SAFRANAL FORTE (60 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

. bevat de actieve stoffen crocine en safranal
. draagt bij tot een positieve stemming en meer emotionele balans, een rustige en ontspannen houding en een gezonde slaap

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

SAFRANAL FORTE (60 V-CAPS)

Omschrijving
Saffraan wordt gewonnen uit de saffraankrokus (Crocus sativus) en bevat de bio-actieve stoffen crocine en safranal. De stijlen en de stempels (delen van de stampers) die zowel smaak- als kleurstof zijn, worden handmatig geoogst en nadien gedroogd in de zon of in droogkasten. De arbeidsintensieve teelt maakt saffraan tot een kostbare specerij. Daarom wordt saffraan ook wel het rode goud genoemd. De beste kwaliteit is afkomstig van de bloedrode stempels, het bovenste deel van de gedroogde stijlen.

Saffraan heeft een bittere smaak en een aangenaam aroma dat doet denken aan honing. Slechts één draad saffraan volstaat om een liter kokend water op korte tijd diepgeel te kleuren.

Saffraan wordt onder meer gebruikt in sauzen, rijst- en visgerechten, brooddeeg, desserts en melk. In Spanje is het een onmisbaar ingrediënt in paella, de Italianen gebruiken saffraan in risotto en de Belgen in rijstpap. Het is ook een belangrijk bestanddeel van fernet, een kruidige, bittere sterkedrank.

De chemische stof die in hoofdzaak verantwoordelijk is voor de kleur van saffraan is crocine. De smaak wordt vooral bepaald door picrocrocine en het aroma door safranal.

Saffraan (Crocus sativus) kan heel wat betekenen voor de geestelijke gezondheid. Deze plant zorgt voor een positief gemoed met meer harmonie in de emoties, helpt meer ontspannen door het leven te stappen en draagt bij tot een gezonde nachtrust.

SAFRANAL-FORTE van Debapharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Ingrediënten per plantaardige capsule
Crocus sativus droogextract (2 % crocine en 2 % safranal) 30 mg

Microkristallijne cellulose (stabilisator), hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige omhulling)

Gebruik
1 à 2 capsules ’s morgens bij het ontbijt of zoals voorgeschreven.

Opmerkingen
Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Raadpleeg uw arts, apotheker bij gelijktijdig gebruik van geneesmiddelen tegen depressie.
Bewaren

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen