QUERCETINE FORTE (60 V-CAPS) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

QUERCETINE
. bezit ontstekingsremmende en antioxidatieve eigenschappen
. ondersteunt het metabolisme zoals bij voedsel- en luchtwegenproblemen
. draagt bij tot een normale ademhaling, hartwerking en gezonde bloedvaten

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 3

QUERCETINE FORTE (60 V-CAPS)


Omschrijving
Quercetine is een non-citrus bioflavonoïde met antioxidatieve, anticarcinogene en ontstekingsremmende eigenschappen. Bioflavonoïden of flavonoïden zijn plantenstoffen die zorgen voor de felle kleuren in fruit, groenten, bloemen, thee, cacao, kruiden, zaden, noten, … Flavonoïden (zoals vooral quercetine, EGCG, citrusflavonoïden, genisteïne, daidzeïne, …) verbeteren de glycemische respons of de reactie op glucose: ze verhogen de uitscheiding en de werking van insuline, maken cellen gevoeliger voor insuline, verbeteren de opname van glucose in de cellen (met of zonder insuline) en verhogen het verbruik van glucose (Hajiaghaalipour F, 2015). Ze hebben een natuurlijke bloedsuikerverlagende werking en remmen de omzetting van glucose in sorbitol bij suikerziekte.

Quercetine werkt ontstekingswerend door de aanmaak van een groep hormoonachtige stoffen, de zogenaamde prostaglandines, in het lichaam te stimuleren. Sommige prostaglandines in het lichaam werken ontstekingsbevorderend, terwijl andere juist ontstekingswerende eigenschappen hebben. In de vetzuurstofwisseling, het belangrijkste systeem dat verantwoordelijk is voor ontstekingsreacties, vermindert quercetine ontstekingen door het ontstaan van bepaalde enzymen te verhinderen.
De ontstekingswerende eigenschappen van quercetine worden ook toegeschreven aan het vermogen om als vrijeradicalenvanger op te treden. Quercetine wordt ook toegepast bij tandvleesontstekingen omdat het bloeding vermindert en tandvlees beschermt.

Quercetine is een stof die hooikoorts, sinusitis en astma-aanvallen vermindert. Het blokkeert allergische reacties op pollen en vermindert in belangrijke mate ontstekingsreacties in de luchtwegen. Bij allergische reacties ontstaat histamine, dat medeverantwoordelijk is voor het ontstaan van allergieën en ontstekingsreacties. Quercetine blokkeert de aanmaak van histamine.

Quercetine vermindert symptomen van allergie. Wanneer een allergeen of lichaamsvreemde stof het lichaam binnendringt, wordt door speciale cellen in het afweersysteem histamine vrijgemaakt. Histamine veroorzaakt een ontsteking door de aderen te verwijden en de doorlaatbaarheid van bloedvaten en capillairen te vergroten.

Quercetine verhindert de productie van histamine door beïnvloeding van een tweetal enzymen die betrokken zijn bij het vrijmaken ervan. Quercetine verlaagt ook de aanmaak van leucotriënen. Deze leucotriënen veroorzaken een aantal symptomen die met allergieën gepaard gaan. Natrium-cromoglicaat, een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven bij astma en allergieën, lijkt qua structuur sterk op quercetine. Dit verklaart de vergelijkbare werking van quercetine en natrium-cromoglicaat bij allergische aandoeningen.

Door de ontstekingsremmende eigenschappen is quercetine een goed middel tegen fibromyalgie. Fibromyalgie is een ziekte die spierpijn, hoofdpijn, slapeloosheid en spierstijfheid als voornaamste klachten heeft. Het kenmerkt zich door drukpijn op sommige aanhechtingen van de pezen (ellebogen, schouders, nek, knieën en heupen). In laboratoriumomstandigheden zijn wetenschappelijke proeven gedaan die wijzen op een medicinale werking van quercetine tegen fibromyalgie.

Quercetine houdt de bloedvaten in optimale conditie. De oxycholesterol-aanslag aan de wanden van de bloedvaten krijgt minder kans als men regelmatig voeding met quercetine eet. Quercetine verlaagt zo de kans op hoge bloeddruk. In 2011 publiceerde TNO een onderzoek waaruit bleek dat quercetine uit groenten goed is voor de gezondheid van het hart. Het voorkomt oxidatieve stress en aderverkalking. Zo kunnen hartziekten (hartfalen, hartinfarct, agina pectoris) vermeden worden.

Quercetine blijkt de huiddoorbloeding te kunnen verbeteren en het uittreden van vocht uit de haarvaten te verminderen waardoor de behandeling van vochtophoping of oedeem gunstig kan worden beïnvloed. Quercetine kan de vaatwanden verstevigen en de elasticiteit van de bloedvaten langer behouden.

De werking van quercetine tegen kanker zou gebaseerd zijn op de sterke antioxidatieve eigenschappen, het blokkeren van de woekering van kankercellen en de stimulatie van het immuunsysteem (Prof. Dr. D. Khayat, ‘Kanker voorkomen doe je ook zelf’). Quercetine remt tevens de aanmaak van ontstekingsbevorderende prostaglandines, histamine en leukotriënen. Quercetine blijkt ook antivirale (herpes, …) eigenschappen te bezitten, verhoogt de VO2-MAX en is belangrijk bij respiratoire aandoeningen.

QUERCETINE FORTE van PharmaNutrics kan ingezet worden bij:

  • allergie
  • ontsteking
  • eczeem
  • hooikoorts
  • bloeddruk
  • sinusitis

Ingrediënten per plantaardige capsule
Quercetine 400 mg
Bevat geen allergenen

Gebruik
1 capsule per dag of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen