L-CARNITINE (60 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

L-CARNITINE
. ondersteunt spierherstel na zware inspanningen
. vermindert vermoeidheid en ondersteunt het uithoudingsvermogen
. draagt bij tot een grotere spiermassa
. helpt bij zwaarlijvigheid

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

L-CARNITINE (60 V-CAPS)


Omschrijving
L-carnitine speelt een essentiële rol bij de omzetting van vetzuren in metabole energie. L-carnitine verhoogt de energieproductie in de spiercellen en verbetert de zuurstofopname. Het remt de vorming en bevordert de verwijdering van melkzuur en heeft een anti-vermoeidheidseffect in geval van zuurstofgebrek in de weefsels onder andere als gevolg van langdurige spierarbeid. Supplementen of intraveneuze toediening van carnitine is nuttig voor patiënten met 'intermittent claudication' of etalagebenen (*). Bij deze aandoening stroomt het bloed niet meer krachtig genoeg naar de ledematen, wat vooral tijdens inspanningen voelbaar wordt. Vooral het terugpompen van bloed naar het hart en de longen gaat moeilijk. L-carnitine wordt ook gebruikt bij gebrek aan energie, vermoeidheid en uitputting door ziekte (bijvoorbeeld schildklierproblemen, chronische aandoeningen, ...). 

Doordat L-carnitine een belangrijke rol speelt bij de vetstofwisseling is het een van de belangrijkste aminozuren bij zwaarlijvigheid om op een evenwichtige en natuurlijke manier gewicht te verliezen of af te slanken (dieet). Door de leverwerking te stimuleren, vermoeidheid te verminderen en hongeraanvallen te bestrijden neutraliseert L-carnitine de ongemakken van uw vastenkuur.

Onderzoek toont tevens aan dat L-carnitine kraakbeenherstellende cellen ondersteunt waardoor pijn, stijfheid en slecht functioneren bij knieproblemen (artrose) verminderen.

Omdat ook sperma grotendeels van vetverbranding afhankelijk is, is L-carnitine ook van groot belang voor de kwaliteit van het sperma.

L-Carnitine wordt al geruime tijd toegevoegd aan zuigelingenvoeding wat het belang en de veiligheid van dit voedingssupplement nog eens onderstreept. Lees meer ...

L-CARNITINE van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per plantaardige capsule
L-carnitine 500 mg (van 746 mg L-carnitinebitartraat)
L-lysine HCl 5 mg

Gebruik
1 à 2 capsules per dag of zoals voorgeschreven.

Onze aminozuurpreparaten bevatten uitsluitend de natuurlijke L-vormen (Pharmaceutical Grade).

Lees meer over aminozuurtherapie ...

(*) Delaney CL, Spark JI et al. A systematic review to evaluate the effectiveness of carnitine supplementation in improving walking performance among individuals with intermittent claudication. Atherosclerosis. 13 07;229(1):1-9

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen