NIACIN VITAMINE B3 (240 TABLETTEN) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

NIACINE (vitamine B3)
. draagt bij tot het behoud van een normaal cholesterolgehalte
. ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel
. speelt een rol bij het metabolisme en helpt bij vermoeidheid, circulatiestoornissen en hoofdpijn

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

NIACIN VITAMINE B3 (240 TABLETTEN)


Omschrijving
Niacin is de zure vorm van vitamine B3 en beïnvloedt het functioneren van meer dan 200 enzymen, de energievoorziening, de hormoonsynthese, de glucosehuishouding, het verlagen van LDL-cholesterol, de bloedcirculatie, de werking van de hersenen en het zenuwstelsel, de vorming van rode bloedcellen, de bescherming van het DNA en de toestand van de huid.

Een tekort aan vitamine B3 kan huiduitslag en -ontstekingen (pellagra of ruwe huid) veroorzaken. In zeer ernstige gevallen kunnen die symptomen met dementie gepaard gaan. Tevens kunnen vermoeidheidsklachten en problemen van het mondslijmvlies, de tong en de darmen optreden.

NIACIN VITAMINE B3 van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per tablet
Niacine (vitamine B3, nicotinezuur) 10 mg - 62,50 % ADH

Gebruik
1 tablet per dag met een beetje water innemen, na de maaltijd of zoals voorgeschreven.

Opmerking
De meest gebruikelijke bijwerking van niacine in doseringen van meer dan 50 mg, is de zogenaamde 'flush'. Dit is een warm gevoel in de huid, dat meestal na zo'n twintig minuten optreedt en gepaard gaat met een rode verkleuring en soms jeuk. Deze niet-allergische reactie kan 30 minuten tot een uur aanhouden en is onschadelijk. Men kan deze reactie vermijden door de dosis geleidelijk op te voeren en de niacine te combineren van een vitamine B-complex.

Liefst niet gebruiken bij een leveraandoening, maagzweer, jicht of hoge bloeddruk.

Lees meer over niacine ...

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen