CHOLINE en INOSITOL (100 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

CHOLINE (vitamine B4) en INOSITOL (vitamine B7)
. bezitten zuiverende eigenschappen (alcohol, ...)
. ondersteunen normale geestelijke functies zoals geheugen en concentratie
. helpen bij het vermageren (dieet)
. houden haar, huid en nagels gezond

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

CHOLINE en INOSITOL (100 V-CAPS)


Omschrijving
Choline en inositol spelen een belangrijke rol bij uw vetstofwisseling en helpen af te slanken tijdens een vastenkuur.

Choline (vitamine B4) is een bestanddeel van fosfatidylcholine, een belangrijk onderdeel van de celmembranen en onder andere betrokken bij de cholesterol- en vetstofwisseling. Choline is een voorloper van de neurotransmitter acetylcholine. Het versnelt de aanmaak en vrijmaking van acetylcholine in de zenuwcellen.

In het perifere zenuwstelsel activeert acetylcholine de spieren, terwijl het ook de belangrijkste neurotransmitter is binnen het parasympatisch zenuwstelsel, het systeem dat ervoor zorgt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen. Het stimuleert de spijsvertering en de aanmaak van glycogeen waarin overtollige glucose uit het bloed wordt opgeslagen. Daarnaast vervult acetylcholine een belangrijke functie bij leerprestaties, kortetermijngeheugen, opwinding en het beloningssysteem in de hersenen.

Samen met folaat en cobalamine is choline een belangrijke bron van methylgroepen en een belangrijk co-enzym voor de regulering van homocysteïne. Homocysteïne is een, in hoge concentraties, giftig stofwisselingsproduct van het aminozuur methionine. Een verhoogd homocysteïnegehalte is slecht voor hart- en bloedvaten, hersenen, gewrichten en botten. Ook wordt het geassocieerd met beroertes.

Ernstige tekorten kunnen vermoeidheid, geheugenstoornissen, leer- en concentratieproblemen, mentale stoornissen bij ouderen en leververvettting veroorzaken. Onvoldoende inname van choline tijdens de zwangerschap kan, net als een tekort aan foliumzuur, de kans aanmerkelijk vergroten op het ontstaan van neuraalbuisdefecten en een hazenlip. Bovendien kan een tekort een negatieve invloed hebben op het geheugen van het kind na de geboorte, en kan het hartafwijkingen veroorzaken.

Inositol (vitamine B7) kan veilig gebruikt worden bij depressie, angstaanvallen (zonder fobieën), obsessief-compulsieve stoornissen en fobieën. Zelfs bij doseringen van 6-18 gram per dag werden geen bijwerkingen gerapporteerd. Een optimaal effect vereist trouwens wel enig geduld. De eerste resultaten mogen na 2-6 weken verwacht worden. Inositol kan ook gebruikt worden voor het bekomen van een goede nachtrust. 

CHOLINE en INOSITOL van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per plantaardige capsule
Choline (elementair) (van 532 mg cholinebitartraat) 250 mg
Inositol (myo-inositol) 250 mg

Gebruik
1 à 3 capsules per dag tijdens de maaltijd of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen