CHOLINE 300 (100 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

. een belangrijke bouwsteen van de fosfolipiden: hersenfunctie
. ondersteunt de leverfunctie
. choline is de voorloper van acetylcholine
. bij zwangerschap

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

CHOLINE 300 (100 V-CAPS)


Omschrijving
Choline is een essentiële voedingsstof. We kunnen kleine hoeveelheden choline produceren (via de hepatische fosfatidylethanolamine N-methyltransferase route), maar de meeste mensen moeten dit nutriënt via de voeding binnen krijgen om tekorten te voorkomen. Choline is een organische, in water oplosbare verbinding. Het is noch een vitamine, noch een mineraal. Het wordt echter vaak onderverdeeld bij de vitamine B-familie vanwege de gelijkenissen. In feite beïnvloedt deze voedingsstof een aantal vitale lichaamsfuncties. Het beïnvloedt de leverfunctie, een gezonde hersenontwikkeling, spierbeweging, het zenuwstelsel en het metabolisme.

Choline vinden we voornamelijk terug in onze fosfolipiden. De fosfolipiden zijn de belangrijkste bouwstenen van onze celmembranen. Dit is het membraan rond de cel. De fosfolipiden zijn enorm belangrijk voor het normaal functioneren van onze cellen. Choline is de bouwstof van fosfatidylcholine een stofje dat rijkelijk aanwezig is in onze hersenen en dat een cruciale rol speelt in de overdracht van zenuwimpulsen. Vandaar dat choline van essentieel belang is voor een goede hersenfunctie.

Daarnaast is choline een essentiële stof die nodig is voor een goede leverfunctie. Met name het vettransport en -metabolisme: het is essentieel voor het maken van een stof die nodig is voor het verwijderen van cholesterol uit de lever. De vetten en cholesterol uit onze voeding worden in de lever verpakt in VLDL (very Low density lipoproteins). De VLDL en LDL vervoeren het vervolgens naar de weefsels. Zonder fosfatedylcholine kan het VLDL zijn werk niet doen wat zorgt voor een opstapeling van vet- en cholesterolophoping in de lever.

Choline is tevens de voorloper van het stofje acetylcholine. Acetylcholine is een neurotransmitter in het zenuwstelsel die zorgt voor het doorgeven van signalen van de zenuwcellen naar de spiercellen. Choline speelt dus een rol bij de activatie van de spieren en het samentrekken van de skeletspieren. Daarnaast is acetylcholine ook het stofje van ons parasympatisch zenuwstelsel. Het is een zogenaamde kalmerende neurotransmitter.

CHOLINE 300 van Deba Pharma is vrij van allergenen. Ook voor vegetariërs en veganisten.

Ingrediënten per plantaardige capsule
Choline (uit 730 mg cholinebitartraat) 300 mg

Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige omhulling), siliciumdioxide (antiklontermiddel), magnesiumstearaat (antiklontermiddel)

Gebruik
2 à 4 capsules per dag na de maaltijden, met wat water innemen

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen