IJZER COMPLEX (60 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

. optimale combinatie van ijzer met vitamine C voor een betere opname
. bevat extra foliumzuur, koper, B12 en L-glutathion

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

IJZER COMPLEX (60 V-CAPS)


Omschrijving
IJzer is een bestanddeel dat belangrijk is bij de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. IJzer draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en vermindert vermoeidheid. Dit ijzercomplex is verrijkt met extra vitamine C (voor een betere opname) en vitamine B12 en foliumzuur (die bijdragen tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine). IJzer is ook voor sporters een belangrijk supplement, omdat het bijdraagt tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.

IJzer-complex bevat de actieve vormen van foliumzuur en vitamine B12.

Neem een ijzersupplement nooit in met koffie of thee, want dit hindert de opname van ijzer. Vegetariërs en veganisten moeten bij symptomen als vermoeidheid en futloosheid altijd rekening houden met een mogelijk ijzertekort (deze symptomen kunnen ook wijzen op een vitamine B12-tekort).
Ook sporters, menstruerende vrouwen en zwangere vrouwen zijn gevoeliger voor een ijzertekort.

IJZER-COMPLEX van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Ingrediënten per plantaardige capsule
IJzer (ijzerfumaraat 75 mg) elementair gehalte 25 mg - 25 % ADH
Vitamine B12 (methylcobalamine) 3 mcg - 120 % ADH
Foliumzuur ((6S) 5-methyltetrahydrofolaat, glucosaminezout) 400 mcg - 200 % ADH
Koper (gluconaat) 0,50 mg - 50 % ADH
Vitamine C (ascorbinezuur, magnesiumascorbaat, calciumascorbaat) 180 mg - 225 % ADH
GSH (gereduceerd L-glutathion) 10 mg

Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule), microkristallijne cellulose (stabilisator)

Gebruik
1 capsule per dag of zoals voorgeschreven.

Opmerking
IJzersupplementen (tijdens de zwangerschap veelvuldig ingenomen tegen bloedarmoede) blijken in bepaalde gevallen de oorzaak te zijn van zwangerschapsmisselijkheid. Vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur zijn dan wellicht een betere keuze. Aan zwangere vrouwen wordt ook altijd aangeraden om extra foliumzuur in te nemen (acht weken voor de bevruchting tot en met de tweede maand van de zwangerschap) om het risico op aangeboren afwijkingen te verminderen. Een evenwichtige voeding volstaat hier immers niet om voldoende foliumzuur te kunnen opnemen.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen