L-TYROSINE (60 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

L-TYROSINE (60 V-CAPS)


Omschrijving
L-tyrosine is een niet-essentieel aminozuur dat in onze hersenen kan worden omgezet tot L-DOPA en dopamine. De belangrijkste bepalende factor voor de productie van dopamine, noradrenaline en adrenaline is de hoeveelheid vrij L-tyrosine in de hersenen. Bij onvoldoende aanwezigheid van vrij L-tyrosine in de hersenen daalt de synthese van dopamine, noradrenaline en adrenaline sterk. L-tyrosine is dus betrokken bij de hersenfunctie en als neurotransmitter. L-tyrosine is ook een precursor van norepinefrine en epinefrine. Dit kan aanleiding geven tot apathie, verminderde concentratie, geheugen, alertheid, oververmoeidheid, lage lichaamstemperatuur en lage bloeddruk.

De hoeveelheid L-tyrosine in ons lichaam hangt enerzijds af van het aanbod van L-tyrosine in de voeding anderzijds hangt dit af van de omzetting van L-tyrosine uit het aminozuur phenylalanine. Phenylalanine is een essentieel aminozuur en wordt dus enkel via voeding verkregen. Naar schatting 67 tot 90 % van de phenylalanine in de voeding wordt in L-tyrosine omgezet. Bij onvoldoende aanvoer van phenylalanine wordt L-tyrosine dus essentieel.

Onze huidige westerse voeding is zeer arm aan zowel phenylalanine als L-tyrosine waardoor deze vaak onvoldoende in het lichaam aanwezig zijn wat aanleiding kan geven tot verminderde synthese van dopamine, noradrenaline en adrenaline.

L-thyrosine is vooral belangrijk ter bevordering van het geheugen, de concentratie en alertheid, voor een verhoging van de stressweerstand, bij dopamine afhankelijke depressie, ondersteuning bij burn-out, verlichting van stemmingsstoornissen als gevolg van het premenstruele syndroom, ADHD en bij schildklierzwakte. Indien tryptofaan niet werkt, kan L-tyrosine wellicht helpen. Lees meer ...

L-TYROSINE van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per plantaardige capsule
L-tyrosine 500 mg
L-fenylalanine 10 mg
Vitamine B6 (pyridoxine HCl) 6 mg - 428,57 % ADH

Gebruik
1 capsule per dag of zoals voorgeschreven.

Onze aminozuurpreparaten bevatten uitsluitend de natuurlijke L-vormen (Pharmaceutical Grade).

Lees meer over aminozuurtherapie ...

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen