. exclusieve, witte thee uit de provincie Fujian, China
. thee met een fijne, milde, bloemige en frisse smaak
Aantal: | 20 |
Omschrijving
Exclusieve, Chinese witte thee uit de provincie Fujian. Pai Mu Tan betekent ‘witte pioenroos’. De naam ‘witte’ thee is afgeleid van de gedroogde theescheutjes, waarvan de zilverkleurige haartjes een witte kleur krijgen door het drogen. De theescheutjes worden verder op geen enkele manier bewerkt. Deze unieke, witte thee heeft een mooi lichtgeel aftreksel met een fijne, milde, bloemige en uitgesproken frisse smaak. Deze thee verheft het theedrinken tot een heel speciale beleving!
Ingrediënten
Zakje met 60 g thee
Gebruik
Dosering: naar eigen smaak, ongeveer 2 theelepels thee per 500 à 750 ml (bron)water.
Watertemperatuur: 75 °C
Trektijd: min. 3, max. 6 minuten
De hoeveelheid polyfenolen in de tas is afhankelijk van hoe lang men de theeblaadjes laat trekken. Gedurende de eerste 2 à 3 minuten komen vooral de theïne, geur- en smaakstoffen vrij in het water; pas daarna de polyfenolen. Wanneer men de thee langer dan 6 minuten laat trekken, kan een bittere smaak ontstaan.