MEMOTON GINKGO en GINSENG (60 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

GINKGO en GINSENG
. ondersteunen de normale werking van het zenuwstelsel zoals het geheugen, concentratie en leervermogen
. dragen bij tot een normale stofwisseling zoals de doorbloeding
. helpen het lichaam te ontspannen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

MEMOTON GINKGO en GINSENG (60 V-CAPS)


ginkgoginsengGinkgo biloba, ginkgoboom of Japanse tempelboom is oorspronkelijk afkomstig uit China. De ginkgoboom blijkt een bijzonder sterke overlevingskracht te bezitten doordat hij zich onder andere beschermt met eigen antioxidanten; hij is winterhard en goed bestand tegen insecten, schimmels, parasieten, bacteriën en virussen. Van de insecticide eigenschappen van deze boom maakten de Chinezen vroeger al dankbaar gebruik door ginkgobladeren in boeken te leggen en ze zo te beschermen tegen vraat.

Extracten van ginkgobladeren zijn zeer populair voor de bestrijding van doorbloedingsstoornissen enerzijds centraal in de hersenen (vergeetachtigheid, hoofdpijn, concentratieverlies, duizeligheid, oorsuizen, ...) en anderzijds perifeer in de ledematen (koudegevoel, pijn tijdens het lopen of ’s nachts, slecht genezende weefselbeschadigingen, ...). De gekookte zaden worden gebruikt om de spijsvertering te ondersteunen, als laxans of om de werking van alcohol af te zwakken.

Panax ginseng, Chinese of Koreaanse ginseng, is één van de beroemdste, meest gewaarde en meest verkochte kruiden ter wereld. De populaire wortel, die traag groeit en pas na minstens drie jaar bruikbaar wordt, bestrijkt een gigantisch indicatiegebied. Panax ginseng barst van ginsenosiden, fytosterolen, vetzuren, mineralen, vitaminen, aminozuren, gezonde suikers, zetmeel, enzymen en vezels.

Panax ginseng werkt zowel stimulerend als regulerend (adaptogeen) op het centraal zenuwstelsel, het hormonaal stelsel, het spijsverteringsstelsel en de suikerstofwisseling en is vooral aangewezen voor personen die fysiek en/of mentaal belastende inspanningen leveren, die herstellen na een ziekte of een heelkundige ingreep of voor bejaarden. Panax ginseng kan ingezet worden bij impotentie, erectiestoornissen, libidoverlies, menstruatiestoornissen en overgangsklachten.

Ginkgo en ginseng versterken mekaar in hun werking.

Fosfatidylserine is sterk geconcentreerd in het brein en zenuwstelsel en is noodzakelijk voor alle cellen in het lichaam. Het speelt een rol in de celmembranen waardoor die vloeibaar en stabiel blijven en beïnvloedt in gunstige zin de prikkeloverdracht tussen zenuwcellen door de productie van neurotransmitters zoals acetylcholine en dopamine.
 
MEMOTON GINKGO en GINSENG van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per plantaardige capsule
Ginkgo biloba extract (gestandaardiseerd op 24 % ginkgoflavonglycosiden en 6 % terpeenlactonen) 90 mg
Panax ginseng extract (C.A. Meyer; gestandaardiseerd op 24 % ginsenosiden) 150 mg
Fosfatidylserine 25 mg

Gebruik
1 capsule per dag met een beetje water of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Memoton heeft een licht bloedverdunnend en suikerverlagend effect.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen