L-CARNOSINE (60 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

L-CARNOSINE
. speelt een rol bij de opname van kalk in het lichaam
. vertraagt de melkzuurvorming in de spieren
. geeft de huid een gezonde boost en ondersteunt het immuunsysteem
. bezit krachtige ontstekingsremmende eigenschappen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

L-CARNOSINE (60 V-CAPS)


Omschrijving
Carnosine is een dipeptide dat door het lichaam gevormd kan worden uit de aminozuren bèta-alanine en histidine en was tot nu toe voornamelijk bekend bij bodybuilders en atleten, vanwege de werking op vermoeide spieren. Pas in het laatste decennium, en vooral in de laatste jaren, zijn de antiverouderingseigenschappen van carnosine bekend geraakt. Een recent literatuuronderzoek leverde 780 gepubliceerde studies op, voornamelijk door Russische en Japanse onderzoekers hoewel de laatste jaren ook Britse en Australische onderzoekers carnosine hebben ontdekt. Bijvoorbeeld bij allerhande leeftijdsgebonden aandoeningen, spierziekten en suikerziekte worden gebreken opgemerkt die een relatie lijken te hebben met een carnosinegebrek. Bijgevolg komt carnosine steeds meer in beeld als één van de belangrijkste voedingssupplementen tegen verouderingsprocessen (door het anti-glycosyleringseffect*).

Carnosine is daarnaast een sterke beschermer van zenuwweefsel, helpt bij het uitscheiden van toxische zware metalen en bezit krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Carnosine kan worden ingezet bij zware inspanningen, sport en andere activiteiten omdat het de melkzuurvorming in de spieren kan vertragen en het  spierweefsel kan herstellen.

Plantaardig voedsel bevat geen carnosine. Vegetariërs en veganisten doen er daarom goed aan om supplementen met carnosine in te nemen. Lees meer ...

L-CARNOSINE van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per plantaardige capsule
L-carnosine 250 mg

Gebruik
1 à 2 capsules per dag of zoals voorgeschreven.

*Anti-glycosylering: misschien wel de belangrijkste werking van carnosine is de anti-glycosylering. Eén van de sleutelprocessen van veroudering is het proces van de glycosylering (ook wel glycatie genoemd). De enorme impact van dit proces op de gezondheid begint steeds meer door te dringen in de wetenschappelijke wereld. Met name bij hoge glucosespiegels in het bloed reageert het glucose (suikeraldehyden) met bepaalde aminozuren op waardevolle lichaamseiwitten, waardoor niet-functionerende eiwitstructuren ontstaan. De aldus aangedane eiwitten oxideren in enkele stappen verder tot uiteindelijk Advanced Glycation Endproducts (AGE’s). Deze AGE’s kunnen een vijftigvoudige stijging in de vorming van vrije radicalen geven. Eenmaal gevormde AGE’s reageren met naburige eiwitten en veroorzaken zo pathologische crosslinking, wat een fundamenteel proces is in het verouderingsproces. Crosslinking zorgt voor verlies van functionaliteit en verharding van weefsels. Schade door ophoping van AGE’s draagt op zijn minst deels bij aan verschillende ouderdomsziekten, zoals verharding van de arteriën, diabetes, atherosclerose, cataract, beroerte, de ziekte van Alzheimer en veroudering van de huid. Met name diabetici vormen relatief vroeg in hun leven al grote hoeveelheden AGE’s. Carnosine blokkeert deze schadelijke reactie. Carnosine heeft structurele verwantschap met de plaatsen die de reactieve aldehydeverbindingen (aldehyde- en ketosesuikers) aanvallen en het lijkt er dan ook op dat carnosine zichzelf 'opoffert' om het doelwit te sparen. Carnosine bindt zich tevens aan reeds gevormde AGE’s, het inactiveert ze en verwijdert ze (carnosylering/carnosylatie). Carnosine stimuleert tevens andere eliminatieroutes voor AGE’s. Zo kunnen AGE’s geïnactiveerd worden door macrofagen, die daarvoor speciale receptoren bezitten (RAGE’s). Carnosine faciliteert deze eliminatieroute door de macrofagen te helpen AGE-moleculen beter te herkennen.

Onze aminozuurpreparaten bevatten uitsluitend de natuurlijke L-vormen (Pharmaceutical Grade).

Lees meer over aminozuurtherapie ...

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen