SAFRANAL FORTE (60 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

SAFRANAL FORTE (60 V-CAPS)


saffraanSaffraan wordt gewonnen uit de saffraankrokus (Crocus sativus) en bevat de bio-actieve stoffen crocine en safranal. De stijlen en de stempels (delen van de stampers) die zowel smaak- als kleurstof zijn, worden handmatig geoogst en nadien gedroogd in de zon of in droogkasten. De arbeidsintensieve teelt maakt saffraan tot een kostbare specerij. Daarom wordt saffraan ook wel het rode goud genoemd. De beste kwaliteit is afkomstig van de bloedrode stempels, het bovenste deel van de gedroogde stijlen.

Saffraan heeft een bittere smaak en een aangenaam aroma dat doet denken aan honing. Slechts één draad saffraan volstaat om een liter kokend water op korte tijd diepgeel te kleuren.

Saffraan wordt onder meer gebruikt in sauzen, rijst- en visgerechten, brooddeeg, desserts en melk. In Spanje is het een onmisbaar ingrediënt in paella, de Italianen gebruiken saffraan in risotto en de Belgen in rijstpap. Het is ook een belangrijk bestanddeel van fernet, een kruidige, bittere sterkedrank.

De chemische stof die in hoofdzaak verantwoordelijk is voor de kleur van saffraan is crocine. De smaak wordt vooral bepaald door picrocrocine en het aroma door safranal.

Uit meerdere studies blijkt dat crocine en safranal de heropname van serotonine, norepinephrine en dopamine remmen. Dit vergroot de beschikbaarheid van serotonine in het zenuwstelstel wat een positieve invloed heeft bij de behandeling van personen met een milde tot matige depressie. Saffraan helpt het emotionele evenwicht, een positieve ingesteldheid en een goed humeur te bewaren. Dit supplement ondersteunt tevens de innerlijke rust tijdens spanningen of emotioneel beladen perioden en grote veranderingen in het leven.

SAFRANAL-FORTE van Debapharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per plantaardige capsule
Crocus sativus droogextract (2 % crocine en 2 % safranal) 30 mg

Gebruik
1 à 2 capsules ’s morgens bij het ontbijt of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding.

Lees meer over saffraan (Crocus sativus) in artikel 1, artikel 2 en artikel 3.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.Bewaren

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen