BIJENGIFZALF (45 G) (BIJENHOF)

BIJENGIFZALF
. bevat allerhande therapeutische eigenschappen (apitherapie)
. verbetert de microcirculatie van het bloed en verlicht spierspasmen
. wordt uitwendig gebruikt bij chronische rugpijn, halspijn, spierpijn, sportletsels, reuma, artritis, ...

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

BIJENGIFZALF (45 G)

Bijen ... de eerste acupuncturisten (apipunctuur)

Omschrijving

De oude Egyptenaren kenden reeds de genezende werking van bijengif (apitherapie). Bijengif stimuleert immers de vorming van corticosteroïden. Vroeger lokte men de bijen naar de pijnlijke lichaamsdelen waar men ze liet steken. Velen zijn echter bang voor een dergelijke therapie waardoor men naar andere methoden heeft gezocht om het bijengif te winnen.

Bijengif bevat drie ontstekingsremmende bestanddelen namelijk melitine, adolapin en M.C.D.-peptide. Deze actieve bestanddelen hebben een belangrijke therapeutische werking bij verschillende genezingsprocessen waaronder het verbeteren van de microcirculatie van het bloed, het verminderen van zwelling en het verlichten van spierspasmen. Bijengif veroorzaakt niet alleen een plaatselijk effect maar via het hormonaal systeem stimuleert en reguleert het ook de lichaamseigen cortisonenspiegel. Bijengif kan na een voldoende lange toepassing en zonder nevenwerkingen bijdragen tot een verbetering van de pijnsymptomen bij allerhande al dan niet reumatische spieraandoeningen en sportletsels.

Bijengifzalf wordt uitwendig gebruikt bij o.a. chronische rugpijn, halspijn, spierpijn, sportletsels, reuma en artritis, ... en wordt in de volksmond ook soms reumazalf, artritiszalf of orthopedische zalf genoemd.

BIJENGIFZALF van Bijenhof werd geoptimaliseerd door het bijengif te verwerken met andere ingrediënten die ervoor zorgen dat de helende stoffen gemakkelijk in de huid en het weefsel kunnen binnendringen en beter worden opgenomen. De zalf blijft bewaard tot twee jaar na opening indien beschermd tegen felle warmte.

Samenstelling 
Bee venon
Aqua
Glyceryl
Stearate SE
Paraffinum liquidum
Brassica oleifera
Beeswax
Stearic acid
Cetyl alcohol
Lanolin
Methyl salicylate
Pine oil
Propylene glycol
Witch hazel extract
Hypericum extract
Orange oil
Rosmary oil
Lavender oil
Tocopheryl acetate
Benzyl alcohol

Gebruik
Breng ’s morgens en ’s avonds de zalf op de pijnlijke plaats(en) aan en dek eventueel af.
Het is aangetoond dat de genezing sneller verloopt als de zenuwbanen die naar de pijnlijke plaats(en) toelopen ook worden ingewreven.
Voor een sterker resultaat kan bijengifzalf gecombineerd worden met het innemen van PROPOLIS.

Opmerking
Niet gebruiken op schaafplekken of open wonden.
Contact van de zalf met de slijmvliezen van mond, ogen en genitaliën vermijden.
Gelieve, na het aanbrengen van de zalf, de handen te wassen.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen