WONDER BIJENTONICUM (500 ML) (BIJENHOF BEE PRODUCTS)

. met ginseng, die een normaal energiemetabolisme ondersteunt, en verrijkt met koninginnenbrij, stuifmeel, honing en meidoorn
. ideaal om te gebruiken in periodes die extra energie vergen van het lichaam

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 7

WONDER BIJENTONICUM (500 ML)


Omschrijving
Samenstelling met ginseng, die een normaal energiemetabolisme ondersteunt, en verrijkt met koninginnenbrij, stuifmeel, honing en meidoorn, ideaal om te gebruiken in periodes die extra energie vergen van het lichaam.

Ginseng (Panax ginseng) werd door de oude Chinezen ‘KONING DER KRUIDEN’ genoemd en wordt al duizenden jaren in de Chinese geneeskunde gebruikt. In het Nederlands vertaald betekent ginseng ‘menswortel’. Dit was nochtans niet de naam die eraan gegeven werd, men gebruikte eveneens termen als ‘Wortel van het Eeuwige Leven’, ‘Levenselixir’, ‘Gezondheid van de Mens’ en ‘Wonderbaarlijk Kruid’. Ginseng (Panax ginseng) is één van de beroemdste, meest gewaarde en meest verkochte kruiden ter wereld. De populaire wortel, die traag groeit en pas na minstens drie jaar bruikbaar wordt, bestrijkt een gigantisch indicatiegebied. Panax ginseng barst van ginsenosiden, fytosterolen, vetzuren, mineralen, vitaminen, aminozuren, gezonde suikers, zetmeel, enzymen en vezels.

Koninginnenbrij (koninginnegelei, koninginnenbrood of royal jelly), het supervoedsel voor de bijenkoningin, is een complexe, melkachtige, romige substantie die door de werkbijen wordt geproduceerd voor het ontwikkelen en voeden van de bijenkoningin. De larve die werd gekozen als toekomstige koningin, zal in verhouding tot de andere larven veel grotere hoeveelheden krijgen voor haar ontwikkeling en een toekomstig lang en vruchtbaar leven. Terwijl de gemiddelde levensduur van een bij gemiddeld 45 dagen is, kan de koningin tot 5 jaar leven. Koninginnenbrij is een schat uit de natuur en zeer rijk aan eiwitten, vitamines A, B, C, D, mineralen (calcium, fosfor, zwavel, koper, kalium, ijzer, silicium), aminozuren (arginine, histidine, tryptofaan, phenylalanine, cystine, methionine, leucine, isoleucine, valine, glutamine), micronutriënten en groeifactoren.

Stuifmeel is een rijke bron van eiwitten, koolhydraten, vetten, mineralen, vitaminen, aminozuren, enzymen, ... De stuifmeelkorrels of pollen zijn de mannelijke voortplantingscellen van bloemen en planten. De bijen verzamelen het stuifmeel als krachtvoedsel voor zichzelf en voor de jonge larven. 

Honing is een natuurlijk, vloeibaar en zoet voedingsmiddel dat ontstaat als honingbijen nectar, een suikerhoudende vloeistof, uit bloemen verzamelen. De nectar wordt nadien onder andere door toevoeging van enzymen in honing omgezet.

Meidoorn (Crataegus monogyna) zorgt voor een ontspannend en rustgevend gevoel.

Mede is een alcoholische drank die gemaakt wordt door honing en water te laten vergisten.

Invertsuiker heeft een heel fijne structuur en wordt gemaakt door suikerstroop te combineren met een kleine hoeveelheid zuur (zoals wijnsteenzuur of citroensap) en dat te verhitten. Dit zorgt voor de afbraak van saccharose in twee componenten glucose (druivensuiker) en fructose (vruchtensuiker). 

WONDER BIJENTONICUM van Bijenhof heeft een alcoholisch volumepercentage van 13 %.

Ingrediënten
Mede (honingwijn)
Invertsuiker
Honing
Stuifmeel
Koninginnenbrij (royal jelly)
Hydro-alcoholisch extract van meidoorn (Crataegus monogyna) en ginseng (Panax ginseng)

Gebruik
2 x een doseerdopje van 5 ml of 2 à 3 soeplepels (15 ml) per dag.

Opmerking
Niet toedienen aan kinderen.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen