HONING + KONINGINNEBRIJ (250 G) (BIJENHOF BEE PRODUCTS)

. heerlijk van smaak
. waardevol product met een hoog energiegehalte

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

HONING + KONINGINNEBRIJ (250 G)


Omschrijving
Honing is een natuurlijk, vloeibaar en zoet voedingsmiddel dat ontstaat als honingbijen nectar, een suikerhoudende vloeistof, uit bloemen verzamelen. De nectar wordt nadien onder andere door toevoeging van enzymen in honing omgezet.

Sedert de mens in contact kwam met het bijenvolkje werd honing gebruikt voor gezondheidsbevorderende middelen en schoonheidsproducten. Dankzij de snelle suikers (fructose en glucose) is honing een ideale energiebron tijdens duurinspanningen.

Koninginnenbrij (royal jelly), het supervoedsel voor de bijenkoningin, is een complexe, melkachtige, romige substantie die door de werkbijen wordt geproduceerd voor het ontwikkelen en voeden van de bijenkoningin. Koninginnenbrij is zeer rijk aan eiwitten, vitamines A, B, C, D, mineralen (calcium, fosfor, zwavel, koper, kalium, ijzer, silicium), aminozuren (arginine, histidine, tryptofaan, phenylalanine, cystine, methionine, leucine, isoleucine, valine , glutamine), micronutriënten en groeifactoren. Om die reden is het een waardevol product met een hoog energiegehalte. 

HONING + KONINGINNENBRIJ van Bijenhof is samengesteld uit honing afkomstig van nectar verzameld gedurende verschillende seizoenen en uit diverse bloemsoorten, bevat geen suikerkristallen en bezit een uitzonderlijk aroma en een perfect uitgebalanceerde smaak die door iedereen lekker wordt gevonden.

Ingrediënten
Gemengde EU-honing 96 %
Koninginnenbrij 4 %

Gebruik
Naar behoefte, zuiver op een lege maag of gemengd (als zoetmaker) in koffie, thee, yoghurt, platte kaas, …
Al de goede eigenschappen van de aanwezige enzymen en fermenten verdwijnen echter als sneeuw voor de zon als de honing in een kokendhete vloeistof wordt gedaan. Wacht daarom liever tot de vloeistof drinkbaar is en doe er pas dan een lepel honing bij.
In allerhande recepten kan honing ook worden gebruikt ter vervanging van suiker. Gebruik dan echter een kwart minder honing dan de hoeveelheid suiker die in het recept aangegeven staat. Voeg ook een achtste minder vocht toe.

Opmerking
Honing is niet aangewezen voor kinderen jonger dan 12 maanden.
Goed afgesloten, bewaart honing vrij lang in een koele en donkere plaats. Vloeibare honing kan na een tijdje ’kristalliseren’ in een witte, vaste substantie maar daar is niks mis mee. Dit proces is normaal bij zuivere, onverhitte honingsoorten. De kwaliteit en de smaak blijven onveranderd. Honing kan weer vloeibaar worden gemaakt door in de verpakking op te warmen in warm water, in de zon of op een warmtebron (max. 40 °C).

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen