FOLIUM AKTIEF (60 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

FOLIUMZUUR (vitamine 9/11)
. draagt bij tot normale geestelijke functies zoals leer- en geheugenfuncties
. speelt een rol bij de weerstand en het homocysteïnesysteem
. helpt bij vermoeidheid en de normale bloedvorming

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

FOLIUM AKTIEF (60 V-CAPS)


Omschrijving
Foliumzuur (vitamine B9 of B11) is een essentieel voedingsbestanddeel voor de groei en instandhouding van alle lichaamscellen. Foliumzuur heeft een belangrijke sleutelfunctie bij de vorming van het erfelijk materiaal (DNA-synthese), de ontwikkeling van de hersenen en het ruggenmerg bij de foetus, de stofwisseling van  aminozuren, de afbraak van eiwitten en de vorming van rode bloedcellen.

Een tekort aan folium (bijvoorbeeld bij spijsverteringsstoornissen) geeft aanleiding tot bloedarmoede (met onder andere hoofdpijn, gewichtsverlies, vermoeidheid, misselijkheid, diarree, anorexie, slapeloosheid, geïrriteerdheid, vergeetachtigheid), veranderingen in het beenmerg, darmstoornissen, groeistoornissen, zenuwpijn, geboorteafwijkingen (neuraalbuisdefecten) en tongontstekingen.

Omdat het lichaam zelf geen foliumzuur produceert en nauwelijks opslaat is een regelmatige inname van foliumzuur onder de vorm van een supplement noodzakelijk.

Aan zwangere vrouwen wordt aangeraden om extra folium in te nemen (acht weken voor de bevruchting tot en met de tweede maand van de zwangerschap) om het risico op aangeboren afwijkingen te verminderen. Een evenwichtige voeding volstaat hier niet om voldoende foliumzuur te kunnen opnemen.

Ook aan personen die behandeld worden met methotrexaat (bij reumatoïde artitis, ziekte van Crohn, ernstige psoriasis) wordt extra opname van foliumzuur aangeraden.

Dit foliumzuursupplement wordt in deze formule ondersteund door vitamine B6 en vitamine B12.

FOLIUM AKTIEF van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per plantaardige capsule
UNIEKE FORMULE  MET ACTIEVE VITAMINEN B6, B9 EN B12  VOOR EEN OPTIMAAL RESULTAAT
Foliumzuur (vitamine B9 of B11, (6S) 5-methyltetrahydrofolaat, glucosaminezout) 400 mcg - 200 % ADH
Vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat) 9 mg - 428 % ADH
Vitamine B12 (methylcobalamine) 3 mcg - 120 % ADH

Gebruik
1 capsule per dag met een beetje water of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen