ENERGIUM ENERGIE EN VITALITEIT (30 TABLETTEN) (SORIA NATURAL - SORIA BEL)

ENERGIUM
. aangewezen bij gebrek aan energie, burn-out
. wanneer overdag het gevoel van vermoeidheid de bovenhand haalt
. in geval van intensieve al dan niet sportieve inspanningen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 7

ENERGIUM ENERGIE EN VITALITEIT (30 TABLETTEN)


Omschrijving
ENERGIE EN VITALITEIT (Energium folder)

Energium is een innovatief voedingssupplement dat helpt om het energieniveau, ter hoogte van de cellen, en de vitaliteit te verhogen.


Energium bestaat uit diverse ingrediënten die een belangrijke synergetische werking hebben. Naast hun bijdrage tot het energieleverend metabolisme en de vermindering van vermoeidheid zal Energium ook de weerstand verhogen. Het product bevat enkel actieve en bio-beschikbare vormen van de vitaminen, wat zorgt voor een hoge opname en een snelle werking.


Daarnaast maakt Energium gebruik van exclusieve technieken om de opname van bestanddelen zoals resveratrol, quercetine, coenzym Q10 en NADH te verhogen.
 Energium bevat ook bioflavonoïden die de opname en werking van vitamine C en quercetine als antioxidant verhogen.


Energium bevat naast resveratrol, quercetine, N-acetyl-cysteïne, dimethylglycine, NADH en coenzym Q10 ook de belangrijke en bio-beschikbare vormen van vitamine B2 en B5 die bijdragen tot een normaal energieleverend metabolisme en tot de vermindering van vermoeidheid. 


De combinatie met vitamine C, zink, selenium en vitamine B12 zorgt ervoor dat het product bijdraagt tot een normale werking van het immuunsysteem. Vitamine B12 speelt een rol in het celdelingsproces.


Aangewezen bij:

 • Gebrek aan energie
 • Gevoel van vermoeidheid overdag
 • In geval van intensieve inspanningen

ENERGIUM tabletten van Soria Bel maken gebruik van cyclodextrine-technologie. Dit zorgt voor een optimale opname van de ingrediënten. Door deze unieke, hoog gedoseerde samenstelling zijn de eerste effecten al merkbaar na 1 week.

Wanneer gebruiken?


 • Energium kan worden aanbevolen voor iedereen vanaf 18 jaar die extra energie en voedingsstoffen nodig heeft om zijn energieniveau op pijl te houden in een moeilijke periode.
 • Ideaal voor mensen die de kracht niet vinden om hun dag energiek door te komen.
 • Energium kan ook gebruikt worden voor een zware inspanning.


Voordelen?

 • 
Complete, innovatieve samenstelling
 • Actieve en bio-beschikbare vormen van vitaminen
 • Gemakkelijk in te nemen als tablet en bevat enkel plantaardige hulpstoffen.
 • Verhoogde opname en een goede stabiliteit
 • 
Gemakkelijke dosering
 • 
Snelle werking

Samenstelling per tablet (1 gram)

Microkristallijne cellulose (bindmiddel)
Japanse duizendknoop (Polygonum cuspidatum, wortel) 25:1
Ascorbinezuur
Zinkgluconaat
Quercetine
Gamma-cyclodextrine
N-acetyl-cysteïne
Dimethylglycine
Coenzym Q10
Citrusbioflavonoïden
Organisch seleniumgist
Rijstzetmeel (bindmiddel)
Bioflavonoïden
Riboflavine
Cholecalciferol
Calciumpantothenaat
Chlorofyl
Nicotinamide adenine dinucleotide
Methylcobalamine
Biotine

Nutriëntengehalte per tablet (1 gram)

Vitamine C 80 mg (100 % RI*)

Trans-resveratrol 50 mg

Quercetine 50 mg

N-acetyl-cysteïne 40 mg

Dimethylglycine 40 mg

Coenzym Q10 30 mg

Bioflavonoïden (fisetine) 15 mg

Citrusbioflavonoïden (hesperidine) 10 mg

Vitamine B2 10 mg (100 % RI*)

Zink 7,5 mg (75 % RI*)

Vitamine B5 6 mg (100 % RI*)

NADH 5 mg

Selenium 55 μg (100 % RI*)

Vitamine H (biotine) 50 μg (100 % RI*)

Vitamine D 10 μg (200 % RI*)

Vitamine B12 2,5 μg (100 % RI*)
*RI: Referentie inname

Gebruik
1 tablet per dag, ’s morgens na het ontbijt.

Opmerking
Niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Belangrijke achtergrondinformatie
Epigenetische veranderingen door voeding en omgevingsfactoren om fit en gezond en jong ouder te worden volgens de bevindingen van Dr. Sinclair David, autoriteit in Healthy Aging aan de Harvard universiteit, zijn geen utopie. Lang en vlug kunnen fietsen, grote wandelingen maken, in de tuin werken, uw geliefkoosde hobby blijven beoefenen, autorijden, fit zijn tot op hoge leeftijd, … het is mogelijk. De biologische aftakeling bij de mens begint vanaf 40 jaar, maar verschilt van persoon tot persoon. Oude cellen met DNA-schade moeten zo vlug mogelijk vervangen worden zodat ze de naburige cellen niet kunnen ontregelen of negatief beïnvloeden. Actieve stoffen zoals resveratrol, quercetine en fisetine zijn nodig om oude cellen uit het lichaam te verwijderen en de vorming van nieuwe cellen te ondersteunen. Vitamine B2 (FADH), vitamine B3 (NADH), Q 10 (UQH) en vitamine B12 (cytochroom c) zijn basisstoffen voor een optimale celademhaling of mitochondriale ATP-energielevering. (Wesselink 2019)

Belangrijke nutriënten voor de biogenese van mitochondriën:

 • VITAMINE C
 • RESVERATROL
 • QUERCETINE
 • NADH
 • N-ACETYL-CYSTEINE
 • COENZYM Q10
 • BIOFLAVONOIDEN
 • DIMETHYL-GLYCINE
 • BIOTINE
 • VITAMINE B2
 • VITAMINE B5
 • VITAMINE B12
 • VITAMINE D
 • ZINK
 • SELENIUM
 • CYCLODEXTRINES

Een combinatie van het polyfenol resveratrol en de flavonoïden quercetine, fisetine en hesperidine kan de oude cellen uit het lichaam verwijderen en zorgt voor een gezonde celhernieuwing zodat de mitochondriale ATP-energieproductie optimaal verloopt. Ook wordt het cardiovasculair systeem beschermd en door een mild antistollingsvermogen en sterke antioxidantcapaciteit is het geschikt om secundaire gevolgen van ouderdom en vaccinatie te vermijden. Resveratrol verhindert immers de aanhechting van de spike proteïnen van covid-19 aan ACE2 receptoren en aan de endotheelcellen van de bloedvaten. (Ackerman 2020, Giordo 2021, Limanaqi 2020)

Invloed van vrije radicalen, stress en ouderdom op het energiemetabolisme.
Als ons lichaam teveel agressieve vrije radicalen moet verwerken zoals peroxynitriet (NO3-, waterstofperoxide (H2O2), benzopyreen, PAK, enz. en ons weerstandssysteem overbelast is door stress, medicatie, ontstekingen, ziekte of niet goed meer werkt door ouderdom, kan het DNA (de reproductiecode) van de cellen beschadigd worden. Het lichaam zet dan herstelmechanismen in gang om zich te beschermen en te overleven door oude, beschadigde cellen op te ruimen (PARP). Om oude cellen door nieuwe, gezonde cellen te vervangen is veel energie (ATP) nodig. ATP wordt geproduceerd in de energiecentrales van de cel (mitochondriën) (MITO) via de cyclus van Krebs. Bij metabole stress staat de energieproductie onder druk en moet deze opgevoerd worden. Bepaalde nutriënten kunnen de mitochondriën ondersteunen bij het DNA-herstel, nl. NADH, zink, resveratrol en quercetine. Ook Q10, B2, B3, B5, B12 spelen een voorname rol als cofactoren. Quercetine en resveratrol stimuleren de sirtuïnes (SIRT), levensverlengende enzymen, om meer mitochondriën te produceren. Meer mitochondriën betekent meer ATP en meer energie om het herstelproces in de cellen en organen goed te laten verlopen. Ook de spieren, de hersenen, de zenuwen, die veel mitochondriën bevatten, kunnen de grotere beschikbare energievoorraad omzetten in betere prestaties.

Bron: Soria Fyto Academy 2021

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen