BIOLOGISCHE SINT-JANSKRUIDOLIE (100 ML) (LADRÔME LABORATOIRE)

SINT-JANSKRUIDOLIE
. verzacht en regenereert, voor de verzorging van de gevoelige huid en na zonnebrand
. graag gebruikt bij massages omwille van het ontspannende, relaxerende effect
. voor de behandeling van traag genezende wondjes

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

BIOLOGISCHE SINT-JANSKRUIDOLIE (100 ML)


Omschrijving
De weldadige effecten van Bio Sint-Janskruidolie: verzacht en regenereert, voor de verzorging van een gevoelige huid en na zonnebrand.

Sint-Janskruid is een plant die overal in Europa terug te vinden is op droge, maar voedselrijke plaatsen, in weidevelden, in het struikgewas, langs de weg en de spoorwegen. In de bloeitijd is het kruid gemakkelijk herkenbaar aan zijn mooie, gele bloemen.

Deze 100 % pure St.-Janskruidolie (Johannesolie of rode olie) wordt geroemd om zijn wondhelende eigenschappen. In diverse oude kruidenboeken en apothekersboeken werd de bereiding van Johannesolie beschreven. In de tijd van de kruistochten werden op het slagveld diepe snijwonden behandeld met het kruid. Toen al werd het wondhelende en antibacteriële effect waargenomen. Ladrôme maceratie-olie van Sint-Janskruid wordt verkregen door de bloeiende toppen van biologisch Sint-Janskruid te laten macereren in plantaardige olijfolie en te verrijken met vitamine E.

Tegenwoordig wordt de maceratie-olie van St.-Janskruid gebruikt voor haar kalmerende werking op de huid in geval van zonnebrand, lichte brandwonden, sneetjes. De olie wordt ook ingezet bij een rode, beschadigde, droge, schrale en geprikkelde huid (schaafwonden). Door haar antibacteriële werking is Johannesolie de beste keuze bij het behandelen van traag genezende, kleine en afgegrensde wonden en eczeem. Gaaskompressen gedrenkt in de olie kunnen op de wond worden aangebracht. Bij massages wordt de olie graag gebruikt omwille van het ontspannende, relaxerende effect.

BIOLOGISCHE SINT-JANSKRUIDOLIE van ladrôme is 100 % natuurlijk, plantaardig, zonder kleurstoffen, noch bewaarmiddelen. Maceratie van de bloemen van Sint-Janskruid in olijfolie, verrijkt met vitamine E.

Ingrediënten
Olea europaea fruit oil*
Hypericum perforatum extract*
Tocopherol
Oleïnezuur omega 9

Gecertificeerd “bio cosmetica” door Ecocert Greenlife

(*) Ingrediënten van gecontroleerde biologische teelt

Gebruik

Bij massages, om gevoelige zones te verlichten, lokale aanwending en kompressen (wonden, eczeem) bij hierboven genoemde indicaties.
Na het aanbrengen van Sint-Janskruidolie mag u zich niet blootstellen aan de zon, er is een mogelijkheid tot fotosensibilisatie door de natuurlijke aanwezigheid van hypericine.

Kan gebruikt worden als neutrale basisolie voor de verdunning van essentiële oliën.

Opmerking
Bewaren op kamertemperatuur (tussen 20°C- 25°C) afgeschermd van lucht en licht.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen