BETA ALANINE 800 SLOW RELEASE (120 TABLETTEN)

BETA ALANINE
. is een veilige en efficiënte melkzuurbuffer
. voorkomt spierverzuring
. verhoogt het uithoudingsvermogen en de sportprestaties

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

BETA ALANINE 800 SLOW RELEASE (120 TABLETTEN)


Omschrijving
Beta-alanine vergroot de voordelen van een intensieve intervaltraining. Tijdens het leveren van intensieve inspanningen wordt in ons lichaam melkzuur gevormd. Dit leidt tot opstapeling van waterstofionen (H+) die ervoor zorgen dat de pH-waarde in onze spieren daalt. Hierdoor krijgt men een brandend gevoel in de spieren en wordt het lastig om de inspanning te onderhouden of verder te zetten. 

Dit proces kan worden geremd door inname van Beta-alanine. Beta-alanine verhoogt de hoeveelheid L-carnosine in ons lichaam. Deze 100 % natuurlijke stof buffert de waterstofionen waardoor de pH-waarde in de spiercellen minder snel afneemt. Dit leidt tot minder verzuring en spiervermoeidheid bij intensieve inspanningen (trainingen of wedstrijden) waardoor de prestaties verbeteren.

Door het innemen van L-carnosine zelf komt er heel weinig carnosine in de spiercellen terecht terwijl het innemen van beta-alanine de carnosineconcentratie in de spiercellen wel doet verhogen. Om de verzuring in de spieren optimaal tegen te gaan moet dus beta-alanine ingenomen worden. Het innemen van L-carnosine wordt eerder aangeraden om verouderingsprocessen tegen te gaan (anti-glycosylering).

Beta-alanine is dus een optimale melkzuurbuffer, voorkomt verzuring en spiervermoeidheid, en zorgt ervoor dat men intensieve inspanningen langer kan volhouden. 

Een optimaal resultaat wordt pas bereikt na 2 weken (dus niet onmiddellijk) bij een inname van 3 tot 5 gram per dag met een maximale duur van 10 weken. Beta-alanine wordt het best ingenomen tijdens de maaltijden en verspreid over de dag (om zo tintelingen te vermijden). 

Na een kuur van 10 weken is het beter om een volgende kuur pas na 10 weken terug op te starten. Dit omdat er in studies geen duidelijk bewijs is over de invloed op het lichaam bij langdurige inname van Beta-alanine. Wel is het zo dat er na een kuur van 10 weken nog altijd een optimale werking van 2 weken aanwezig blijft.

BETA ALANINE 800 van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per tablet
Beta alanine 800 mg

Gebruik
2 à 3 maal per dag 2 tabletten bij de maaltijd gedurende maximaal 10 weken of zoals voorgeschreven.
Nadien is het aanbevolen om een pauze van 10 weken in te lassen.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Ontvang 5 % korting bij aankoop vanaf € 100 ... en gratis levering in België vanaf € 49 Verbergen