ZUIVERE RAUWE RAATHONING (400 G) (BIJENHOF BEE PRODUCTS)

. honing zoals de bijen het maken, honing in z'n puurste vorm
. niet alleen super lekker, maar ook nog eens super gezond
. propvol waardevolle voedingsstoffen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

ZUIVERE RAUWE RAATHONING (400 G)


Omschrijving
Raathoning is de honing zoals de bijen het maken, honing in z'n puurste vorm. Bijen bouwen de honingraten van bijenwas, puur natuur. Daar brengen ze de nectar in. Wanneer de honing rijp is sluiten de bijen de cellen af met een waszegeltje. De volle honingraten worden door de imker uit de kasten gehaald, in blokken gesneden en in zichtdoosjes verkocht. Alleen raathoning kan ’rauwe honing’ worden genoemd; de enige honing waar verder niets mee is gebeurd, gewoon honing in zijn natuurlijke omgeving, een 100 % natuurproduct.

Op geen enkel moment wordt raathoning getransformeerd door bijvoorbeeld mechanische schokken (slingeren en zeven) of thermische schokken (verhitten). Daardoor komt raathoning heel weinig of niet in contact met zuurstof zodat de voedings- en gezondheidswaarde bewaard blijven. Honing dus, zoals de bijen het bedoeld hebben!

Raathoning, smaakvol en propvol waardevolle voedingsstoffen (antioxidanten, …), bevat ook propolis en stuifmeel, in tegenstelling tot niet-rauwe honing. De waszegeltjes zijn tevens bedekt met een beschermend laagje propolis. Stuifmeel, het hoofdvoedsel van de bijen, is een rijke bron van antioxidanten, eiwitten, koolhydraten, vetten, mineralen, vitaminen, aminozuren, enzymen, ... Bijen produceren de raat volledig van bijenwas. Alleen een dergelijke raat kan volledig, samen met de honing gegeten worden. 

Bij het winnen van raathoning speelt de mens slechts een kleine rol. De imker hoeft het alleen uit te snijden en in een bakje te doen. Omdat slechts weinig imkers raathoning oogsten, is raathoning een exclusief product en ook duurder dan gewone ’geslingerde’ honing. Het oogsten kan ook aanzienlijk minder frequent gebeuren. De raten worden immers tijdens het oogsten versneden, waardoor de bijen helemaal opnieuw moeten beginnen met de opbouw van hun ’woning’ alvorens ze nieuwe nectar kunnen opslaan. Bij geslingerde honing worden de lege raten gewoon terug in de bijenkast geplaatst.

ZUIVERE RAUWE RAATHONING van BIJENHOF is de meest pure honing. Dat is dan ook wat veel mensen willen. Deze raathoning is niet alleen super lekker, maar ook nog eens super gezond.

Ingrediënt
100 % natuurzuivere, rauwe raathoning 400 à 500 g
Afkomstig van acacia- en zonnebloemvelden in Bulgarije (Europa Premium)

Gebruik
Raathoning is een heerlijk product om gewoon te eten, dat goed smaakt op de boterham of op een warme toast en daarnaast ook nog eens heel erg gezond is. 
Het is een goed alternatief voor mensen die propolis niet kunnen verdragen: twee- à driemaal daags tien minuten kauwen op een stukje raathoning ter grootte van een kleine koffielepel.
Stukjes raathoning kunnen ook worden gebruikt als decoratie op bijvoorbeeld patisserie.

Opmerkingen
Goed beschermd en opgeslagen op een koele, droge plaats, kan de raathoning ruim twee jaar worden bewaard.
Raathoning wordt ook wel sectiehoning genoemd of honingkoek, vooral als er sprake is van nette vierkante stukken.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen