. een biologisch bind- en geleermiddel met een enorme bindkracht, te vergelijken met gelatine
. gemaakt van 100 % rood zeewier
Omschrijving
Agar-agar is een biologisch bind- en geleermiddel met een enorme bindkracht. U kunt het vergelijken met gelatine, maar agar-agar is nóg krachtiger en bovendien 100 % vegan. Agar-agar wordt gemaakt van 100 % rood zeewier, ook wel kanten genoemd. U kunt er heerlijke vegan cheesecakes of (suikervrije) jelly mee maken. Agar-agar moet u altijd pas toevoegen als uw vloeistof warm is, anders kunnen er klonters ontstaan. Omdat het al geleert bij kamertemperatuur, is het belangrijk om snel te werken!
Glutenvrij niet-gecertificeerd
Vegan
Ingrediënten
Gedroogde (rode) zeewieren* (Spanje)
* = van biologische landbouw
Gebruik
Agar-agar bindt minimaal 2 keer zo krachtig als gelatine. Gebruik voor een gemiddelde consistentie 3-4 g per 500 ml dun vocht. Voor een harde consistentie gebruikt u 5-8 g per 500 ml en voor een zachte 1,5 g per 500 ml. Voeg toe aan uw baksel terwijl het vocht al warm is en roer snel door, zodat er geen klonters ontstaan. Laat het geheel ca 2 minuten zachtjes sudderen. Laat 1-4 uur opstijven.
Opmerking
Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).