CHINA GREEN TIAN MU QING DING (BIO) (60 G) (EXCLUSIVE TEA)

. Chinese groene ’grand cru’ thee
. Evenwichtige thee, smaakvol, fris en bloemig

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 8

CHINA GREEN TIAN MU QING DING (BIO) (60 G)


Omschrijving
Letterlijk vertaald betekent de naam ‘De beste blaadjes gesorteerd’. Chinese groene thee met een zeer zacht, delicaat, evenwichtig en tegelijk zeer smaakvol karakter. Levendige, zeer frisse en bloemige ‘grand cru’ thee.

Groene thee bezit tevens antioxidatieve, antivirale en antibacteriële eigenschappen. EGCG beïnvloedt daarenboven het suiker- en vetmetabolisme in positieve zin en stimuleert de lichaamscellen om de vetverbranding te verhogen waardoor uw bloedsuikerspiegel en vetpercentage lager worden (zonder verlies van spierweefsel) en uw hart- en longwerking beter. Meerdere koppen thee per dag (eventueel gecombineerd met GUARANA) zorgen er trouwens voor dat de negatieve effecten van vetrijke maaltijden beperkt worden en eventuele gewichtstoename kan worden vermeden.  

Een Zwitserse studie in het vakblad Psychopharmacology beweert dat er een link bestaat tussen het drinken van groene thee en het geheugen. Deelnemers die groene thee extract hadden ingenomen voor het uitvoeren van enkele tests scoorden opvallend beter dan anderen (Daily Mail).

Groene thee kan gerust als een superfood worden beschouwd! 

Verpakking
Zakje met 60 g thee

Gebruik
Dosering: naar eigen smaak, ongeveer 2 theelepels thee per 500 à 750 ml (bron)water.
Watertemperatuur: 70-80 °C
Trektijd: 3 minuten

De hoeveelheid polyfenolen in de tas is afhankelijk van hoe lang men de theeblaadjes laat trekken. Gedurende de eerste 2 à 3 minuten komen vooral de theïne, geur- en smaakstoffen vrij in het water; pas daarna de polyfenolen. Wanneer men de thee langer dan 6 minuten laat trekken, kan een bittere smaak ontstaan.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen