BIO ESSENTIËLE OLIE VAN VERSE GEMBER - ZINGIBER OFFICINALIS (10 ML) (LADRÔME LABORATOIRE)

. de etherische gemberolie van Ladrôme is een 100 % zuivere biologische etherische olie van gember verkregen door traditionele waterdampdistillatie van de wortelstok

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 6

BIO ESSENTIËLE OLIE VAN VERSE GEMBER - ZINGIBER OFFICINALIS (10 ML)


Omschrijving
De etherische gemberolie van Ladrôme is een 100 % zuivere biologische etherische olie verkregen door traditionele waterdampdistillatie van de wortelstok. Gemberplanten zijn ongeveer één meter hoog, hebben lange bladeren maar het zijn de wortels die het belangrijkste deel zijn. De wortel zit boordevol met belangrijke actieve ingrediënten en bouwstoffen. Zo zijn er de prikkelende verbindingen shogaol en gingerol maar ook belangrijke hoeveelheden koffiezuur en curcumine, gingerdion, bèta-caroteen, capsaïcine zijn in gember aanwezig.

Gemberolie is een van de oudste traditionele ingrediënten van medicinaal belang en wordt over het algemeen als veilig beschouwd. Zo kan u gember bijvoorbeeld inzetten tegen maagklachten of spijsverteringsklachten of gemberolie gebruiken bij het masseren van pijnlijke of gezwollen lichaamsdelen, of bij keelpijn... Gemberolie is een etherische olie die geschikt is voor zowel inwendig gebruik of als voor aromatherapie. 

Productie: traditionele waterdampdistillatie
Oorsprong: Madagascar (Oorsprong afhankelijk van het lot. De exacte herkomst is terug te vinden onderaan het doosje.)
Gebruikte delen: wortelstok
Chemotype: α zingiberene, β sesquiphellandrene, camphene
Status: product biologisch gecertificeerd volgens de Europese regelgeving voor biologische landbouw
Formaat: 10 ml
Gemiddelde equivalentie: 1 ml = 31 druppels

Samenstelling
Essentiële olie van Zingiber officinale*
(*) Ingrediënt van Biologische Landbouw
Per maximale dagdosis (zijnde 1 - 2 druppels): 0,03 ml - 0,06 ml essentiële olie

Gebruik
De biologische gemberolie kan op verschillende manieren gebruikt worden:

  • Inwendig: 1 druppel, verdund in een neutrale basis (honing, neutrale tabletten…), 1 à 2 maal per dag.
  • Verstuiven/verdampen: gebruik een aantal druppels in uw aromaverstuiver, de verneveling van gemberolie voelt erg prettig aan. Bij afwezigheid van een aromaverstuiver kan u gebruik maken van een kom heet water. 
  • In bad: de gemberolie is ook geschikt als badolie. Los 10 tot 15 druppels olie in het warme badwater op. Gemberolie laat zich goed combineren met andere etherische oliën zoals jasmijnolie, sinaasappelolie, waardoor u het effect van gember versterkt.
  • Massage: voeg 2 tot 3 druppels etherische olie toe aan een plantaardige olie. Gemberolie is goed geschikt voor het masseren van pijnlijke of gezwollen lichaamsdelen en verlicht pijnlijke spieren. De gemberwortelolie is ook te gebruiken op de huid en haar. 
  • Kompres: kook een glas water en laat afkoelen. Voeg daarna een 2 à 4 druppels gemberolie toe. Breng het mengsel aan op uw kompres en dep op de onzuivere huid. Zo kan de gemberolie ook bijdragen tot het verminderen van vlekken, littekens en huidproblemen. Ook als ideaal middel bij reisziekte; sprenkel wat olie op een kompres of zakdoek en inhaleer.

Voorzorgsmaatregelen
Personen die bloedverdunners innemen gebruiken liever geen gember. 
Mensen die last hebben van galstenen, hoge koorts of zwangere vrouwen gebruiken liever geen gember.
Buiten het bereik van kinderen bewaren.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.
Afgeraden voor zwangere en zogende vrouwen en voor kinderen onder de 8 jaar.
Bij accidentele orale inname een arts of een antigifcentrum raadplegen.
Een voedingssupplement is geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding, noch voor een gezonde levensstijl.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen