BIOLOGISCHE CALOPHYLLUMOLIE (100 ML) (LADRÔME LABORATOIRE)

. verzachtende, kalmerende werking
. huidverzorgende olie, bij droge en geïrriteerde huid
. massage bij zware benen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

BIOLOGISCHE CALOPHYLLUMOLIE (100 ML)


Omschrijving
De weldadige effecten van Bio Calophyllumolie: verzacht en herstelt een droge, geprikkelde en rode huid.

Deze 100 % pure Calophyllumolie (tamanuolie ) wordt door Polynesiërs beschouwd als een heilig geschenk van de natuur voor de huid. Een wonderolie met bijzondere kwaliteiten. De tamanuboom (Calophyllum tacamahaca) is een tropische boom die voorkomt in zuid-oost Azië en Madagaskar. De tamanuvruchten bevatten een noot met zaadjes. Deze zaadjes worden in de zon gedroogd tot er een donkere, dikke, plakkerige olie uitloopt. Vervolgens wordt deze plakkerige olie koud geperst tot een rijke geel-groene tamanuolie.

Calophyllumolie oefent, ondermeer door zijn hoge gehalte aan linolzuur (omega-6) en oleïnezuur (omega-9), een verzachtende, kalmerende en beschermende werking uit op de huid.
Het is dan ook een ideale huidverzorgende olie, in te zetten bij een rode, geïrriteerde en schrale of vlekkerige huid.
Ze bevordert tevens de regeneratie van de droge huid, zoals bv. na zonnebaden.
Calophyllumolie kan ook gebruikt worden voor een vitaliserende massage, bv bij een gevoel van zware benen.

BIOLOGISCHE CALOPHYLLUMOLIE van ladrôme is 100 % natuurlijk, uit eerste koude persing, plantaardig, zonder kleurstoffen, noch bewaarmiddelen.

Ingrediënten
Calophyllum inophyllum seed oil*
Tocopherol
Oleïnezuur omega 9
Gecertificeerd "bio cosmetica" door Ecocert Greenlife

(*) Ingrediënten van gecontroleerde biologische teelt

Gebruik
Voor massage en lokale aanwending op de huid.
Bij een gevoelige huid kan de olie alleen gebruikt worden in een mengsel (10 tot 20 % in een andere plantaardige olie zoals zoete amandelolie).
Het gebruik van Calophyllumolie wordt afgeraden bij het innemen van bloedverdunners (type coumarine).
De olie mag niet aangebracht worden op de ogen en de slijmvliezen.
Alleen uitwendig gebruik. Niet inslikken.
Kan gebruikt worden als neutrale draagolie voor de verdunning van essentiële oliën.


Opmerkingen

Bewaren op kamertemperatuur (20°C - 25°C) afgeschermd van lucht en licht.
Natuurlijke stollingsverschijnselen kunnen optreden bij een temperatuur lager dan 10°C.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen