L-TRYPTOFAAN 500 MG (60 CAPS) (NATURAL ENERGY)

L-TRYPTOFAAN
. wordt gebruikt bij stemmingswisselingen en depressie
. vergemakkelijkt het inslapen
. ter controle van de eetlust, stress, angst, pijn, hoofdpijn en migraine

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 2

L-TRYPTOFAAN 500 MG (60 CAPS)


Omschrijving
L-tryptofaan (of L-tryptophane) is een essentieel aminozuur dat echter niet rijkelijk is vertegenwoordigd in ons dagelijks voedsel. Het speelt een belangrijke rol bij de behandeling van slaapstoornissen, stress, depressies en darmmotiliteitsstoornissen. Het is de enige voorloper van de neurotransmitter serotonine. 

De neurotransmitter serotonine heeft een belangrijke invloed op stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Aangezien serotonine zelf niet door de bloed-hersenbarrière kan dringen, kan bij een ontoereikend niveau aan serotonine alleen een suppletie met L-tryptofaan of 5-hydroxytryptofaan (5-HTP, komt ook voor in Griffonia) worden gebruikt om een significante stijging van de serotoninespiegel te bewerkstelligen.

Opmerkelijk is het feit dat patiënten klinisch vaak beter reageren op een suppletie met L-tryptofaan dan op een suppletie met 5-hydroxytryptofaan. Dit is door verschillende factoren te verklaren:
. Bij suppletie met L-tryptofaan blijft het lichaam zelf de hoeveelheid serotonine reguleren via het L-tryptofaanenzym hydroxylase, waarbij bij suppletie met 5-hydroxytryptofaan de serotonineproductie niet meer door het lichaam zelf kan worden gereguleerd. Hierdoor kan er een gedeelte van de te veel geproduceerde serotonine in de darmen terechtkomen wat vaak aanleiding geeft tot misselijkheid.
. Bij ernstige depressies wordt de passage van 5-hydroxytryptofaan door de bloed-hersenbarrière partieel geblokkeerd, dit probleem doet zich niet voor bij L-tryptofaansuppletie.

Een grote groep belangrijke psychofarmaca (waaronder Prozac) werkt volgens het principe van de selectieve serotonine heropname remming (SSRI). De concentratie serotonine in de synaptische spleet wordt kunstmatig verhoogd door remming van de heropname in het nabijgelegen neuron. Serotonine kan echter ook worden verhoogd door de bouwstoffen van serotonine aan te reiken, vooral L-tryptofaan.

Serotonine is ook de voorloper van het hormoon melatonine dat invloed uitoefent op het biologische dag-en nachtritme. Bij reizen over verschillende tijdzones kan een verstoring van dit dag-nachtritme optreden (jet-lag). Vorming van melatonine uit tryptofaan kan dan helpen bij het weer in balans brengen van het dag-nachtritme.

Ook bij vele degeneratieve ziekten, zoals osteoporose, worden lagere serotoninewaarden gemeten. Serotonine heeft een functie in bot; het remt de activiteit van osteoclasten. L-tryptofaan heeft verder nog hongerstillende eigenschappen, zodat het kan worden ingezet bij gewichtsvermindering.

L-TRYPTOFAAN van Natural Energy kan worden gebruikt bij onder andere

 • stemmingswisselingen en depressies;
 • slaapstoornissen (ook jet-lag);
 • stress;
 • ontwenningskuren;
 • hormonaal onevenwicht;
 • spanningshoofdpijn;
 • migraine;
 • pijnbestrijding;
 • restless legs;
 • angst;
 • darmmotiliteitsstoornissen.

Het essentieel aminozuur L-tryptofaan kan dus in onze hersenen worden omgezet tot serotonine en melatonine. Voor de omzetting van L-tryptofaan naar serotonine en melatonine zijn vitamine B3 (niacinamide) en B6 (pyridoxal-5-fosfaat) nodig als co-factoren. Om tekorten van deze voedingsstoffen uit te sluiten wordt L-tryptofaan het beste met vitamine B-complex gecombineerd. Lees meer ...

Ingrediënten per 2 capsules
L-tryptofaan 1000 mg
Vulstoffen (microkristallijne cellulose, dicalciumfosfaat)
Stabilisator (polyvinylpyrrolidon)
Antiklontermiddelen (magnesiumstearaat, siliciumdioxide)

Gebruik
1 capsule om 16.00 en 1 capsule voor het slapen met een glas water of zoals voorgeschreven.


Opmerking
Kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, raadpleeg voor gebruik uw apotheker.

Niet samen met MAO-remmers gebruiken.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Het merk ‘Natural Energy’ is ontstaan vanuit de praktijkervaring van een aantal artsen als antwoord op de toename aan chronische aandoeningen en energie-gerelateerde klachten zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en depressie in onze maatschappij. Vanuit de filosofie van ‘Mens sana in corpore sano’ werd een breed gamma aan specifieke voedingssupplementen ontwikkeld die huisartsen en therapeuten in staat stelt een behandeling op maat van de patiënt te adviseren en voor te schrijven.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen