BIO ESSENTIËLE OLIE VAN YLANG YLANG COMPLET - CANANGA ODORATA (10 ML) (LADRÔME LABORATOIRE)

. de etherische ylang-ylang olie van Ladrôme is een 100 % zuivere biologische etherische olie verkregen door traditionele waterdampdistillatie van de bloem

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 5

BIO ESSENTIËLE OLIE VAN YLANG YLANG COMPLET - CANANGA ODORATA (10 ML)


Omschrijving
De etherische olie ylang ylang complet van Ladrôme is een 100 % zuivere biologische etherische olie verkregen door traditionele waterdampdistillatie van de bloem. Ylang-ylang (Cananga odorata) is een boom uit de Annonaceae-familie, inheems in Zuidoost-Azië. De ylang-ylang is een groenblijvende boom die in cultuur 2-3 m hoog wordt, maar in zijn natuurlijke omgeving 25-30 m kan bereiken. Hij heeft een wijd uitgespreide kroon. Hij wordt vooral gekweekt voor zijn bloemen waaruit door waterdampdistillatie een etherische olie wordt gewonnen die graag gebruikt wordt in de parfumerie, haar-en huidverzorgingsproducten. De bloemblaadjes hebben een doordringende, kruidige geur die doet denken aan anjers, narcissen en jasmijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze rustgevende ylang ylang olie exotisch, bloemig, warm en vol is van vrouwelijke toetsen. ylang ylang olie van Ladrôme is goed te combineren met jasmijn, sandelhout en bergamot.

Productie: traditionele waterdampdistillatie
Oorsprong: Madagascar (Oorsprong afhankelijk van het lot. De exacte herkomst is terug te vinden onderaan het doosje.)
Gebruikte delen: bloem
Chemotype: germacrene D, β caryophyllene, farnesene
Status : product biologisch gecertificeerd volgens de Europese regelgeving voor biologische landbouw
Formaat : 10 ml
Gemiddelde equivalentie : 1 ml = 32 druppels     

Samenstelling
Essentiële olie van Cananga odorata*
(*) Ingrediënt van Biologische Landbouw
Per maximale dagdosis (zijnde 3 - 6 druppels) : 0,09 ml - 0,19 ml essentiële olie

Gebruik
De biologische ylang ylang olie complet kan op verschillende manieren gebruikt worden:

  • Inwendig: 1 à 2 druppels, verdund in een neutrale basis (honing, neutrale tabletten…), 3 maal per dag.
  • Verstuiven/verdampen: gebruik een aantal druppels in uw aromaverstuiver, de verneveling van ylang ylang olie voelt veilig en ontspannend. Bij afwezigheid van een aromaverstuiver kan u gebruik maken van een kom heet water. De verdamper een half uur tot een uur aanzetten voor het slapengaan en te gebruiken in al uw leefruimten. Vult uw huis met de rijke en zoete, kalmerende geuren van de tropische Ylang Ylang bloem.
  • In bad: voor een ontspannend bad gebruikt u tot 10 druppels etherische olie ylang ylang met Disp’arome. 
  • Massage: voeg 3 druppels etherische olie van ylang ylang toe aan een plantaardige olie en masseer lokaal. Ylang ylang olie is ideaal tegen huidveroudering. U kunt een paar druppels mengen met uw favoriete gezichtscrème of te gebruiken met een draagolie bv. kokosolie. Het gebruik ervan stimuleert en voedt uw huid en haar. Geeft een natuurlijke uitstraling en glans. Voeg enkele druppels ylang ylang toe aan een milde shampoo voor uw haarverzorging.  

Voorzorgsmaatregelen
Buiten het bereik van kinderen bewaren.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.
Afgeraden voor zwangere en zogende vrouwen en voor kinderen onder de 6 jaar.
Bij accidentele orale inname een arts of een antigifcentrum raadplegen.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen