BIO ESSENTIËLE OLIE LAVANDIN SUPER - LAVANDULA X INTERMEDIA SUPER (30 ML) (LADRÔME LABORATOIRE)

. de etherische lavandin olie van Ladrôme is een 100 % zuivere, biologische etherische olie verkregen door traditionele waterdampdistillatie van de bloeiende toppen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

BIO ESSENTIËLE OLIE LAVANDIN SUPER - LAVANDULA X INTERMEDIA SUPER (30 ML)


Omschrijving
De etherische lavandin olie van Ladrôme is een 100 % zuivere, biologische etherische olie verkregen door traditionele waterdampdistillatie uit de bloeiende toppen van de Lavandula Super. Deze plant is een kloon van de kruising tussen Lavandula Officinalis en spijklavendel.

Deze olie heeft dezelfde rustgevende en ontspannende eigenschappen en werking als Lavendelolie, maar Lavandin heeft een scherpere en doordringendere geur. De olie kan in-en uitwendig gebruikt worden. Het wordt aangeraden om de olie onder toezicht van een gezondheidsprofessional te nemen.

Productie: traditionele waterdampdistillatie
Oorsprong: Frankrijk (Oorsprong afhankelijk van het lot. De exacte herkomst is terug te vinden onderaan het doosje.)
Gebruikte delen: bloeiende top
Chemotype: linalyl acetate, linalool, camphor
Status: product biologisch gecertificeerd volgens de Europese regelgeving voor biologische landbouw
Formaat: 30 ml
Gemiddelde equivalentie: 1 ml = 33 druppels

Samenstelling
Essentiële olie van Lavandula x intermedia super*
(*) Ingrediënt van Biologische Landbouw
Per maximale dagdosis (zijnde 2 - 6 druppels): 0,06 ml - 0,18 ml essentiële olie

Gebruik   
De biologische Lavandin super olie kan op verschillende manieren gebruikt worden:

  • Verstuiven / verdampen: gebruik enkele druppels lavandin in een aromaverstuiver om uw ruimte te verfrissen en dat gedurende een kwartier tot een half uur. Lavandin werkt rustgevend en kan zo in de kamer geplaatst worden, een kwartier voor het slapengaan.
  • In bad: voeg 10 tot 15 druppels etherische olie van lavandin toe aan uw badwater. U kunt gerust uw bad nemen voor het slapengaan en genieten van het rustgevende effect.
  • Massage: voeg tot 10 druppels lavandin olie toe aan een neutrale olie (bv. amandelolie) en masseer lokaal. U kunt voor het slapen enkele druppels lavandin aanbrengen aan uw slapen en goed inwrijven voor een ontspannend gevoel.
  • Kompres: bevochtig uw kompres met enkele druppels lavandin en dep rechtstreeks op de insectenbeet. Lavandin kan ook gebruikt worden als mottenverdrijver.

Voorzorgsmaatregelen
Buiten het bereik van kinderen bewaren.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.
Afgeraden voor zwangere en zogende vrouwen en voor kinderen onder de 8 jaar.
Bij accidentele orale inname een arts of een antigifcentrum raadplegen.
Vraag raad aan een gezondheidsprofessional.
Bewaren: afgeschermd van warmte en licht.
Een voedingssupplement is geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding, noch voor een gezonde levensstijl.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen