L-TRYPTOFAAN 500 MG (60 CAPS)

L-TRYPTOFAAN
. wordt gebruikt bij stemmingswisselingen en depressie
. vergemakkelijkt het inslapen
. ter controle van de eetlust, stress, angst, pijn, hoofdpijn en migraine

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

L-TRYPTOFAAN 500 MG (60 CAPS)


Omschrijving
L-tryptofaan is een essentieel aminozuur dat echter niet rijkelijk is vertegenwoordigd in ons dagelijks voedsel. Het speelt een belangrijke rol bij de behandeling van slaapstoornissen, stress, depressies en darmmotiliteitsstoornissen. Het is de enige voorloper van de neurotransmitter serotonine. De serotonineniveaus in de hersenen kunnen worden verhoogd door inname van L-tryptofaan. Een grote groep belangrijke psychofarmaca (waaronder Prozac) werkt volgens het principe van de selectieve serotonine heropname remming (SSRI). De concentratie serotonine in de synaptische spleet wordt kunstmatig verhoogd door remming van de heropname in het nabijgelegen neuron. Serotonine kan echter ook worden verhoogd door de bouwstoffen van serotonine aan te reiken, vooral L-tryptofaan.

Serotonine is de voorloper van het hormoon melatonine dat invloed uitoefent op het biologische dag-en nachtritme. Bij reizen over verschillende tijdzones kan een verstoring van dit dag-nachtritme optreden (jet-lag). Vorming van melatonine uit tryptofaan kan dan helpen bij het weer in balans brengen van het dag-nachtritme.

Ook bij vele degeneratieve ziekten, zoals osteoporose, worden lagere serotoninewaarden gemeten. Serotonine heeft een functie in bot; het remt de activiteit van osteoclasten. L-tryptofaan heeft verder nog hongerstillende eigenschappen, zodat het kan worden ingezet bij gewichtsvermindering.

L-tryptofaan kan worden gebruikt bij onder andere
. stemmingswisselingen en depressies
. slaapstoornissen (ook jet-lag)
. stress
. ontwenningskuren
. hormonaal onevenwicht
. spanningshoofdpijn
. migraine
. pijnbestrijding
. restless legs
. angst
. darmmotiliteitsstoornissen

Het essentieel aminozuur L-tryptofaan kan dus in onze hersenen worden omgezet tot serotonine en melatonine. Voor de omzetting van L-tryptofaan naar serotonine en melatonine zijn vitamine B6 (pyridoxine) en B3 (niacine) nodig als co-factoren. Om tekorten van deze voedingsstoffen uit te sluiten wordt L-tryptofaan het beste met vitamine B-complex gecombineerd.

Ingrediënten per 2 capsules
L-tryptofaan 1000 mg
Vulstoffen (microkristallijne cellulose, dicalciumfosfaat)
Stabilisator (polyvinylpyrrolidon)
Antiklontermiddelen (magnesiumstearaat, siliciumdioxide)

Gebruik
1 capsule om 16.00 en 1 capsule voor het slapen met een glas water of zoals voorgeschreven.


Opmerking
Kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, raadpleeg voor gebruik uw apotheker.

Niet samen met MAO-remmers gebruiken.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Het merk ‘Natural Energy’ is ontstaan vanuit de praktijkervaring van een aantal artsen als antwoord op de toename aan chronische aandoeningen en energie-gerelateerde klachten zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en depressie in onze maatschappij. Vanuit de filosofie van ‘Mens sana in corpore sano’ werd een breed gamma aan specifieke voedingssupplementen ontwikkeld die huisartsen en therapeuten in staat stelt een behandeling op maat van de patiënt te adviseren en voor te schrijven.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Ontvang 5 % korting bij aankoop vanaf € 100 ... en gratis levering in België vanaf € 49 Verbergen