheid.

. Huid, haar en slijmvliezen: de conditie van de huid, het haar en het weefsel in en rondom de mond worden positief beïnvloed door B-vitaminen.

. Spierspanningsniveau: ook de spierspanning van het darmkanaal wordt verbeterd door een optimaal vitamine B-complex niveau.

De officieel aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH) van de afzonderlijke B-vitaminen variëren en zijn niet erg hoog. In het algemeen kan gesteld worden dat veel mensen hogere doseringen nodig hebben.

Van B-vitaminen zijn, in de doseringen die in voedingssupplementen gebruikelijk zijn, geen tegenaanwijzingen bekend. Vitamine B-complex formules kunnen echter een onplezierige, sterke geur en soms misselijkheid (als ze op een lege maag worden ingenomen) veroorzaken. Deze verschijnselen verminderen of blijven uit wanneer het B-complex tijdens de maaltijd wordt ingenomen. Tevens kan de urine helder- tot donkergeel kleuren na gebruik van vitamine B-complex formules. Dit is een onschuldig verschijnsel en het gevolg van het uitscheiden van een eventuele overmaat aan riboflavine (B2).

B-50 COMPLEX van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per plantaardige capsule
Vitamine B1 (thiamine HCl) 4,20 mg - 381,80 % ADH
Vitamine B2 (riboflavine) 4,80 mg - 342,80 % ADH
Vitamine B3 (nicotinamide) 18 mg - 112,50 % ADH
Vitamine B5 (D-calcium pantothenaat) 18 mg - 300 % ADH
Vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat 9 mg) 6 mg - 428,60 % ADH
Vitamine B9 (foliumzuur, (6S) 5-methyltetrahydrofolaat, glucosaminezout) 200 mcg - 200 % ADH
Vitamine B12 (methylcobalamine) 3 mcg - 120 % ADH
Vitamine H (biotine 2 %, 5 mg) 100 mcg - 200 % ADH
Choline (cholinebitartraat 52,08 mg) 20,83 mg
Inositol 25 mg
L-taurine 50 mg
L-methionine 25 mg
L-glutamine 50 mg
Alfa-liponzuur 25 mg
Magnesium (magnesiumcitraat 364 mg) 54,42 mg - 15 % ADH

Gebruik
1 capsule per dag of zoals voorgeschreven.

Lees meer over vitaminen ...

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen