BIO ESSENTIËLE OLIE VAN CISTEROOS - CISTUS LADANIFERUS (10 ML) (LADRÔME LABORATOIRE)

. de etherische cisteroosolie van Ladrôme is een 100 % zuivere biologische etherische olie van de wilde roos verkregen door traditionele waterdampdistillatie van de bebladerde takken

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

BIO ESSENTIËLE OLIE VAN CISTEROOS - CISTUS LADANIFERUS (10 ML)


Omschrijving
De etherische cisteroosolie van Ladrôme is een 100 % zuivere biologische etherische olie van de wilde roos verkregen door traditionele waterdampdistillatie van de bebladerde takken en twijgjes. Het is een groenblijvende struik die wel tot 3 m hoog kan groeien, met prachtige geurige witte bloemen die behoort tot de plantenfamilie Cistaceae. De bladeren zijn 4-10 cm lang, de bovenzijde van de bladeren voelen kleverig aan en de onderzijde van het blad is behaard. De donkergroene bladeren en twijgen scheiden een harsachtige substantie uit die reeds 2000 jaar geleden als geurstof en heelmiddel werd toegepast. De plant bloeit in mei en juni en wordt ook zonneroosje, wilde roos, cistusroos, ciste of ladanum genoemd.

De cisteroosolie is een donkergele of amberkleurige vloeistof en heeft een kruidige, zoete, amberachtige en balsemieke geur. Onverdunde Cisteroosolie ruikt zeer sterk en bitter maar sterk verdund met bijv. amandelolie ontwikkelt zich een fijne warme roosachtige geur. De olie is vooral gekend voor haar therapeutische en haar cosmetische toepassingen. 

Productie: traditionele waterdampdistillatie
Oorsprong: Marokko (Oorsprong afhankelijk van het lot. De exacte herkomst is terug te vinden onderaan het doosje.)
Gebruikte delen: bebladerde tak
Chemotype: camphene, α pinene, bornyl acetate
Status : COSMOS ORGANIC cosmetica gecertificeerd door Ecocert Greenlife volgens de COSMOS-standaard
Formaat : 10 ml
Gemiddelde equivalentie : 1 ml = 35 druppels

Samenstelling
Cistus ladaniferus oil*, limonene, linalool, geraniol, eugenol, benzyl benzoate
(*) Ingrediënt van Biologische Landbouw
100 % van het totaal van de ingrediënten is afkomstig van Biologische Landbouw

Gebruik
De biologische cisteroosolie kan op verschillende manieren gebruikt worden:

  • Massage: 20 druppels verdunnen in 10 ml plantaardige draagolie van ladrôme. Een aangepaste portie van dit mengsel lokaal aanbrengen op de huid en daarmee de gevoelige zone inmasseren. Bij oude littekens voegt u 5 druppels cisteroos, 5 druppels helichrysum, 3 druppels mirre, 3 druppels palmarosa, 3 druppels wierook en 3 druppels sandelhout toe aan 50 ml arnica maceraat. Masseer de littekens dagelijks met dit mengsel.
  • Kompres: druppel 3 à 4 druppels cisteroosolie  en 2 druppels bergamot op een vochtig en warm kompres en voeg wat basiscrème toe. Ideaal bij de verzorging van acne, ontstoken en vette huid. Kan ook gebruikt worden bij verslapte of rijpere of beschadigde huid en bij couperose.
  • Bad: voeg tot 15 druppels toe aan uw badwater maar eerst vooraf verdunnen.
  • Verstuiven/verdampen: gebruik 8 druppels cisteroos in uw aromaverstuiver; de neveling van cisteroosolie heeft inpakt op negatieve gevoelens en biedt ondersteuning bij mentale uitputting. Bij afwezigheid van een aromaverstuiver kan u gebruik maken van een kom heet water. In combinatie  met ravintsara, eucalyptus en wierook kan cisteroos toegevoegd worden aan mengsels voor de behandeling van typische luchtwegproblemen.

Voorzorgsmaatregelen
Enkel uitwendig gebruiken.
Niet oraal innemen.
Buiten het bereik van kinderen bewaren.
Afgeraden voor zwangere en zogende vrouwen en voor kinderen onder de 6 jaar.
In geval van oogcontact, het oog spoelen met een plantaardige olie.
Nooit onverdund gebruiken.
Kan irritatie van de huid veroorzaken.
Niet langer dan 2 weken naeen gebruiken.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen