GOKSHURA - TRIBULUS TERRESTRIS (100 V-CAPS) (INDIAN NATURE AYURVEDA)

. in de Ayurveda de plant die het organisme en de algehele vitaliteit en het welzijn ondersteunt
. heeft in India ook de reputatie als afrodisiacum, gebruikt zowel door mannen als vrouwen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Artikelnummer: PL 441/34
Aantal: 2

GOKSHURA - TRIBULUS TERRESTRIS (100 V-CAPS)


Omschrijving
GOKSHURA - TRIBULUS TERRESTRIS, is een plantensoort die behoort tot de familie Zygophyllaceae. De plant komt oorspronkelijk uit regio's met een warm klimaat, waaronder delen van Europa, Azië, Afrika en Australië. De plant staat bekend om zijn kleine, stekelige vruchten die scherpe doornen produceren die gemakkelijk fietsbanden of schoeisel kunnen doorboren.

In de traditionele geneeskunde, met name in de Ayurveda en de traditionele Chinese geneeskunde, wordt Tribulus terrestris voor verschillende doeleinden gebruikt. Het wordt potentiële eigenschappen toegeschreven bij onder andere het gebruik als afrodisiacum voor man en vrouw (libido) en ter ondersteuning van de urinewegen, de vitaliteit en het algemeen welzijn.*

Bovendien heeft Tribulus terrestris aandacht gekregen in de fitness- en sportsupplementenindustrie vanwege beweringen dat het testosteronniveaus en atletische prestaties kan ondersteunen. Tribulus Terrestris bevat een hoog gehalte aan actieve ingrediënten (protodioscin en saponins/ sapogenins) welke een belangrijke rol spelen in de productie van testosteron.*

Tribulus Terrestris is werkzaam als stikstofmonoxide booster. Stikstofmonoxide (NO) is een molecule dat van nature in het lichaam wordt geproduceerd en een cruciale rol speelt in verschillende fysiologische processen, waaronder vaatverwijding (verwijden van bloedvaten), neurotransmissie en immuunreacties. In de context van fitness en lichaamsbeweging is stikstofmonoxide van bijzonder belang vanwege zijn vermogen om een verhoogde bloedstroom en afgifte van voedingsstoffen aan de spieren te ondersteunen, wat de trainingsprestaties en het herstel kan bevorderen.*

Stikstofmonoxide boosters, die vaak als voedingssupplementen op de markt worden gebracht, bevatten meestal ingrediënten die voorlopers van stikstofmonoxide zijn of de synthese ervan in het lichaam bevorderen. Veel voorkomende ingrediënten in stikstofmonoxide boosters zijn:

L-arginine: Een aminozuur dat dient als precursor voor de productie van stikstofmonoxide.
L-citrulline: Een ander aminozuur dat het arginineniveau in het lichaam kan verhogen, wat leidt tot een verbeterde stikstofmonoxideproductie.
Bietenextract: Rijk aan nitraten, die het lichaam kan omzetten in stikstofmonoxide.
Pycnogenol (pijnboomschorsextract): Sommige onderzoeken suggereren dat het de productie van stikstofmonoxide kan helpen stimuleren.
Nitraatrijk voedsel (bijv. spinazie, rucola): Deze voedingsmiddelen voorzien het lichaam van nitraten die kunnen worden omgezet in stikstofmonoxide.

*De gezondheidsclaims zijn in afwachting van Europese toelating.

Deze voedingssupplementen zijn genotificeerd door de Belgische Federale Overheidsdienst (FOD) in strikte overeenstemming met de Europese normen.

Ingrediënten per plantaardige capsule (v-caps)
Geconcentreerd extract van Tribulus terrestris 300 mg
Microcrystalline cellulose 130 mg
Gezuiverde talk 65 mg
Aerosil 5 mg

Netto gewicht: 50 g
Oorsprong: India
Fabrikant: NNPL INDIA

Gebruik
1-2 capsules (hydroxypropylmethylcellulose), 2 x per dag buiten de maaltijd met een weinig water.

Dit is een voedingssupplement op basis van kruiden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en gezonde levensstijl worden gebruikt. De dagelijkse aanbevolen portie niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

Deze voedingssupplementen op basis van kruiden zijn best te nemen op professioneel advies. De plantenextracten zijn aangemaakt volgens de GMP-normen en een analyse wordt uitgevoerd bij ieder lot. Alle ingrediënten zijn goedgekeurd door de Europese wetgeving. Deze voedingssupplementen voorkomen of corrigeren een energetische stoornis. De info is uitsluitend hiervoor bedoeld. In ieder geval kunnen wij niet verantwoordelijk zijn voor een verkeerd of onaangepast gebruik.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg tevens uw arts of apotheker alvorens te gebruiken bij kinderen, tijdens borstvoeding, medicijngebruik en ziekte.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen