WONDER BIJENTONICUM (500 ML) (BIJENHOF BEE PRODUCTS)

WONDER BIJENTONICUM
. draagt bij tot een normale werking van het zenuwstelsel en goede mentale veerkracht
. geeft opnieuw vitaliteit na intense activiteit, oververmoeidheid of stress
. ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

WONDER BIJENTONICUM (500 ML)


Omschrijving
De ingrediënten in dit tonicum zorgen voor een gezonde fysieke boost, geven opnieuw vitaliteit bij vermoeidheid of stress, ondersteunen de normale werking van het zenuwstelsel en helpen bij het onderhouden van een normale natuurlijke weerstand.

Mede is een alcoholische drank die gemaakt wordt door honing en water te laten vergisten.

Invertsuiker heeft een heel fijne structuur en wordt gemaakt door suikerstroop te combineren met een kleine hoeveelheid zuur (zoals wijnsteenzuur of citroensap) en dat te verhitten. Dit zorgt voor de afbraak van saccharose in twee componenten glucose (druivensuiker) en fructose (vruchtensuiker).

Honing is een natuurlijk, vloeibaar en zoet voedingsmiddel dat ontstaat als honingbijen nectar, een suikerhoudende vloeistof, uit bloemen verzamelen. De nectar wordt nadien onder andere door toevoeging van enzymen in honing omgezet.

Stuifmeel is een rijke bron van eiwitten, koolhydraten, vetten, mineralen, vitaminen, aminozuren, antibiotische stoffen, enzymen en hormonen. De stuifmeelkorrels of pollen zijn de mannelijke voortplantingscellen van bloemen en planten. De bijen verzamelen het stuifmeel als krachtvoedsel voor zichzelf en voor de jonge larven. Aan stuifmeel worden talrijke versterkende en heilzame werkingen toegeschreven.

Koninginnenbrij (royal jelly), het supervoedsel voor de bijenkoningin, is een complexe, melkachtige, romige substantie die door de werkbijen wordt geproduceerd voor het ontwikkelen en voeden van de bijenkoningin. Het is een waardevol, energiek biologisch product dat gebruikt kan worden als alternatief geneesmiddel. Koninginnenbrij is zeer rijk aan eiwitten, vitamines A, B, C, D, mineralen (calcium, fosfor, zwavel, koper, kalium, ijzer, silicium), aminozuren (arginine, histidine, tryptofaan, phenylalanine, cystine, methionine, leucine, isoleucine, valine , glutamine), micronutriënten en groeifactoren. Het stimuleert snel het natuurlijke afweersysteem van het organisme op een duurzame manier (1). Koninginnengelei kan dus worden aangeraden in perioden van oververmoeidheid en uitputting (burn-out) en het hele jaar door worden gebruikt.

Meidoorn (Crataeges monogyna) ondersteunt de normale werking van het hart en de bloedvaten en heeft een rustgevende invloed op het zenuwstelsel.

Ginseng (Panax ginseng) werd door de oude Chinezen ‘KONING DER KRUIDEN’ genoemd en wordt al duizenden jaren in de Chinese geneeskunde gebruikt. In het Nederlands vertaald betekent ginseng ‘menswortel’. Dit was nochtans niet de naam die eraan gegeven werd, men gebruikte eveneens termen als ‘Wortel van het Eeuwige Leven’, ‘Levenselixir’, ‘Gezondheid van de Mens’ en ‘Wonderbaarlijk Kruid’. Ginseng (Panax ginseng) is één van de beroemdste, meest gewaarde en meest verkochte kruiden ter wereld. De populaire wortel, die traag groeit en pas na minstens drie jaar bruikbaar wordt, bestrijkt een gigantisch indicatiegebied. Panax ginseng barst van ginsenosiden, fytosterolen, vetzuren, mineralen, vitaminen, aminozuren, gezonde suikers, zetmeel, enzymen en vezels. Ginseng beschermt tegen alle vormen van tijdelijke stress, vertraagt het ouderdomsproces, geeft vitaliteit en helpt om uitputtingssituaties te overkomen door activering van de hele persoonlijkheid en door toename van het concentratievermogen.

WONDER BIJENTONICUM van Bijenhof heeft een alcoholisch volumepercentage van 13 %.

Samenstelling
Mede (honingwijn)
Invertsuiker
Honing
Stuifmeel
Koninginnenbrij (royal jelly)
Hydro-alcoholisch extract van meidoorn (Crataegus monogyna) en ginseng (Panax ginseng)

Gebruik
2 x een doseerdopje van 5 ml of 2 à 3 soeplepels (15 ml) per dag.

Opmerking
Niet toedienen aan kinderen.

(1) Nagai T, Inoue R, Suzuki N, Nagashima T. Antioxidant properties of enzymatic hydrolysates from royal jelly. / J Med Food. 06 Fall;09(3):363-7.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen