ACIDOMIN (150 G) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

ONTZURINGSZOUT
. helpt bij brandend maagzuur, krampen en verzuring
. draagt bij tot een normaal melkzuur- en/of urinezuurgehalte in het lichaam

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

ACIDOMIN (150 G)


Omschrijving
Ontzuringszout wordt ingenomen bij een teveel aan melkzuur (tijdens een ongewone, zware inspanning), een verhoogd urinezuurgehalte (ter preventie van jicht) en voor het herstel van het zuur-base-evenwicht (weefselverzuring bij veel chronische welvaartsziekten) in het lichaam.

Tijdens de energieproductie wordt door de verbranding van koolhydraten melkzuur gevormd. Hoe zwaarder en intensiever de inspanning, hoe meer melkzuur er wordt geproduceerd. Op een bepaald moment kan het vrijgekomen melkzuur onvoldoende door het lichaam worden verbrand; het stapelt zich dan op in de spieren en veroorzaakt krampen, een onaangenaam ’brandend’ gevoel en 'leeglopende’, slecht functionerende spieren. Vanaf een bepaalde melkzuurconcentratie kan na de inspanning stijfheid, vergelijkbaar met een ongevaarlijk ontstekingsproces, optreden om pas na drie tot vijf dagen, afhankelijk van de ernst van de verzuring, weer te verdwijnen. Doortrainen met verzuurde spieren verhoogt daarbij de kans op langdurige stijfheid en blijvende spierschade. Acidomin buffert het melkzuur zodat uw spieren minder snel uitgeput zullen zijn.

Jicht daarentegen, wordt veroorzaakt door een te hoog urinezuurgehalte. Urinezuur ontstaat in ons lichaam onder andere bij de afbraak van purine, een stof die vooral aanwezig is in vet- en suikerrijke voeding, rood vlees en alcoholische dranken. Wanneer het urinezuur onvoldoende wordt afgevoerd, hoopt het zich op in de gewrichten in de vorm van kristallen die op hun beurt aanleiding geven tot ontsteking met zwelling, roodheid en vooral pijn. Het urinezuurgehalte kan ter preventie van jicht ook verlaagd worden met RIBES NIGRUM; gewrichtsontsteking kan bestreden worden met onder andere BOSWELLIA, CURCUMA, HARPAGOPHYTUM, MSM en QUERCETINE.

Wetenschappelijk onderzoek toont een duidelijke verstoring van het zuur-base-evenwicht en de aanwezigheid van weefselverzuring aan bij de meeste welvaartsziekten. Bij inname van te veel zuurvormend voedsel kan het zuurcompenserende systeem (uitscheiding van zuren via nieren, longen en huid) de overmaat aan zuren niet meer aan. Het bloed geeft daardoor het overschot aan zuren af in verschillende lichaamsweefsels (bindweefsel, spieren, pezen en gewrichten) wat de meest uiteenlopende klachten variërend van hoofdpijn, huidproblemen, spier- en gewrichtspijn tot vermoeidheid veroorzaakt. Verbetering of genezing van dergelijke klachten kan verkregen worden door onder andere een einde te maken aan de zuurbelasting en het evenwicht in het zuur-base-evenwicht weer te herstellen.

Natriumbicarbonaat kan ook gebruikt worden ter vervanging van maagzuurremmers. Heeft u soms last van brandend maagzuur? Acidomin is een veilige maagzuurremmer (heeft geen bijwerkingen zoals andere maagzuurremmers) die bij iedereen verlichting brengt.

ACIDOMIN van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling
Natriumcitraat
Kaliumbicarbonaat
Natriumbicarbonaat

Gebruik
1 afgestreken maatschepje (= 3,3 g) oplossen in 100 à 200 ml plat water en ineens uitdrinken.
Voor gevoelige personen, bij wie dit een licht opgeblazen gevoel in de maagstreek kan veroorzaken, raden wij aan 1 afgestreken maatschepje op te lossen in 1 à 1,5 liter plat water en dit in de loop van de dag uit te drinken. Dit mengsel kan zowel preventief als herstellend worden gebruikt.

Afhankelijk van uw persoonlijke smaak, kunt u een beetje MAKE MY DAY LEMON of MAKE MY DAY ORANGE van Deba Pharma oplossen in het mengsel.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen