MODUCARE PLANTENSTEROLEN EN STEROLINEN (90 V-CAPS) (SPRINGFIELD NUTRACEUTICALS)

MODUCARE
. ondersteunt het normale afweermechanisme, de normale weerstand en de immuniteit
. helpt allergie en hooikoorts bestrijden

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 4

MODUCARE PLANTENSTEROLEN EN STEROLINEN (90 V-CAPS)


Omschrijving
Optimaal effect van de speciale mix van plantensterolen & sterolinen; ondersteunt het normale afweermechanisme, de normale weerstand en de immuniteit.

Plantensterolen zijn vetten die in kleine hoeveelheden voorkomen in veel voedingsgewassen, medicinale kruiden en andere hogere plantensoorten, vooral als bèta-sitosterol met 1 % sterolinen. De chemische structuur lijkt op cholesterol. Het sitosteroline is de glucoside vorm van sitosterol. Sitosteroline versterkt de werking van sitosterol.

MODUCARE van Springfield bevat een gepatenteerde samenstelling van bèta-sitosterol en de glucosidevorm sitosteroline in de bijzondere, natuurlijke verhouding van 100:1. De combinatie van beide sterolen heeft een groter effect, waarbij de 100:1 verhouding het meest optimaal blijkt.
De bronnen van deze nutriënten zijn de zeeden (Pinus pinaster) en pijnboom (Pinus maritima). Deze plantsterolen en -sterolinen worden in de dunne darm opgenomen en daarna naar de celmembranen getransporteerd. Hier zijn ze actief ter ondersteuning van uw afweer door hun modulerende activiteit.

Begin tijdig en hou vol!
Voor het bereiken van een optimaal effect is het belangrijk om ruim op tijd te beginnen met het gebruik van Moducare.
 Geef Moducare minimaal 3 maanden de kans, om het goed te kunnen beoordelen.

Moducare kan gedurende langere perioden gebruikt worden.

Ingrediënten
(planten) sterolen (bèta-sitosterol) 20 mg
sterolinen (bèta-sitosteroline) 0,2 mg
Vulstof (magnesiumsilicaat, cellulose)
Stabilisator (capsule: HPMC)

Gebruik
Volwassenen: 3 x per dag één capsule óf twee capsules bij het opstaan en één capsule voor het slapen gaan. Voor het beste resultaat innemen met water of sap tussen de maaltijden op een lege maag. Gedurende de eerste week 3 x per dag 2 capsules.
Kinderen: één capsule per dag voor kinderen jonger dan 5 jaar, twee capsules per dag voor kinderen tussen 5 en 12 jaar. Kinderen ouder dan 12 jaar kunnen de dosis voor volwassenen gebruiken.

Bij voorkeur 1 uur voor de maaltijd of 2 uur na een maaltijd innemen. Het kan echter ook worden ingenomen met fruit en groenten, noten en zaden. Het belangrijkste is om het niet tegelijkertijd in te nemen met dierlijke vetten (vlees, vis, zuivel, eieren, zeevruchten, etc.). Dierlijke vetten bevatten cholesterol en dat heeft een vergelijkbare moleculaire structuur als de plantensterolen. Wanneer plantensterolen en cholesterol tegelijkertijd in het lichaam komen, gaan ze als het ware een competitie aan om opgenomen te worden.

Voor degenen die moeite hebben met slikken, kan de capsule worden geopend en de inhoud worden gemengd met wat appelmoes of ander fruit. Wanneer u voor het eerst begint met Moducare, is het aan te raden om de eerste week een dubbele dosering te nemen. Hierdoor kan het lichaam zo snel mogelijk reserves opbouwen.

Opmerkingen
Het gebruik van Moducare wordt afgeraden voor transplantatiepatiënten (immuunonderdrukkende medicatie). Ontvangers van een synthetische vervanging/reconstructie (bv. kunstheup of –knie, pacemaker) kunnen veilig Moducare gebruiken. 
Mensen met sitosterolemie mogen geen Moducare gebruiken. Sitosterolemie is een zeer zeldzame stofwisselingsziekte waarbij sterolen zich opstapelen in het bloed. 
Omdat de effecten van Moducare op het ongeboren kind en zuigelingen niet bekend zijn, wordt het gebruik tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode afgeraden. 
Raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen