CURCUMA 250 (60 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

CURCUMA (geelwortel)
. draagt bij tot soepele spieren en gewrichten
. speelt een rol bij de vertering van vetten en de normale werking van de lever en gal
. helpt als antioxidant tegen vrije radicalen
. ondersteunt het immuunsysteem

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

CURCUMA 250 (60 V-CAPS)


curcumapiper nigrumCurcuma (kurkuma, geelwortel) zorgt voor smaak en kleur in currygerechten en wordt reeds eeuwenlang als geneesmiddel gebruikt in India en China.

Naarmate we ouder worden neemt de beweeglijkheid van spieren en gewrichten af en de pijngevoeligheid toe. Bij sporters en personen die langdurig dezelfde activiteit of zwaar werk verrichten kunnen de gewrichten reeds op jonge leeftijd slijtage vertonen en daardoor gevoelig en pijnlijk worden. Curcuma is een topkuid om, zonder maag- of darmlast te veroorzaken, allerhande ontstekingen (bijvoorbeeld artritis en bij hernia) te bedwingen, slijtage tegen te gaan en spieren, kraakbeen en gewrichten soepel te houden.

De weldadige effecten van curcuma op onder andere het prikkelbaredarmsyndroom zijn reeds langer bekend. Curcuma verbetert tevens uw leverwerking en verhoogt de cholesterolafscheiding via de gal.

Bij onderzoek is tevens gebleken dat curcumine de hersenen (bij ratten) beschermt tegen beschadiging door cyanide, lood en cadmium en een rol kan spelen bij het afremmen van de ziekte van Alzheimer en bepaalde kwaadaardige tumoren (Prof. Dr. D. Khayat, ‘Kanker voorkomen doe je ook zelf’).

In dit supplement zorgt de combinatie met piperine voor een 20-voudige toename van de opname van de curcuminoïden en een voldoende sterke en verlengde werking in het lichaam.

In vergelijking met conventionele ontstekingsremmers treedt curcumine traag in actie. Het kan drie dagen tot acht weken duren voor de behandeling aanslaat. Sommige artrosepatiënten echter, voelen al na een dag of vier verbetering. De werking van curcumine kan nog versterkt worden door het innemen van Boswellia serrata.

CURCUMA-250 van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per plantaardige capsule
Curcuma longa extract (95 % curcuminoïden waarvan minimaal 75 % curcumine of 187,50 mg curcumine per capsule) 250 mg
Zwarte peper extract (bioperine) 5 mg (Piper nigrum gestandaardiseerd uit vrucht op 95 % piperine)

Gebruik
1 à 2 capsules per dag liefst na de maaltijd of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Curcuma heeft een licht bloedverdunnend en suikerverlagend effect.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen