BIO ESSENTIËLE OLIE VAN PALMAROSA - CYMBOPOGON MARTINI (10 ML) (LADRÔME LABORATOIRE)

. de etherische olie van palmarosa van Ladrôme is een 100 % zuivere biologische etherische olie verkregen door traditionele waterdampdistillatie van het bovengrondse kruid

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

BIO ESSENTIËLE OLIE VAN PALMAROSA - CYMBOPOGON MARTINI (10 ML)


Omschrijving
De etherische olie van palmarosa van Ladrôme is een 100 % zuivere biologische etherische olie verkregen door traditionele waterdampdistillatie van het bovengrondse kruid. Dit kruid is afkomstig uit India en heeft lange, smalle bladeren die lineair bloeien. Anderzijds krijgt het de naam “Indiase geranium”. Daarnaast is het lid van de citroengrasfamilie. Dit kruidachtig gras bloeit in vochtige tropische of waterrijke omstandigheden. Deze etherische olie heeft een aangename geur en wordt veel toegepast bij huidaandoeningen. Deze olie ruikt naar rozenolie en heeft hierdoor de naam Palmarosa gekregen. Deze kan zeker beschouwd worden als één van de 10 belangrijkste etherische oliën. Palmarosa bevat een hoog gehalte geraniol. Hieruit volgt dat geraniol een gezonde huid ondersteunt. Maar ook het vochtgehalte in de huid in evenwicht houdt. Bovendien gaat Palmarosa goed samen met verschillende oliën. Namelijk: geranium, bergamot, limoen, roos, cederhout, lavendel, ylang ylang en sandelhout.

Productie: traditionele waterdampdistillatie
Oorsprong: Nepal (Oorsprong afhankelijk van het lot. De exacte herkomst is terug te vinden onderaan het doosje.)
Gebruikte delen: bovengronds kruid
Chemotype: geraniol, geranyl acetate, linalool
Status : product biologisch gecertificeerd volgens de Europese regelgeving voor biologische landbouw
Formaat : 10 ml
Gemiddelde equivalentie : 1 ml = 32 druppels

Samenstelling
Essentiële olie van Cymbopogon martini*
(*) Ingrediënt van Biologische Landbouw
Per maximale dagdosis (zijnde 3 - 6 druppels) : 0,09 ml - 0,19 ml essentiële olie

Gebruik
De biologische olie van palmarosa kan op verschillende manieren gebruikt worden:

  • Inwendig: 1 à 2 druppels, verdund in een neutrale basis (honing, neutrale tabletten…), 3 maal per dag.
  • Verstuiven/verdampen: een half uur verstuiven in de leefruimten en in de slaapkamer. Palmarosa heeft een ontspannende en bedwelmende aroma.
  • Massage: deze olie wordt graag gebruikt in uw verzorgingsproducten, u kan er gemakkelijk een anti rimpel serum van maken: 6 druppels palmarosa in met 10 ml jojoba olie mengen. 'S avonds aan te brengen op het gezicht, goed inmasseren en laten inwerken, indien u het nodig vindt kunt u nog zachtjes afdeppen. U kan ook 5 tot 10 druppels toevoegen aan uw dagcreme. De etherische olie wordt snel opgenomen door de huid. Houd er wel rekening mee dat sommige etherische olie huidirritaties kunnen veroorzaken. De aard van de etherische olie is belangrijk om te weten of je deze cutaan mag gebruiken. De ideale oplossing is natuurlijk om een plantaardige draagolie te gebruiken zoals jojoba olie of amandelolie. 
  • Bad en essentiële olie! Niets die meer ontspant, relaxeert, stress vermindert dan een zalig warm bad. Meng 1 eetlepel draagolie met enkele druppels etherische olie. Voeg toe aan het bad en geniet van het effect. Op deze manier gebruik je een combinatie van enerzijds inhaleren. En aan de andere kant huidmethode waar ook cutaan de olie wordt opgenomen door de huid.

Voorzorgsmaatregelen
Buiten het bereik van kinderen bewaren.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.
Afgeraden voor zwangere en zogende vrouwen en voor kinderen onder de 6 jaar.
Bij accidentele orale inname een arts of een antigifcentrum raadplegen.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen