FOLIUM AKTIEF (60 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

. bron van foliumzuur (400 mcg)
. bevat de actieve vorm methyltetrahydrofolaat (MTHF)
. bevat ook extra vitamine B6 en B12 (actieve vormen)

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

FOLIUM AKTIEF (60 V-CAPS)


Omschrijving
Foliumzuur (vitamine B9 of B11) is een essentieel voedingsbestanddeel voor de groei en instandhouding van alle lichaamscellen. Foliumzuur heeft een belangrijke sleutelfunctie bij de vorming van het erfelijk materiaal (DNA-synthese), de ontwikkeling van de hersenen en het ruggenmerg bij de foetus, de stofwisseling van aminozuren, de afbraak van eiwitten en de vorming van rode bloedcellen.

Mogelijke symptomen van een foliumzuurtekort zijn: vermoeidheid, zwakte, bleekheid, verhoogde homocysteïnewaarden.

Omdat het lichaam zelf geen foliumzuur produceert en nauwelijks opslaat is een regelmatige inname van foliumzuur onder de vorm van een supplement noodzakelijk.

Aan zwangere vrouwen wordt aangeraden om extra folium in te nemen (acht weken voor de bevruchting tot en met de tweede maand van de zwangerschap) om het risico op aangeboren afwijkingen te verminderen. Een evenwichtige voeding volstaat hier niet om voldoende foliumzuur te kunnen opnemen.

De werking van foliumzuur wordt ondersteund door vitamine B6 en vitamine B12, een combinatie die bijdraagt tot een normaal metabolisme van homocysteïne. Verhoogde homocysteïnewaarden leiden tot een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

In deze formule bieden we de B-vitaminen aan in hun biologisch actieve vormen (B9 = methyltetrahydrofolaat, B6 = pyridoxal-5-fosfaat en B12 = methylcobalamine). Deze vormen hoeven we dus niet meer in het lichaam te activeren, waardoor ze veel beter worden opgenomen. Zeker voor mensen die het enzym MTHFR missen, is het belangrijk om de actieve vorm van vitamine B9 (MTHF) in te nemen.

Foliumzuur draagt bij tot:

  • de weefselgroei van de moeder tijdens de zwangerschap
  • een normaal energieleverend metabolisme
  • een normale bloedvorming
  • het verminderen van vermoeidheid en moeheid

FOLIUM AKTIEF van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Ingrediënten per plantaardige capsule
UNIEKE FORMULE  MET ACTIEVE VITAMINEN B6, B9 EN B12  VOOR EEN OPTIMAAL RESULTAAT
Foliumzuur (vitamine B9 of B11, (6S) 5-methyltetrahydrofolaat, glucosaminezout) 400 mcg - 200 % ADH
Vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat) 9 mg - 428 % ADH
Vitamine B12 (methylcobalamine) 3 mcg - 120 % ADH

Gebruik
1 capsule per dag met een beetje water of zoals voorgeschreven.

Microkristallijne cellulose (stabilisator), hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule), siliciumdioxide (antiklontermiddel)

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen