CHINA JASMINE CHUNG HAO (100 G) (VAN AELST TEA)

. Chinese, groene jasmijnthee
. thee met een natuurlijk, aroma van jasmijnbloesem, zoete en delicate afdronk
. heel mooie ’grand cru’ thee

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 3

CHINA JASMINE CHUNG HAO (100 G)


Omschrijving
Jasmijnthee afkomstig uit de Fujianprovincie. Deze groene thee is een variëteit van de Chinese jasmijnthee en vergt een zeer arbeidsintensieve bewerking. Tot zevenmaal toe worden er verse jasmijnbloemen tussen de theeblaadjes vermengd en er manueel terug uitgehaald. Zo verkrijgt de thee een natuurlijk aroma van jasmijnbloesem. Goudkleurige thee met een zoete en delicate afdronk. Dit is zonder twijfel een niet te missen ‘grand cru’ thee die heel wat mensen kan verleiden.

Groene thee bezit tevens antioxidatieve eigenschappen. EGCG beïnvloedt daarenboven het suiker- en vetmetabolisme in positieve zin en stimuleert de lichaamscellen om de vetverbranding te verhogen waardoor uw bloedsuikerspiegel en vetpercentage lager worden (zonder verlies van spierweefsel) en uw hart- en longwerking beter. Meerdere koppen thee per dag (eventueel gecombineerd met GUARANA) zorgen er trouwens voor dat de negatieve effecten van vetrijke maaltijden beperkt worden en eventuele gewichtstoename kan worden vermeden.  

Groene thee kan gerust als een superfood worden beschouwd!

Ingrediënten
Zakje met 100 g theeGebruik

Dosering: naar eigen smaak, ongeveer 2 theelepels thee per 500 à 750 ml (bron)water
.
Watertemperatuur: 70-80 °C

Trektijd: 3 à 5 minutenDe hoeveelheid polyfenolen in de tas is afhankelijk van hoe lang men de theeblaadjes laat trekken. Gedurende de eerste 2 à 3 minuten komen vooral de theïne, geur- en smaakstoffen vrij in het water; pas daarna de polyfenolen. Wanneer men de thee langer dan 6 minuten laat trekken, kan een bittere smaak ontstaan.Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen