IJZERBISGLYCINAAT MET VITAMINE C (60 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

. goed opneembaar en hooggedoseerd ijzerpreparaat
. bevat extra vitamine C voor een nog betere opname

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

IJZERBISGLYCINAAT MET VITAMINE C (60 V-CAPS)


Omschrijving 
IJzer is een belangrijk bestanddeel van bloedkleurstof of hemoglobine. Hemoglobine zorgt voor het transport van zuurstof naar het lichaam. Het lichaam gebruikt die zuurstof om energie te produceren. IJzer is ook belangrijk voor de instandhouding van uw immuunsysteem.

Een tekort aan ijzer kan leiden tot duizeligheid, zwakte of een verminderd concentratievermogen en in ernstige gevallen tot bloedarmoede. In het geval van een zwangerschap kan bloedarmoede aanleiding geven tot zuurstoftekort bij de foetus en een normale groei en ontwikkeling belemmeren.

IJzer draagt bij tot:

  • een normale cognitieve functie
  • een normaal energieleverend metabolisme
  • de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine
  • een normaal zuurstoftransport in het lichaam
  • de normale werking van het immuunsysteem
  • de vermindering van vermoeidheid en moeheid

IJzer speelt ook een rol in het celdelingsproces.

IJzerbisglycinaat is verrijkt met extra vitamine C, voor een betere opname. IJzer is ook voor sporters een belangrijk supplement, omdat het bijdraagt tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.

Neem een ijzersupplement nooit in met koffie of thee, want dit hindert de opname van ijzer. Vegetariërs en veganisten moeten bij symptomen als vermoeidheid en futloosheid altijd rekening houden met een mogelijk ijzertekort (deze symptomen kunnen ook wijzen op een vitamine B12-tekort). Ook sporters, menstruerende vrouwen en zwangere vrouwen zijn gevoeliger voor een ijzertekort.

IJZERBISGLYCINAAT van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Ingrediënten per plantaardige capsule
IJzer (ijzerbisglycinaat 225 mg) elementair gehalte 45 mg
Vitamine C (ascorbinezuur) 180 mg 

Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige omhulling), microkristallijne cellulose (stabilisator), magnesiumstearaat, siliciumdioxyde (antiklontermiddelen)

Gebruik
1 capsule per dag of zoals voorgeschreven.

Opmerkingen
IJzersupplementen (tijdens de zwangerschap veelvuldig ingenomen tegen bloedarmoede) blijken in bepaalde gevallen de oorzaak te zijn van zwangerschapsmisselijkheid. Vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur zijn dan wellicht een betere keuze. Aan zwangere vrouwen wordt ook altijd aangeraden om extra foliumzuur in te nemen (acht weken voor de bevruchting tot en met de tweede maand van de zwangerschap) om het risico op aangeboren afwijkingen te verminderen. Een evenwichtige voeding volstaat hier immers niet om voldoende foliumzuur te kunnen opnemen.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Nierpatiënten mogen niet meer dan 200 mg vitamine C per dag innemen gelet op onder andere het risico op hyperoxalemie.
Raadpleeg uw arts of apotheker in geval van zwangerschap, borstvoeding of gebruik van geneesmiddelen.
Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen