IMMUNOMIX FORTE (30 V-CAPS) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

IMMUNOMIX FORTE
. blokkeert de aanmaak van histamine bij inhalatie- , contact-, voedsel-, insectengif-, of geneesmiddelenallergie
. bij ontsteking, eczeem, netelroos, hooikoorts
. ondersteunt bij een zwak afweersysteem of lage immuniteit

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 2

IMMUNOMIX FORTE (30 V-CAPS)


Omschrijving
Immunomix Forte versterkt het afweersysteem tegen infecties, bacteriën en kan ook worden gebruikt bij allergieën zoals hooikoorts. Het bevat S-acetyl-L-glutathion, de meest actieve vorm L-glutathion. Als krachtige antioxidant versterkt het ons afweersysteem door het aanwakkeren van de lymfocyten, de witte bloedcellen die zorgen voor de aanmaak van antistoffen.

S-acetyl-L-glutathion krijgt hulp van natuurlijke bètaglucanen, vitamine C, zonnevitamine D3, quercetine, zinkcitraat, L-selenomethionine, mangaanbisglycinaat en koperbisglycinaat. Allemaal hebben ze een hoge biologische beschikbaarheid en zorgen voor balans in het afweersysteem. Hun gezamenlijke werking maakt hen krachtpatsers voor de immuniteit en kalmeert de aanmaak van histamine. Dat verklaart hun positieve effect bij allergie. Lactoferrine draagt bij tot een gezonde darmflora. Een gezonde darmflora versterkt de afweer en verlaagt de kans op infecties. Het maakt Immunomix Forte tot een krachtig natuurlijk supplement dat op vele fronten tegelijk actief is.

Immunomix Forte bestaat uit:

 • Quercetine is een non-citrus bioflavonoïde met antioxidatieve, anticarcinogene en ontstekingsremmende eigenschappen. Bioflavonoïden of flavonoïden zijn plantenstoffen die zorgen voor de felle kleuren in fruit, groenten, bloemen, thee, cacao, kruiden, zaden, noten, … Flavonoïden (zoals vooral quercetine, EGCG, citrusflavonoïden, genisteïne, daidzeïne, …) verbeteren de glycemische respons of de reactie op glucose: ze verhogen de uitscheiding en de werking van insuline, maken cellen gevoeliger voor insuline, verbeteren de opname van glucose in de cellen (met of zonder insuline) en verhogen het verbruik van glucose (Hajiaghaalipour F, 2015). Ze hebben een natuurlijke bloedsuikerverlagende werking en remmen de omzetting van glucose in sorbitol bij suikerziekte.
  Quercetine werkt ontstekingswerend door de aanmaak van een groep hormoonachtige stoffen, de zogenaamde prostaglandines, in het lichaam te stimuleren. Sommige prostaglandines in het lichaam werken ontstekingsbevorderend, terwijl andere juist ontstekingswerende eigenschappen hebben. In de vetzuurstofwisseling, het belangrijkste systeem dat verantwoordelijk is voor ontstekingsreacties, vermindert quercetine ontstekingen door het ontstaan van bepaalde enzymen te verhinderen.
  De ontstekingswerende eigenschappen van quercetine worden ook toegeschreven aan het vermogen om als vrijeradicalenvanger op te treden. Quercetine wordt ook toegepast bij tandvleesontstekingen omdat het bloeding vermindert en tandvlees beschermt.
  Quercetine is een stof die hooikoorts, sinusitis en astma-aanvallen vermindert. Het blokkeert allergische reacties op pollen en vermindert in belangrijke mate ontstekingsreacties in de luchtwegen. Bij allergische reacties ontstaat histamine, dat medeverantwoordelijk is voor het ontstaan van allergieën en ontstekingsreacties. Quercetine blokkeert de aanmaak van histamine.
  Quercetine vermindert symptomen van allergie. Wanneer een allergeen of lichaamsvreemde stof het lichaam binnendringt, wordt door speciale cellen in het afweersysteem histamine vrijgemaakt. Histamine veroorzaakt een ontsteking door de aderen te verwijden en de doorlaatbaarheid van bloedvaten en capillairen te vergroten.
  Quercetine verhindert de productie van histamine door beïnvloeding van een tweetal enzymen die betrokken zijn bij het vrijmaken ervan. Quercetine verlaagt ook de aanmaak van leucotriënen. Deze leucotriënen veroorzaken een aantal symptomen die met allergieën gepaard gaan. Natrium-cromoglicaat, een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven bij astma en allergieën, lijkt qua structuur sterk op quercetine. Dit verklaart de vergelijkbare werking van quercetine en natrium-cromoglicaat bij allergische aandoeningen.
  Door de ontstekingsremmende eigenschappen is quercetine een goed middel tegen fibromyalgie. Fibromyalgie is een ziekte die spierpijn, hoofdpijn, slapeloosheid en spierstijfheid als voornaamste klachten heeft. Het kenmerkt zich door drukpijn op sommige aanhechtingen van de pezen (ellebogen, schouders, nek, knieën en heupen). In laboratoriumomstandigheden zijn wetenschappelijke proeven gedaan die wijzen op een medicinale werking van quercetine tegen fibromyalgie.
  Quercetine houdt de bloedvaten in optimale conditie. De oxycholesterol-aanslag aan de wanden van de bloedvaten krijgt minder kans als men regelmatig voeding met quercetine eet. Quercetine verlaagt zo de kans op hoge bloeddruk. In 2011 publiceerde TNO een onderzoek waaruit bleek dat quercetine uit groenten goed is voor de gezondheid van het hart. Het voorkomt oxidatieve stress en aderverkalking. Zo kunnen hartziekten (hartfalen, hartinfarct, agina pectoris) vermeden worden.
  Quercetine blijkt de huiddoorbloeding te kunnen verbeteren en het uittreden van vocht uit de haarvaten te verminderen waardoor de behandeling van vochtophoping of oedeem gunstig kan worden beïnvloed. Quercetine kan de vaatwanden verstevigen en de elasticiteit van de bloedvaten langer behouden.
  De werking van quercetine tegen kanker zou gebaseerd zijn op de sterke antioxidatieve eigenschappen, het blokkeren van de woekering van kankercellen en de stimulatie van het immuunsysteem (Prof. Dr. D. Khayat, ‘Kanker voorkomen doe je ook zelf’). Quercetine remt tevens de aanmaak van ontstekingsbevorderende prostaglandines, histamine en leukotriënen. Quercetine blijkt ook antivirale (herpes, …) eigenschappen te bezitten, verhoogt de VO2-MAX en is belangrijk bij respiratoire aandoeningen.
 • Bètaglucanen zijn complexe vezels (poly-sacchariden) uit de celwand van haver, gerst en vele medicinale paddenstoelen, zoals maitake en shiitake.
  Het belangrijkste effect van bèta-1,3/1,6-glucaan kan worden beschreven als niet-specifieke afweerversterking. Met name de macrofagen en neutrofielen worden gestimuleerd, cellen die tot de eerstelijnsverdediging van het immuunsysteem behoren. Zij maken bacteriën, virussen en andere pathogenen via fagocytose onschadelijk. Daarnaast produceren ze belangrijke cytokines, zoals IL-1 (Interleukine-1), IL-6 en TNF-alfa welke aan de basis staan van een kettingreactie die ook het humorale immuunsysteem in gang kan zetten, maar ook interferon-gamma dat voor de afweer tegen virussen belangrijk is.
  Alle belangrijke functies van macrofagen worden verbeterd door bèta-1,3/1,6-glucanen. Studies waarbij eenmalig een dosis werd toegediend, wijzen uit dat na 72 uur het effect op de macrofaagfunctie maximaal is. Neutrofiele granulocyten zijn heel belangrijke cellen in het immuunsysteem. Net als macrofagen bevatten ze specifieke receptoren (CR3-receptoren) voor het bètaglucaan macromolecuul. Binding aan deze receptoren verbetert het vernietigend vermogen van deze neutrofielen en verbetert migratie of chemotaxis naar de plaats van de infectie of ontsteking.
  Er zijn aanwijzingen dat bètaglucanen een hoofdzakelijk door de humorale afweer gedomineerd immuunsysteem (gestuurd door Th2-helpercellen) weer in evenwicht brengt door een verschuiving in de richting van een meer door Th1-helpercellen gestuurde, vooral cellulaire immuunrespons, wat de weerstand tegen bacteriële en parasitaire infecties vergroot. 
 • Lactoferrine is een ijzerbindend eiwit (glycoproteïne). De naam lactoferrine verwijst naar de bron waarin de stof voor het eerst is aangetoond (koemelk) en het vermogen om vrije ijzerionen krachtig te binden over een groot bereik van pH-waarden. IJzer dient als voedingsbron voor micro-organismen. Door de ijzerbindende capaciteit van lactoferrine ondersteunt het de barrières bij het beschermen tegen deze schadelijke organismen.
  Lactoferrine ondersteunt de weerstand en kan worden ingezet ter preventie van en als aanvullende behandeling op infectieziekten. Zo is lactoferrine effectief ingezet bij luchtweginfecties, maagzweren, maagdarminfecties, keelontstekingen, griep en huidinfecties. Bovendien heeft lactoferrine een rol in het reguleren van de ijzerhomeostase, wat de ijzerstatus verbetert. Suppletie van lactoferrine kan worden gebruikt ter ondersteuning van het immuunsysteem. 
  Suppletie met lactoferrine bevordert een betere samenstelling van de darmflora. Lactoferrine draagt mogelijk bij aan een verbeterde doorlaatbaarheid van de epitheelcelmonolaag, het remmen of voorkomen van overgroei van schadelijke pathogenen, het verbeteren van de groei en rijping van de epitheelcellen en zenuwvezels van de darmen en het afgeven van signalen die anti- en pro-inflammatoire reacties in werking zetten om de darmflora in evenwicht te brengen.
  In-vitro onderzoek toonde aan dat lactoferrine de groei van bepaalde probiotische stammen bevordert. Een ander in-vitro onderzoek toont eveneens aan dat lactoferrine een stimulerend effect heeft op de groei van bifidobacteriën. Lactoferrine stimuleert vermoedelijk alleen de groei van bifidobacteriën die receptoren voor lactoferrine op hun celoppervlak bezitten.
  Er zijn aanwijzingen dat lactoferrine allergische reacties remt, mede door het wegvangen van ijzer en het remmen van de expressie van ontstekingsmediatoren zoals TNF- a, IL-1b, IL-5, IL-6 en IL-8. Een alternatieve en/of aanvullende verklaring is het vermogen van lactoferrine om eosinofielenmigratie te remmen tijdens allergische reacties.
  In een diermodel voor astma remde (ingeademde) lactoferrine een door pollen opgewekte allergische reactie. Verlate toediening van lactoferrine (getest tot 24 uur na blootstelling aan het allergeen) zorgde nog steeds voor de modulatie van de ontstekingsreactie. Het effect van suppletie was echter het grootste als lactoferrine samen met het allergeen werd toegediend. Tevens is uit in-vitro onderzoek gebleken dat lactoferrine de door Ig-E gestimuleerde histamine-afgifte door mestcellen (uit de huid) remt.
  Lactoferrine stimuleert de afweer tegen infecties, bevordert een gezonde immuniteitsbalans en houdt ontstekingen onder controle. De ontstekingsremmende, antioxidatieve en immunomodulerende activiteit van lactoferrine draagt ertoe bij dat een (acute) infectieziekte niet uit de hand loopt. Ter ondersteuning van de afweerfunctie kan een dagelijkse dosering van 200 tot 300 mg effectief zijn.
  Verschillende dieronderzoeken tonen aan dat lactoferrine mogelijk bescherming kan bieden tegen celschade die door oxidatieve stress is veroorzaakt. Lactoferrine ondersteunt de antioxidatieve enzymen door via ijzersequestratie oxidatieve ijzermoleculen te reduceren.
  Onderzoek naar de antioxidatieve activiteit van lactoferrine bij ratten suggereert dat inname van lactoferrine gunstig is voor de preventie van oxidatieve schade aan de nierbuis. Lactoferrine onderdrukte zowel ureumstikstofniveaus in het bloed als het serumcreatinine-gehalte van de ratten in de onderzoeksgroep. In humaan onderzoek bij 8 gezonde mannen van 30 tot 55 jaar leidde orale toediening van lactoferrine tot verhoogde antioxidantstatus. 
 • Calciumascorbaat is de gebufferde, niet-zure vorm van vitamine C die door maag en darmen beter wordt verdragen dan ascorbinezuur.
  Van alle vitamines heeft vitamine C de breedste waaier aan voordelen. Zo gaat het in de eerste plaats stress tegen. In periodes van hevige stress en druk daalt het gehalte vitamine C in het lichaam. Extra vitamine zorgt ervoor dat de effecten van het stresshormoon worden verminderd.
  Ook speelt het een rol bij de versterking van het immuunsysteem. Vitamine C activeert het afweersysteem, vult de antioxidanten in het lichaam aan en versnelt herstel na ziekte. De beste vormen van vitamine C zijn de zogenaamde ‘ontzuurde’ vormen. Dit zijn de mineraalascorbaten die milder zijn voor de maagwand en beter worden opgenomen.
  Onderzoeken naar de farmacologische werking van mineraalascorbaten hebben aangetoond dat de resorptie dubbel zo snel verloopt in vergelijking met toediening van vitamine C in de vorm van ascorbinezuur. 
 • Het tripeptide glutathion is een van de belangrijkste stoffen die het lichaam kan inzetten bij de bescherming van de cel. Drie zeer belangrijke functies van glutathion zijn de ontgiftende eigenschappen, de afweerversterkende eigenschappen en de antioxidatieve functie.
  In principe kan het lichaam zelf glutathion aanmaken uit de componenten waaruit het is opgebouwd, namelijk de aminozuren cysteïne, glutamine en glycine, maar er zijn vele omstandigheden waarin cysteïne maar ook glutamine onvoldoende voorradig zijn.
  Elke dag wordt het lichaam blootgesteld aan vele factoren die een aanslag zijn op de lichaamsvoorraden glutathion: stress, vervuiling, straling, infectie, medicijnen, slechte voeding, veroudering, sport en verwonding. Bij onvoldoende bescherming door glutathion kan dat bijdragen aan celschade, veroudering en op den duur ziekte. Glutathion-depletie speelt bij een groot aantal aandoeningen een bepalende rol. Het hoog houden van de glutathionvoorraden is dan ook de heilige graal van de complementaire geneeskunde.
  Tot voor kort waren vele wetenschappers overtuigd dat glutathion niet intact kon worden geabsorbeerd, en dat het boosten van de glutathion-niveaus dus het beste kon plaatsvinden met precursors als NAC (N-Acetyl-cysteïne) en met stoffen als alfa-liponzuur. Recent is gebleken dat glutathion wel in significante hoeveelheden kan worden geabsorbeerd, waardoor suppletie met glutathion een verantwoorde en goed gerichte keuze wordt om de glutathion-niveaus in de cel te stimuleren.
  Glutathion wordt in alle levende organismen en in alle lichaamscellen aangetroffen in relatief hoge concentraties. Het is de belangrijkste zwavelverbinding in het lichaam die geen onderdeel uitmaakt van eiwitten. Het glutathion antioxidant-systeem is een van de belangrijkste cellulaire beschermingsmechanismen.
  Glutathion bestaat in twee vormen: ofwel de gereduceerde vorm (GSH), ofwel de geoxideerde vorm, meestal aangegeven als GSSG (ook wel glutathion-disulfide genoemd). Als de term ‘glutathion’ wordt gebruikt, wordt meestal gereduceerd glutathion bedoeld. Alleen in gereduceerde vorm heeft glutathion in het lichaam een beschermende werking. 
 • Zinkcitraat (zink gebonden aan citroenzuur) kan worden ingezet ter bevordering van het afweersysteem bij elke vorm van fysieke stress en voor een optimale koolhydraatvertering bij (top)sport.
  Zinkcitraat is een essentieel mineraal dat een zeer groot aantal functies vervult in het lichaam. Zo is het belangrijk voor de omzetting van koolhydraten, de aanmaak van cholesterol, bij mentale of fysieke spanning. Het werkt als cofactor voor meer dan 80 enzymen en als bindend element houdt het de structuur in stand van een aantal niet-enzymatische moleculen. Veel van de enzymen waar zink mee werkt hebben te maken met het vervoer van CO2 vanuit de weefsels naar de longen.
  Zinkcitraat is een zinkverbinding die uitstekend wordt geabsorbeerd en voldoende in het lichaam wordt vastgehouden. Deze citraatverbinding verlangt immers geen spijsverteringsactiviteit om te worden opgenomen. Het is daarom uiterst geschikt in voedingssupplementen.
  Zink is nodig voor de opname van andere voedingsstoffen, zoals vitamine A en B-complex en is vereist voor het vrijmaken van vitamine A uit de levervoorraad.
  Eén vijfde van het lichaamszink bevindt zich in de huid. Zink helpt bij de verjonging van het weefsel en is betrokken bij enkele enzymatische reacties die nodig zijn voor de normale werking van de vetklieren van de huid. Zink heeft invloed op de gezondheid van verschillende lichaamssystemen, zoals het zenuw-, immuun- en voortplantingssysteem en ook op de zintuigen smaak en reuk. 
 • L-seleno-methionine is een aminozuur L-methionine met op de plaats van het zwavelatoom een seleniumatoom. Selenomethionine is dus iets helemaal anders dan aan methionine (of andere aminozuren) gecheleerd selenium. Selenomethionine is uniek omdat het selenium integraal deel uitmaakt van het molecuul, en dus één chemische entiteit is en als geheel wordt ingebouwd in lichaamseiwitten. Dat maakt selenomethionine niet alleen veiliger, maar ook beter biologisch beschikbaar dan wanneer selenium en methionine enkel gecheleerd waren. Selenomethionine wordt vanuit het duodenum vrijwel 100 % geabsorbeerd.
  Net als anorganische seleenzouten, zoals natriumseleniet of natriumselenaat, wordt selenomethionine goed geabsorbeerd door het lichaam vanuit het gastro-intestinale stelsel. De biologische beschikbaarheid van selenomethionine bleek in een aantal studies bij mensen en dieren evenwel anderhalf tot twee keer hoger dan die van anorganische vormen van seleen. De halfwaardetijd van L-selenomethionine is 252 dagen. Dit is langer dan die van anorganisch seleniet (102 dagen). Na absorptie wordt selenomethionine gemetaboliseerd tot andere organische seleenverbindingen (bijvoorbeeld seleno-cysteïne) of wordt het seleen via eiwitsynthese opgeslagen in seleno-proteïnes, waaruit het nadien door katabolisme kan vrijkomen.
  Seleen is een chronisch toxische stof. Men moet er dus op toezien dat de inname van seleen de toegelaten dagelijkse dosis niet overschrijdt. Een teveel aan seleen kan aanleiding geven tot selenose (seleenvergiftiging).
  Een voldoende hoge spiegel van selenium is in staat zware metalen als cadmium, zilver, kwik en lood te binden en de toxiciteit ervan te verminderen. Ook is selenium essentieel voor het cytochroom P450 enzymsysteem, dat verantwoordelijk is voor het ontgiften van lichaamsvreemde stoffen in de lever. 
 • Vitamine D is een afwijkende vitamine in de zin dat het lichaam deze zelf kan aanmaken. Bij voldoende blootstelling aan ultraviolette straling uit zonlicht of andere bronnen is de eigen aanmaak vele malen groter dan wat via de voeding kan worden opgenomen. Pas bij onvoldoende blootstelling aan de zon wordt vitamine D een essentieel nutriënt en wordt belangrijk hoeveel we ervan via de voeding innemen.
  Vitamine D en haar metabolieten zijn structureel verwant aan de steroïdhormonen. Met name in het laatste decennium stapelen de wetenschappelijke publicaties over dit nutriënt zich op en wordt duidelijk dat vitamine D in veel meer lichaamsprocessen een rol speelt dan alleen de calciumstofwisseling.
  In de westerse wereld, waar vroeger varkensvet zorgde voor vitamine D3 en goede vetzuren in onze voeding, is ondanks een bijzondere wetenschappelijke ontwikkeling de beste bron van gezondheid verloren gegaan. Onze mestvarkens komen niet meer buiten en kunnen geen UVB-licht absorberen en dus ook geen vitamine D3 aanmaken voor hun eigen gezondheid, en die van ons. Triest genoeg blijkt dan ook dat de vitamine D-status van grote groepen van de bevolking ronduit slecht is, en dat de aanbevelingen en normaalwaarden voor wat een gezonde vitamine D-status is, aan herziening toe zijn.
  Nieuw onderzoek, gepubliceerd in het Amerikaans medisch vakblad The Journal of Leukocyte Biology, wijst erop dat ouderen profijt zouden kunnen hebben van vitamine D-supplementen in de herfst en winter ter bescherming tegen virale infecties.
  Vitamine D mag dan bekend staan als de ’zonnevitamine’. Een nieuw onderzoek toont aan dat het meer is dan dat. Volgens het verslag staan onvoldoende vitamine D-waarden in relatie tot een tekort in ons aangeboren afweersysteem, dat ons beschermt tegen infecties, tumorvorming en auto-immuunziekten.
  Aangezien vitamine D-waarden verminderen gedurende herfst en winter, kan dit verklaren waarom mensen meer bloot staan aan en gevoelig zijn voor virale infecties gedurende deze periodes. Het wijst er ook op dat vitamine D-suppletie speciaal bij de oudere bevolking de aangeboren immuniteit van mensen kan versterken tegen virale infecties. 
 • Mangaan is een essentieel mineraal dat onder meer de opname van vitamine C ondersteunt. Ook is mangaan essentieel voor de werkzaamheid van nutriënten zoals choline, biotine en thiamine en de synthese van moedermelk, geslachtshormonen, schildklierhormoon, protrombine, ureum en bloed.
  Het is een component van een aantal metallo-enzymen (zoals superoxidedismutase, arginase en pyruvaatcarboxylase) en is betrokken bij de eiwit-, nucleïnezuur-, vetzuur- en koolhydraatstofwisseling. De activiteit van glycosyltransferases en xylosyltransferases, die een rol spelen bij de synthese van proteoglycanen (bouwstenen voor botten en bindweefsels), is gevoelig voor de mangaanstatus.
  Het lichaam bevat ongeveer 10 mg mangaan, dat voornamelijk is opgeslagen in lever, nieren, pancreas en botten. Naargelang de mangaaninname kan het lichaam de mangaanstatus reguleren via absorptie in het maagdarmkanaal en uitscheiding met gal.
  Mangaan is een krachtige antioxidant die de cellen beschermt. De organische vorm mangaanbisglycinaat heeft een hoge biologische beschikbaarheid en is daardoor uiterst geschikt voor gebruik in voedingssupplementen. 
 • Koper is een belangrijke antioxidant en draagt bij tot een sterke immuniteit. Dat doet het op een heel veelzijdige manier. Het is onder meer betrokken bij de energieproductie, het milderen van ontstekingen en allergieën en de synthese van het huid- en haarpigment melanine. Daarnaast stimuleert koper het mentale welzijn en heeft het een positieve werking op hart en longen.
  Het menselijke lichaam bevat circa 80 à 120 mg koper, waarvan het meeste in de lever is opgeslagen.

IMMUNOMIX FORTE van PharmaNutrics kan ingezet worden bij:

 • ontsteking
 • inhalatie- , contact-, voedsel-, insectengif-, of geneesmiddelenallergie
 • eczeem, netelroos, hooikoorts
 • zwakke weerstand of zwak afweersysteem
 • lage immuniteit

Ingrediënten per plantaardige capsule
Quercetine 150 mg
Beta D Glucan 1,3/1,6 150 mg
Lactoferrine 100 mg
Calcium ascorbaat 90 mg
S-acetyl L-glutathion 75 mg
Zinkcitraat 30 mg
Selenium methionine 50 mcg
Vitamine D3 25 mcg
Mangaanbisglycinaat 29,9 mg
Koperbisglycinaat 20,8 mg
Bevat geen allergenen

Gebruik
1 capsule per dag of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen